Link küldése Link küldése

Ezer kosaras a cél
2015.06.29.Népszerű sportág a kosárlabda a nyíregyházi gyerekek körében. Jelenleg csak a fiúknál négyszázan kosaraznak a különböző egyesületekben, kadett korosztálytól pedig a legtehetségesebbek a Nyíregyházi Sportcentrumhoz kerülnek. A szakemberek abban bíznak, ez a létszám rövidesen megduplázódhat.

– A célunk az, hogy rövidesen 500 főre emelkedjen a létszám, néhány éven belül pedig szeretnénk, hogy ezren kosarazzanak. A legjobbakat kiválasztva egy elit csapat létrehozása is megvalósult, így egy 35 fős kerettel külön is dolgozunk – mondta Gombkötő Norbert, a Nyíregyházi Sportcentrum vezetőedzője.

A játékosok közül hatan meghívást kaptak a különböző korosztályos válogatottakba. Kósa Tamásnak jó esélye van arra, hogy az U20-as csapattal részt vegyen az Európa-bajnokságon, Fazekas Csaba pedig a 16 évesek együttesével készülhet. Őket már most elkezdik beépíteni a felnőtt csapatba, így egyre több lehetőséget kaphatnak a Marso-NYKK-ban.

D. L.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Viharsarki hétvége: Négyből négy győzelem - Bajnoki címre hajt AQUA!

Ismét sikeres hétvégét zárt az AQUA SE GYEREK IV. korosztályos vízilabda csapata.

Fucsovics Márton ott van az Év sportolója szavazás férfi jelöltjei között

Az Év sportolója címről 60. alkalommal szavaznak a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tagjai.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!