Link küldése Link küldése

Értékes kiadvány
2016.11.16.A Nyíregyházi Egyetem Tuzson János Botanikus Kertje, a Bessenyei-szobor, a nyíregyházi huszár, Sóstógyógyfürdő, mint gyógyhely, az evangélikus nagytemplom, Bárány Frigyes művészeti tevékenysége. Néhány azon helyi értékek közül, amelyek bekerültek a Nyíregyházi Értéktár különleges kiadványába.

 

Értéket mindenkinek

 

A kötet megjelenését a nyíregyházi önkormányzat támogatta, azzal a nem titkolt céllal, hogy minél többen ismerjék meg a megyeszékhely értékeit, továbbá hogy az oktatási intézményekbe eljuttatva a diákság is minél korábban találkozhasson az értéktár felbecsülhetetlen elemeivel. 

További képekért kattintson a fotóra!

– A jelenlegi városvezetés elmúlt 6 évét végigkíséri, tetten érhető több ponton az a szándék, hogy a múltunkat megismerjük, hagyományainkat, értékeinket ápoljuk, bevigyük a köztudatba és át is adjuk a gyerekeknek a jövő generációjának. Azt gondolom, hogy sok pozitív eredménye van ennek a munkának, amit természetesen nem a polgármesteri hivatal, vagy önkormányzat végezhet egyedül, ebben nagyon sok partnerünk van, egyre több az évek során. Másrészt pedig egyre inkább érezhető, hogy a nyíregyháziak is kezdik felfedezni a saját városukat – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

Bővíthető kiadvány

 

Az egyedi kiadványban a felvonultatott értékeket fotókkal illusztrálva tekinthetik át az olvasók. Különlegessége az a nem megszokott forma, amely lehetővé teszi az egyes lapok cseréjét, illetve a kiadvány bővítését is, továbbá jegyzetelni is lehet bele. 

– Az volt a célunk, hogy mindenkinek saját könyve legyen. Mi megadtunk egy borítót, megadtunk bele néhány lapot, annyit amennyi most az értéktárban benne van és innentől mindenki maga alakítja. Azt a lapot teszi előre amit éppen jónak talál, vagy azt jegyzi fel rá, amit az értékes estén hall és éppen nem olvasott el abban a kis rövid egy oldalas ismertetőben – mondta Kujbusné dr. Mecsei Éva, a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának igazgatója.

 

Több mint 25 szerző

 

A Móricz Zsigmond Könyvtárban rendezett kötetbemutatón nagy taps járt azoknak az értékgondnokoknak is, akik szerzőként hozzájárultak a kötet megjelenéséhez.

– A kiadványt gondozó Értéktár Bizottság szándéka, hogy a most kiadott gyűjtemény a jövőben tovább gyarapodjon és bíznak benne, hogy a helyi értékek száma hamarosan három számjegyűre növekszik – emelte ki az eseményen Tomasovszki Anita, az Új Értéktár Bizottság vezetője.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ideiglenesen lezárták a Toldi utca Deák Ferenc és Kölcsey utca közötti szakaszát

Faápolási munkák miatt ideiglenesen lezárták a Toldi utca egy szakaszát.

Hidegkátyúzás a belvárosban – Folyamatos a téli útburkolati hibák javítása

Hidegkátyúzást végeztek a NYÍRVV Kft. szakemberei a belváros több útszakaszán.

Emlékdélutánt tartottak Henzsel Ágota főlevéltáros tiszteletére Nyíregyházán

A tavalyi év végén váratlanul elhunyt kollégára, kutatóra, Henzsel Ágota főlevéltárosra emlékeztek.

Fokozott rendőri jelenlét a téli időszakban – Öt tanács a Rendőr-főkapitányságtól

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsa.

A piros háznál parkolók figyelmét kérik!

A Vay Ádám körúti piros ház belső udvarán már korábban megváltozott a forgalmi rend.

Az Education járt és bemutatkozott a Nyíregyházi Egyetem – Folyamatos volt az érdeklődés

Az Educatio megnyitója után a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének hallgatói adtak műsort.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!