Link küldése Link küldése

Emlék - Kozma Péter tiszteletére labdarúgó emléktornát rendeztek Nyíregyházán
2018.01.12.


 Műfüves labdarúgó emléktornát rendeztek Nyíregyházán. A közel egy éve tragikus hirtelenséggel elhunyt kormánymegbízottra, Kozma Péterre emlékeztek a résztvevők. Az ország különböző pontjairól érkeztek csapatok.


 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal életében tragikus fejezet volt, amikor Kozma Péter – a hivatal második kormánymegbízottja - 2017. március 04-én, életének 58. évében váratlanul elhunyt. Tiszteletére egy emléktornát szerveztek, melynek fővédnökségét Dr. Kovács Zoltán államtitkár vállalta el, aki diákkorától ismerte Kozma Pétert.

- A futballpályán ismerkedtünk meg, és ha jeleztük neki, hogy focizni megyünk, rá mindig számíthattunk. Egy barátot veszítettünk el tavaly - mondta Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár.

A közigazgatásban dolgozók egyébként is rendszeresen tartják a kapcsolatot, most pedig egy futballtorna keretében mérhették össze tudásukat.

- Annak is van hagyománya, hogy futballmérkőzéseket vívunk, de egy-egy ilyen találkozó jó lehetőség a kapcsolatok ápolására. Örülök, hogy azok a kormányhivatali dolgozók akiket meghívtunk, első szóra igent mondtak - mondta Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A tornán hat csapat vett részt, és az ország különböző pontjairól, így Somogy megyéből is érkeztek olyan együttesek, melyeknek tagjai a közigazgatásban dolgoznak. Szeretnének hagyományt teremteni a tornával.

- Ez még az első alkalom, hogy megrendezésre kerül ez az emléktorna, és már most a Dunántúlról is érkeztek együttesek. Biztos vagyok abban, hogy a következő években még több gárda csatlakozik - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

A tornán egykori kollégák, barátok is részt vettek. Ezúttal a fő szempont nem az eredményesség volt, hanem az emlékezés.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Győzelem Újpesten - jó játékkal nyert a Fatum Nyíregyháza idegenben

Több jó egyéni teljesítmény is volt a csapatban

Győzelem Bécsben - Fucsovics Marci jól kezdett az ATP 500-as versenyen

A nyíregyházi teniszező hátrányból fordított

Ezrek a lelátón - végérvényesen visszatért a salakmotor a megyébe!

Nemzetközi mezőny a versenyeken, lengyel, cseh, ukrán, bolgár és a legjobb magyar riderekkel

Vereség Kaposváron - a Szpari sem tudta megállítania somogyiakat

A 13. fordulót rendezték a labdarúgó NB-II-ben

NYKC - Tovább kell várni az első hazai győzelemre

A Balmazújváros elvitte az egyik pontotImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!