Link küldése Link küldése

Extrém sportegyesület - májusban már versenyt szerveznek Nyíregyházán
2018.02.09. 2020-ban már olimpiai sportág lesz a BMX freestyle. Kevesen tudják, de a magyar bajnok nyíregyházi. Ifj. Ujváry Zoltán a világbajnokságon is indulhatott, és rengeteget kapott ettől az extrém sporttól.

- Rengeteg élményben volt részem, sok barátra tettem szert a sport révén, és életformámmá vált. Hat éves koromban kezdtem el sportolni, el sem tudom képzelni az életem nélküle - mondta Ifj. Ujváry Zoltán versenyző.

Rövidesen hazai környezetben is versenyezhetnek a nyíregyháziak. Megalakult az Extrém BMX Sportegyesület, mely rövidesen új szakágakkal is bővülhet. A város is az egyesület mögé állt, így fejlesztéseket is szeretnének megvalósítani.

- A fiatalok nagyon lelkesek, tele vannak tervekkel, ezért fontos, hogy a város a támogatásáról biztosította az egyesületet - mondta Ujváry Zoltán a Nyíregyházi Extrém BMX Sportegyesület elnöke. 

Már létezik egy extrém sportpark az Esélycentrum területén, melyet a közelmúltban felújítottak. A tervek szerint ezt szeretnék több mint a kétszeresére, 2000 négyzetméteresre bővíteni. Szó van egy fedett csarnok létrehozásáról is, ilyen Európában mindössze kettő van. A Nyíregyházi Sportcentrum is kapcsolódik az egyesülethez és segítik a munkájukat. Versenyeket is szervez majd az egyesület. Május 20-án már egy pénzdíjas viadal helyszíne lesz Nyíregyháza.

- Egy rangos viadal házigazdái leszünk, és hazai környezetben mutathatják meg a fiatalok, hogy mire képesek - mondta Hajnal Gusztáv, a Sportcentrum szabadidősport igazgatója. 

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Félmilliós összdíjazás - rangos kispályás torna január végén Nyíregyházán!

A T-Forg Trans Kupán számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket

Sport XXI - Atlétikai verseny a Nyíregyházi Egyetem csarnokában

Több számban mérték össze erejüket a gyerekek

Hogy micsoda? Beszélő boxzsákot készítettek Nyíregyházán!

Segítségével profik és amatőrök is átélhetik egy igazi mérkőzés izgalmaitImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!