Link küldése Link küldése


Elindult az első nyíregyházi gyerekcsoport Szigligetre


2017.06.19.


Összesen 9 turnusban közel 1200 nyíregyházi általános iskolás üdülhet a város szigligeti gyermektáborában. Hatodik alkalommal van lehetőség a kedvezményes vakációra a Balaton partján. Az első csoport június 19-én hajnalban indult, az utolsó szezon résztvevői pedig augusztus 19-én térnek haza.


Hétfő reggel már háromnegyed hatkor tele volt az egyik nyíregyházi bevásárlóközpont parkolója. Innen indultak táborozni a gyerekek. A buszba bepakolták a bőröndöket, majd mindenki választott egy helyet a buszon. A gyerekek ezt követően leszálltak és elbúcsúztak szüleiktől. Indulás előtt egy utolsó puszi, egy anyai ölelés és biztató szavakat súgtak a szülők gyermekük fülébe, hiszen minden szülő szeretné, ha iránymutatását betartaná gyermeke.

 

Először a jókaisok táboroznak

 

Ebben az évben először a Jókai Mór Református Általános Iskola 72 diákja int búcsút hat napra Nyíregyházának és megkezdik a nyári vakációt a város szigligeti gyermeküdülőjében. Már hagyomány, hogy a város tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. fenntartásában működő tábor megnyitja kapuit a kisdiákok előtt. Hatodik éve, hogy Nyíregyháza kedvezményes nyaralási lehetőséget kínál fenntartótól függetlenül az általános iskolásoknak. Idén 9 turnusban, hétfőtől szombatig közel 1200 tanuló pihenhet az üdülőben.

Ster Petra szeptembertől nyolcadikos lesz, így most mehet utoljára ebbe a táborba. Azt mondta az indulás előtt, hogy már nagyon sok élménye van, hiszen visszatérő táborozó. Hozzátette, minden évben pozitív benyomásokkal tért haza.

 

Sport, kultúra, szabadidő

 

A gyerekekre kulturális és szabadidős programok várnak. Egy napot tölthetnek a Sárvári Élményfürdőben, majd ellátogatnak Keszthelyre, ahol megtekintik a Festetics Kastélyt, pihenhetnek a Balaton partján, de részt vehetnek a Szigligeti Várjátékokon is. Az egyhetes vakációt badacsonyi hajókirándulás, dzsiptúra és discóhajó zárja. Nyíregyháza támogatja az általános iskolások kirándulását: kedvezményes összegért, 33 ezer forintért tölthetnek el egy hetet teljes ellátással, programokkal a Balatonnál. Akik pedig rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, vagy azok, akik tartósan betegek, esetleg családjukban három, vagy több iskolás gyermek él, azok nyaralását további 10 ezer forinttal támogatja a város.

Dr. Hudákné Fábián Nóra, szakmai koordinátor, táborvezető kifejtette, nagyon kevés megyei jogú város mondhatja el azt, hogy tábort tud fenntartani. Nagyon kevés gyerek jutna el ennyi pénzért Szigligetre, vagy más balatoni nyaralóhelyre. Hozzátette, olyan programokon vehetnek részt a gyerekek, ami hasznos lehet a számukra.

 

Felújított tábor

 

Az elmúlt években többmillió forint értékű beruházás valósult meg az üdülőben. Felújították a faházak tetőszerkezetét, kicserélték a kerítést, modernebbé tették a vizesblokkokat, a konyhát és kialakítottak egy betegszobát. Ettől az évtől pedig egy teljesen új kondipark is a táborozók rendelkezésére áll. A szigligeti üdülőt elő és utószezonban civil szervezetek is igénybe vehetik.

Mikita Eszter

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Letették a parkolóház alapkövét

Ünnepélyes keretek között tették le az alapkövét annak a parkolóháznak, amely a kórházban épül.

Koszorúzások városszerte

Megemlékezés-sorozat a város több helyszínén.

Színes programok a Krúdy Napon

Október 19-én több helyszínen, számos programmal várja az érdeklődőket a „Krúdy Nap” .

1956 hőseire emlékeztek az egyetemen

Ünnepségen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Randevúzni tanítják a kondorkakast Sóstón

A szerelmet tanulja ezekben a napokban a Nyíregyházi Állatpark kondorkakasa.

Ne kockáztasson!

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Ezt olvasta már?
X
Esélyteremtő óvoda
Szakmai konferencia Nyíregyházán.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!