Link küldése Link küldése

Eseménydús október – Kulturális programok Nyíregyházán
2016.10.03.Rendezvénynaptár készült azokról a kulturális eseményekről, amelyek az év tizedik hónapjában kínálnak hasznos elfoglaltságot Nyíregyháza lakóinak. A város Önkormányzata, a Váci Mihály Kulturális Központ, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a Kállay Gyűjtemény, valamint a Sóstói Múzeumfalu eseményeit tekinthetik meg az érdeklődők a színes füzetben, amely időrendi sorrendben vonultatja fel az eseményeket. A programtár első alkalommal készült el, azzal a céllal, hogy egy rendszerből válogathassanak az érdeklődők.

 

Együtt dolgozó intézmények

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere kifejtette, alapvető feladat minden városban, minden nemzetben, hogy az emberek figyelmét, illetve a műveltségét folyamatosan fejlesszék és fenntartsák. Hozzátette, először történt meg Nyíregyháza életében, hogy egy havi programsorozatot füzetben jelentettek meg, hiszen olyan sok volt belőle.

További képekért kattintson a fotóra!

A sajtótájékoztatón az alpolgármester az október 6-i és a 23-i eseményekről beszélt. Kifejtette, külön öröm a számára, hogy a különböző funkciót betöltő kulturális intézmények együttműködnek és gyerekektől kezdve idősekig próbálnak meg érdeklődőket bevonzani, amely bizakodásra ad okot.

 

Gyerekektől az idősebbekig-mindenkit várnak programok

 

A kulturális programokról tartott sajtótájékoztatón kiemelt szerepet kaptak az október 6-i és az október 23-i események. A városban megtalálható, valamennyi kulturális intézmény szervez az évfordulókhoz kötődő programot, sőt sok esetben közösen várják az emlékezőket. Október 14-én Krúdy Gyulára emlékeznek az intézmények, egész nap várja program a városban azokat, akik kedvelték az 1878. október 21-én, Nyíregyházán született írót. Az októberi programkínálatból minden korosztály találhat magának valót, hiszen amíg legkisebbeket például zenés, irodalmi délelőtt várja minden kedden a Móricz Zsigmond Könyvtárban, addig a nyugdíjas korosztály a Szépkorúak Akadémiáján töltheti szabadidejét minden második szerdán a Váci Mihály Kulturális Központban.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Horváth Illés „királysága”

Fülöp király fiából a VIDOR Fesztivál idejére a francia Fülöp királlyá változott Horváth Illés.

Programdömping a VMKK-ban!

Nincs megállás, a Váci Mihály Kulturális Központ egész évben kínál programokat.

Véget ért a XII. Cantemus Fesztivál

Bemutatjuk a fesztivál kiosztott díjait.

Macbeth – Elkezdődtek a próbák

Ezekben a percekben tartja Horváth Illés rendező a Macbeth című előadás olvasópróbáját a színházban.

Sugarloaf: Emlékek kötnek Nyíregyházához

A Sugarloaf 23 éves fennállása alatt ma már a hazai könnyûzenei élet egyik ikonja.

Arany Érdemkereszttel tüntették ki Lutter Imrét

Az előadóművész, drámapedagógus, médiaszakember nyíregyházi gyökerekkel rendelkezik.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!