Link küldése Link küldése

Elindult az első nyíregyházi gyerekcsoport Szigligetre
2017.06.19.Hétfő reggel már háromnegyed hatkor tele volt az egyik nyíregyházi bevásárlóközpont parkolója. Innen indultak táborozni a gyerekek. A buszba bepakolták a bőröndöket, majd mindenki választott egy helyet a buszon. A gyerekek ezt követően leszálltak és elbúcsúztak szüleiktől. Indulás előtt egy utolsó puszi, egy anyai ölelés és biztató szavakat súgtak a szülők gyermekük fülébe, hiszen minden szülő szeretné, ha iránymutatását betartaná gyermeke.

 

Először a jókaisok táboroznak

 

Ebben az évben először a Jókai Mór Református Általános Iskola 72 diákja int búcsút hat napra Nyíregyházának és megkezdik a nyári vakációt a város szigligeti gyermeküdülőjében. Már hagyomány, hogy a város tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. fenntartásában működő tábor megnyitja kapuit a kisdiákok előtt. Hatodik éve, hogy Nyíregyháza kedvezményes nyaralási lehetőséget kínál fenntartótól függetlenül az általános iskolásoknak. Idén 9 turnusban, hétfőtől szombatig közel 1200 tanuló pihenhet az üdülőben.

Ster Petra szeptembertől nyolcadikos lesz, így most mehet utoljára ebbe a táborba. Azt mondta az indulás előtt, hogy már nagyon sok élménye van, hiszen visszatérő táborozó. Hozzátette, minden évben pozitív benyomásokkal tért haza.

 

Sport, kultúra, szabadidő

 

A gyerekekre kulturális és szabadidős programok várnak. Egy napot tölthetnek a Sárvári Élményfürdőben, majd ellátogatnak Keszthelyre, ahol megtekintik a Festetics Kastélyt, pihenhetnek a Balaton partján, de részt vehetnek a Szigligeti Várjátékokon is. Az egyhetes vakációt badacsonyi hajókirándulás, dzsiptúra és discóhajó zárja. Nyíregyháza támogatja az általános iskolások kirándulását: kedvezményes összegért, 33 ezer forintért tölthetnek el egy hetet teljes ellátással, programokkal a Balatonnál. Akik pedig rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, vagy azok, akik tartósan betegek, esetleg családjukban három, vagy több iskolás gyermek él, azok nyaralását további 10 ezer forinttal támogatja a város.

Dr. Hudákné Fábián Nóra, szakmai koordinátor, táborvezető kifejtette, nagyon kevés megyei jogú város mondhatja el azt, hogy tábort tud fenntartani. Nagyon kevés gyerek jutna el ennyi pénzért Szigligetre, vagy más balatoni nyaralóhelyre. Hozzátette, olyan programokon vehetnek részt a gyerekek, ami hasznos lehet a számukra.

 

Felújított tábor

 

Az elmúlt években többmillió forint értékű beruházás valósult meg az üdülőben. Felújították a faházak tetőszerkezetét, kicserélték a kerítést, modernebbé tették a vizesblokkokat, a konyhát és kialakítottak egy betegszobát. Ettől az évtől pedig egy teljesen új kondipark is a táborozók rendelkezésére áll. A szigligeti üdülőt elő és utószezonban civil szervezetek is igénybe vehetik.

Mikita Eszter

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Petárdát birtokolni és felhasználni továbbra is tilos

Négy fiatalkorú fiúval szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

Lámpaoszlopnak ütközött egy személygépkocsi, a sofőr szerencsésen megúszta a balesetet

Közvilágítási lámpaoszlopnak ütközött egy személygépkocsi kedden reggel a 36-os számú főúton.

Negyed hektáros területen gyulladt meg a nádas

Negyed hektáros területen gyulladt meg a száraz aljnövényzet és a nádas kedden Kótaj határában.

Rangos megmérettetéseken a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei

A Vikár növendékei az elmúlt időszakban több rangos megmérettetésen is részt vettek.

A Fölszállott a páva első középdöntőjében lépnek színpadra a nyíregyházi versenyzők

Az első középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva 5. évada péntek este a Duna televízióban.

Véradóbarát munkahely kitüntetés a Fehérgyarmati Kórháznak

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat kitüntetéseket adott át.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!