Link küldése Link küldése

Edzésben a röplabdások
2017.08.08.Erőnléti edzések a Continental Arénában. A Fatum Nyíregyháza játékosai birtokba vehették a frissen kialakított konditermet, Darabos Balázs erőnléti edző pedig alaposan megdolgoztatja a hölgyeket.

- Nagyon sok munka vár ránk, alapvető hiányosságokat kell pótolnunk, amik sérüléshez vezethetnek. Ezeket korrigálnunk kell, és ebben van segítségem is. A női sportolóknál a térd és bokasérülések gyakoriak, ezeket szeretnénk megelőzi, így az erősítések mellett megtanítjuk őket arra, hogyan használják helyesen a testüket - mondta Darabos Balázs erőnléti edző.

A szakember korábban éveken keresztül dolgozott már együtt Horváth Andrással, így jól ismerik egymást. Szükség is lesz a jó kondícióra, az együttes ugyanis négy fronton is harcban lesz a következő idényben. Hazai bajnoki és kupameccsek mellett nemzetközi szinten is játszik a Nyíregyháza, a MEVZA-liga pedig már október elején elkezdődik.

- Nagyon sok mérkőzés vár majd ránk, ezért igyekeztünk úgy összeállítani a keretet, hogy lehessen folyamatosan változtatni, ne ugyanazok a játékosok kapjanak folyamatosan terhelést - mondta Horváth András vezetőedző.

A keretben több változás is volt a nyári szünetben. Kotormán Réka a Vasasból, Szabó Lili az utánpótlásból érkezett a felnőtt csapathoz. A klub megállapodott Tatjana Maticcal, aki az elmúlt két esztendőben a bajnok Békéscsaba ütője volt. Szintén szerződést kötött a Nyíregyháza a szerb center Sanja Kalicanin-al. Vacsi Evelin és Szombathelyi Szandra a nyári szünetben is edzésben maradt, ők a strandröplabda bajnokságban bejutottak a döntőbe.

- A bajnokságban értük el jó eredményeket, nyerni tudtunk Nyíregyházán és voltunk harmadikok is, de mi mindig úgy álltunk eddig rajthoz, hogy játszunk egy jót, aztán lesz ami lesz. Ennek ellenére természetesen nyerni szeretnénk a döntőben - mondta Vacsi Evelin játékos.

A strandröplabda döntőt a hétvégén rendezik a Lupa-szigeten.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Fittvasárnap - Rubint Réka a Continental Arénában tart órát

Ingyenes sport- és egészségügyi programokkal várják a nyíregyházi családokat

Sportprogramok - több csapatunk is hazai pályán játszik a hétvégén

A női röplabdások az Újpestet fogadják, a Nyíregyháza Spartacus pedig a Gyirmóttal találkozik

Győzelem és némi izgalom

Vasárnap rendezték az Utánpótlás Országos Bajnokság 11. fordulóját.

A Magyar Parasport Napja - sportágakat próbálhattak ki a résztvevők

Számos sportággal ismerkedhettek meg az érdeklődőkImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!