Link küldése Link küldése

Elindult a tavaszi idény - fordulatos, gólgazdag meccsel kezdett a Szpari
2019.02.03.


 Emberhátrányban egyenlített, de végül nem szerzett pontot a Nyíregyháza. 


 Tatabányán lépett pályára a bajnokság 22. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a Budaörs vendége volt az első tavaszi meccsen.

 

Budaörs - Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-1)

Tatabánya

Jv: Zierkelbach Péter (Legeza László, Baghy Csaba)

Budaörs: Demjén - Menyhárt, Vincze (Fodor 60.), Kékesi, Tányéros, Fényes, Fejős (Czvitkovics 67.), Stieber, Sajbán Máté (Deli 89.), Sajbán Miklós, Medgyes

szakmai igazgató: Bognár György

Nyíregyháza: Jova - Nagy J., Fodor, Rubus, Farkas, Gulyás, Ötvös, Starosta (Kovács N. 57. (Hornyák 74.)), Rezes, Gyurján, Kártik (Végső a szünetben)

vezetőedző: Zoran Spisljak

Mély talaj várta a csapatokat, délelőtt végig esett az eső. Remekül kezdett a Szpari, már az első percben sikerült vezetést szerezni! Jobb oldalról érkezett középre a labda, Kártik Bálint pedig a kapuba lőtt, 0-1! A folytatásban is a Nyíregyháza volt veszélyesebb, ismét Kártik lőhetett, de ezúttal mellé ment a labda. A 10. percben Ötvös bombázott fölé, a másik oldalon pedig szintén elkerülte a kaput egy próbálkozás. Az első negyedóra végén a hazaiak kerültek enyhe fölénybe, amit Sajbán Miklós lövése is jelzett. A 21. percben jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Budaörs, Jova kiütötte Medgyes próbálkozását. A folytatásban mindkét oldalon egy-egy szöglet után alakult ki lehetőség, majd Medgyes távoli lövése után kerülte el a labda a kaput. A 30. percben jól blokkolt a Szpari védelme, a másik kapu előtt pedig Rezes László fejelhetett, de a kapufát találta el. A 35. percben egyenlített a Budaörs, Stieber végzett el egy szabadrúgást, és a felső sarokba csavart, 1-1. A 43. percben nehéz helyzetbe került a Szpari, Rubus megmozdulását szabálytalannak ítélte a játékvezető, a védőt kiállította és büntetőt ítélt a bíró. A 11-est Stieber értékesítette, 2-1. Az első félidő több gólt nem hozott. A második játékrész hazai sárga lappal indult, Medgyes kapta. Az 51. percben egyenlített a Nyíregyháza, egy visszatett labda után Ötvös Bence bombázott a kapuba, 2-2! Kékesi is besárgult, majd szöglet után alakult ki meleg helyzet a Szpari kapuja előtt, de mellé ment a fejes. Kiegyenlített volt a játék a következő negyedórában, nagy helyzet nélkül. Egy sarokrúgás után ismét Kékesi volt veszélyes, fejesét hárította Jova, majd egy-egy kaput elkerülő lövést jegyezhettünk fel a 73. percben, a mieinknél Kovács passzolt Gulyáshoz aki fölé lőtt. Sajnos Kovács Norbert meghúzódott, így a fiatal játékost - aki csereként állt be - le kellett cserélni. A 79. percben azán újból vezetést szerzett a Budaörs, Sajbán Máté lövését kiütötte bravúrral Jova, a kipattanó után viszont Fodor a kapuba lőtt, 3-2. A folytatásban több szögletet is rúghattak a hazaiak, de Jova rendre hárított. A Szpari a végén mindent megtett tíz emberrel, nagyot küzdött, de nem tudott egyenlíteni, így egy fordulatos mérkőzésen a Budaörs győzött.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Döntőben a kosarasok - legyőzte a Honvédot a Blue Sharks!

Szombaton az aranyért szállnak harcba a kosarasok

Irány Zalaegerszeg - a második helyezett otthonában játszik a Szpari

A hétközi edzőmeccs jól sikerült a Nyíregyháza Spartacusnál

Negyeddöntő - Nisikori ellen játszik a következő fordulóban Fucsovics Márton

A világranglista 20. helyezettjét verte a nyíregyházi teniszező

Dudincéban nyílhat meg az út Katarba és Tokióba - Helebrandt Máté készül a szezonra

A nyíregyházi gyalogló szeretné minél hamarabb teljesíteni az olimpiai kiküldetési szintet

Hazai és nemzetközi versenyek - mozgalmas időszak a tájfutók mögött

Eredményes évet zártak 2018-ban a nyíregyházi Honvéd Bottyán SE tájfutói

Hibátlan hazai mérleg - mindkét meccsét megnyert az OB-II-ben az Aqua SE

A Ceglédet és a Gyöngyöst is legyőzték a vízilabdásokImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!