Link küldése Link küldése

Egy törött fog kálváriája
2018.08.20.


A napokban egy olvasói levél futott be a szerkesztõségünkbe. Ebben a segítségünket kérték, hogy járjunk utána: mit tegyen az, akinek hétvégén lenne szüksége fogorvosra Nyíregyházán? Hova menjen, ki tud segíteni? (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. augusztus 17-i számában.)


„Kedves Napló! Két hete, szombaton délután letört az egyik fogam. A nagy fájdalom miatt úgy döntöttem, hogy nem várok hétfõig, elmegyek az orvoshoz. A nagy melegben bejártam Nyíregyházát. Voltam a kis SZTK-ban a Szent Istvánon, jártam a Bocskai utcán, majd még a központi orvosi ügyeleten is. Itt egyébként találkoztunk egy fiatalemberrel, aki a 10 éves lányának keresett volna fogorvost, de õk sem jártak szerencsével. A portás azt tanácsolta, hogy menjünk a Szegfû utcára, ott van egy magánrendelõ, biztosan el tudnak látni. Háromkor ott is bezártak. Végül az éjjel-nappali gyógyszertárban kötöttem ki, ahol gyulladáscsökkentõt és fájdalomcsillapítót vettem a nagy fájdalom miatt. Annyi szépség van Nyíregyházán, kórházban is feküdtem, mentõ is vitt már, mindennel meg voltam elégedve, de ez a fogászat, ez teljesen elkeserített. Mit tegyen az, akinek szombat délután kettõ után lenne szüksége fogorvosra? Kérem, amennyiben lehetõségük engedi, próbáljanak választ találni a kérdésemre.

Köszö­nettel:
Hamvai Lászlóné

A témában megkerestük az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságot. Csikós Péter igazgató arról tájékoztatta a szerkesztõségünket, hogy a fogorvosi sürgõsségi ügyeletet – jogszabályi elõírásoknak megfelelõen – Nyíregyházán, évek óta biztosítja az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság hétvégén és munkaszüneti napokon, meghatározott idõintervallumban, amelyet ingyenesen vehetnek igénybe a lakosok (Központi Orvosi Ügyeleten)! Az ingyenes fogorvosi sürgõsségi ellátás rendelkezésre állási idejét is (az ügyeleti idõt is) az egész ország területén jogszabály határozza meg, amelyet a szakhatóságok ellenõriznek. Vagyis a Szent István utca 70. szám alatt tudják ellátni a betegeket, de ott – fogorvosi sürgõsségi ellátást igénylõ problémával – csak hétvégén és munkaszüneti napokon 8 és 14 óra között.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

(Fotó: internet)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!