Link küldése Link küldése

Eddig 146 helyszínen végeztek útjavításokat a NYÍRVV munkatársai
2019.01.16.


A szélsőséges időjárás az utakat sem kímélte az elmúlt időszakban, több kátyú is keletkezett. A NYÍRVV Nonprofit Kft. célja, hogy minél hamarabb biztonságosabbá tegyék ezeket az útszakaszokat, erre megoldásként a hideg aszfaltos kátyúzást választották. A következő információkat juttatták el szerkesztőségünkhöz:


Társaságunk valamennyi nyíregyházi utat felülvizsgál, és ennek megfelelően folyamatosan végezzük az önkormányzati tulajdonban lévő utak javítását. Az idei téli időszakban eddig 146 helyszínen végeztünk útjavításokat.

 

A helyreállítást az utak forgalmának megfelelő sorrendben végezzük. Először a főbb tömegközlekedési útvonalakat, majd az egyes és kettes kategóriába sorolt utakat, illetve gyűjtőutakat állítjuk helyre, ezután következhetnek a kis forgalmú lakóutak, szervizutak. A munkálatok ütemezésénél a jelentős, balesetveszélyes úthibákat az utak besorolásától függetlenül javítjuk. A helyreállítás ún. hideg kátyúzásos technológiával történik, melynek célja a jelentősebb úthibák javításával a balesetek és károk elkerülése.

 

Eddig 75 tonna hideg aszfaltot használtunk fel az úthibák javítására, melynek értéke nettó 3 millió forint. Évente átlagosan 150 tonna hideg aszfaltot használ fel társaságunk az útburkolatok helyreállítására, melynek értéke közel 6 millió Ft.

 

A tartósabb, meleg aszfaltos eljárással történő helyreállításokat előreláthatóan június hónapban kezdjük majd el az időjárásnak megfelelően.

Amennyiben valakinek a gépjárművében az út hibájából kára keletkezik, az út kezelőjénél kell bejelentést tennie. Önkormányzati utak esetében a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél kell jelezni a kárt, a továbbiakat a biztosítótársaság határozza meg.

 

Forrás: NYÍRVV Nonprofit Kft.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin kereszt

Marad a napos, száraz idő vasárnap is

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!