Link küldése Link küldése

EB előtt a nyíregyházi vívó - Tarjányi István éremmel térne haza Olaszországból
2018.09.07.


Olaszországban rendezik a kerekesszékes vívó Európa-bajnokságot. A nyíregyházi Tarjányi István éremesélyeként indul párbajtőrben és kardban is. Az NYVSC sportolója számára a fő cél a 2020-as paralimpiai részvétel kiharcolása.


Készül az Olaszországi kerekesszékes vívó EB-re Tarjányi István. Mesterével, Pákey Bélával hónapok óta tréningeznek, hogy az NYVSC sportolója jó formában legyen a kontinenstornán.

Az iskolázás mellett erőnléti edzések is szerepelnek a programban, mivel több számban is indul a nyíregyházi vívó: a kard mellett párbajtőrben és csapatban is szerepel az Európa-bajnokságon. A sportolót sérültségi foka alapján a „B” kategóriába sorolták, és jól ismerik egymást a riválisokkal.

- Ismerjük egymást a riválisokkal, felkészülünk a másikból, és éppen ezért aztán igyekszünk meglepetést kitalálni. Erős a mezőny, megkockáztatom, hogy erősebb mint az „A” sérültségi kategóriában - mondta Tarjányi István vívó.

Tarjányi István világkupán szerzett már érmet, és ez a cél az EB-n is. Edzője szerint erre minden esélye megvan.

- A kard csapat legutóbb a VB-n minimális különbséggel kapott ki a négy közé jutásért az orosz válogatottól, így itt minden esély megvan arra, hogy érmet szerezzenek. István jó formában van, bízunk a sikeres szereplésben – mondta Pákey Béla edző.Tarjányi István öt évvel ezelőtt kezdte a kerekesszékes vívást, és azóta töretlen a fejlődése. Számára a legfontosabb verseny a 2020-as paralimpia lehet. Itt a kvalifikáció október végén kezdődik, azaz az EB még nem számít bele. A világranglistán az élmezőnyben kell állni ahhoz, hogy valaki kijusson Tokióba. Az NYVSC vívója jelenleg a 10., azaz minden esélye megvan arra, hogy ott legyen a játékokon.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Úszni jó - sporteszközöket kaptak a Sportcentrum legkisebb úszói

A Hiszek Benned program keretében 1 millió forint értékű eszköz segíti az edzéseket

Kosárlabda NB-II - Gyulán nyert a Sunshine NYIKSE

A junior csapat a felsőházba jutott

Bajnokok - Bakosi Péter és Zajácz Petra is aranyérmes az OB-n

A nyíregyházi magasugró 8. alkalommal végzett az élen

Címvédés - KUPAGYŐZTES A FATUM NYÍREGYHÁZA!!!

Játszmát sem veszítettek a mieink a döntőbenImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!