Link küldése Link küldése


Dönts jól, jövőd a tét!


2017.10.11.


Középfokú oktatási intézmények, gimnáziumok, felsőfokú oktatási intézmények és munkaadók várták az érdeklődőket a Continental Arénában megrendezett „Dönts jól, jövőd a tét” elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás első napján.


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal által 18. alkalommal megrendezett eseményen idén 81 kiállító várja az érdeklődőket. A cél az, hogy a pályaválasztás és pályakezdés előtt álló fiatalok a munkaerőpiacra történő belépésüket megelőzően hasznosítható információkra tegyenek szert életpályájuk megtervezéséhez. A rendezvény nyitóünnepségén részt vett dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.


– A mai nappal kerültetek valószínűleg az életetekben a legközelebb a munkaerőpiachoz, hiszen most kaptok egy tömény benyomást arról, hogy mi is vár rátok és ahogy a mottó nagyon jól és kifejezően mutatja, hogy az a bizonyos „jól” döntés itt, ebben a teremben, ezekben a percekben vagy órákban dől el – mondta el beszédében dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.

 


A pedagógusokon is nagy a felelősség


Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, a jelenlévő diákok életük legnagyobb döntése előtt állnak, meghatározza jövőjüket, hogy milyen szakmát választanak, hogy milyen iskolába és milyen pedagógusoknak a kezei közé kerülnek, hiszen a tanároknak is óriási felelősségük van a diákok életében.


– Én szeretném megkérni a jelenlévő pedagógusokat is, hogy nyitott szemmel járjanak körbe, mert a gyerekek figyelnek az önök véleményére, adnak az önök tanácsaira és nagyon fontos, hogy önök is tájékozottak legyenek a szakmák, a középiskolák, a gimnáziumok irányába és én azt gondolom, hogy akkor a gyerekek felé is sokkal inkább tudnak olyan véleményeket, javaslatokat, ötleteket megfogalmazni, mintha nem vettek volna részt ezen a rendezvényen, merthogy ez a rendezvény arról szól, hogy közösen mindannyian tájékozódjunk és meglássuk azt, hogy milyen lehetőségek vannak a továbbtanulásra – tette hozzá Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Érdemes Nyíregyházán tervezni a jövőt

 

Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere kiemelte, nem könnyű dönteni a jövőt illetően tizenévesen, de a városvezetés azt szeretné, ha Nyíregyháza szerepelne a fiatalok terveiben.

– A városvezetés hét éves munkájának az eredménye az, hogy ma már Nyíregyháza a hatodik legnagyobb városa Magyarországnak és a GDP -jét tekintve a harmadik a rangsorban, mindösszesen Győr és Debrecen előzi meg. Tehát a gazdasági alapja megvan és megvan a kulturális alapja is, amit elsősorban az itt lévő iskolák képviselnek – tette hozzá dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere.

 

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Programozni is tanulhattak a diákok


A diákok mindenféle különlegességgel találkozhattak a kiállításon, a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium egy applikáció készítését mutatta be az érdeklődőknek, melyet az elkészítése után ki is próbálhattak.


Zagyva Dániel a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnáziumában tanult, majd a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának Építőmérnöki szakára ment továbbtanulni, de a jövőjét Nyíregyházán tervezi.

– Haza szeretnék jönni és itt a Vízügyi Igazgatóságon szeretnék dolgozni – mondta el Zagyva Dániel.

 

A rendezvény két napig tart, csütörtök délután öt óráig várják az érdeklődőket a Continental Arénában.

 

Kanócz Rita

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Szüreti bál a Dallas stílusában

Idén is megrendezi tematikus szüreti bálját a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola.

Megkezdődött a fakitermelés – útlezárásra számíthatunk

Megkezdődött a fakitermelés a nyíregyházi Sóstói-erdőben.

Több száz mázsa kukorica volt veszélyben

Terményszárítóban lévő kukorica gyulladt meg szerdán este Penyigén, a Toldi utcában.

Kórházban a robogót vezető nő

Felsősimán egy robbanómotoros kerékpáros borult fel.

Új jelzőlámpák a csomópontban

A Mező utcai csomópont átépítése miatt leszerelték a jelzőlámpákat és újakat üzemelnek be.

Változott a parkolás

Változott a parkolási rend a Síp utcán.

Ezt olvasta már?
X
Felajánlás a kórháznak
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!