Link küldése Link küldése

Egy törött fog kálváriája
2018.08.20.


A napokban egy olvasói levél futott be a szerkesztõségünkbe. Ebben a segítségünket kérték, hogy járjunk utána: mit tegyen az, akinek hétvégén lenne szüksége fogorvosra Nyíregyházán? Hova menjen, ki tud segíteni? (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. augusztus 17-i számában.)


„Kedves Napló! Két hete, szombaton délután letört az egyik fogam. A nagy fájdalom miatt úgy döntöttem, hogy nem várok hétfõig, elmegyek az orvoshoz. A nagy melegben bejártam Nyíregyházát. Voltam a kis SZTK-ban a Szent Istvánon, jártam a Bocskai utcán, majd még a központi orvosi ügyeleten is. Itt egyébként találkoztunk egy fiatalemberrel, aki a 10 éves lányának keresett volna fogorvost, de õk sem jártak szerencsével. A portás azt tanácsolta, hogy menjünk a Szegfû utcára, ott van egy magánrendelõ, biztosan el tudnak látni. Háromkor ott is bezártak. Végül az éjjel-nappali gyógyszertárban kötöttem ki, ahol gyulladáscsökkentõt és fájdalomcsillapítót vettem a nagy fájdalom miatt. Annyi szépség van Nyíregyházán, kórházban is feküdtem, mentõ is vitt már, mindennel meg voltam elégedve, de ez a fogászat, ez teljesen elkeserített. Mit tegyen az, akinek szombat délután kettõ után lenne szüksége fogorvosra? Kérem, amennyiben lehetõségük engedi, próbáljanak választ találni a kérdésemre.

Köszö­nettel:
Hamvai Lászlóné

A témában megkerestük az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságot. Csikós Péter igazgató arról tájékoztatta a szerkesztõségünket, hogy a fogorvosi sürgõsségi ügyeletet – jogszabályi elõírásoknak megfelelõen – Nyíregyházán, évek óta biztosítja az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság hétvégén és munkaszüneti napokon, meghatározott idõintervallumban, amelyet ingyenesen vehetnek igénybe a lakosok (Központi Orvosi Ügyeleten)! Az ingyenes fogorvosi sürgõsségi ellátás rendelkezésre állási idejét is (az ügyeleti idõt is) az egész ország területén jogszabály határozza meg, amelyet a szakhatóságok ellenõriznek. Vagyis a Szent István utca 70. szám alatt tudják ellátni a betegeket, de ott – fogorvosi sürgõsségi ellátást igénylõ problémával – csak hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 14 óra között.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

(Fotó: internet)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Meseszép! – Nem kell messzire mennünk a teljes pompájukban nyíló hóvirágokért

Két hete érkezett szerkesztőségünkhöz egy kedves olvasói levél, fotókkal a nyíló hóvirágokról.

A görögkatolikusok megmutatták hogyan tudnak mulatni!

Tánc, móka és derű – közel 2400 mulattak szombaton este.

Jelentős anyagi kárral járó baleset történt Kőlaposnál

Ráfutásos baleset történt Kőlaposnál hétfő reggel.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a nyíregyházi gyalogos-átkelőhelyen elgázolt nőt

Szabályosan közlekedő, kerékpárját toló idős hölgyet gázolt el egy figyelmetlen sofőr hétfőn.

Elhagyta rendszámtábláját a padkának hajtó, majd KRESZ-táblát kidöntő sofőr

Baleset történt a Kert utca és a Szántó Kovács János utcai csomópontban.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!