Link küldése Link küldése

Dönts jól, jövőd a tét!
2017.10.11.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal által 18. alkalommal megrendezett eseményen idén 81 kiállító várja az érdeklődőket. A cél az, hogy a pályaválasztás és pályakezdés előtt álló fiatalok a munkaerőpiacra történő belépésüket megelőzően hasznosítható információkra tegyenek szert életpályájuk megtervezéséhez. A rendezvény nyitóünnepségén részt vett dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.


– A mai nappal kerültetek valószínűleg az életetekben a legközelebb a munkaerőpiachoz, hiszen most kaptok egy tömény benyomást arról, hogy mi is vár rátok és ahogy a mottó nagyon jól és kifejezően mutatja, hogy az a bizonyos „jól” döntés itt, ebben a teremben, ezekben a percekben vagy órákban dől el – mondta el beszédében dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.

 


A pedagógusokon is nagy a felelősség


Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, a jelenlévő diákok életük legnagyobb döntése előtt állnak, meghatározza jövőjüket, hogy milyen szakmát választanak, hogy milyen iskolába és milyen pedagógusoknak a kezei közé kerülnek, hiszen a tanároknak is óriási felelősségük van a diákok életében.


– Én szeretném megkérni a jelenlévő pedagógusokat is, hogy nyitott szemmel járjanak körbe, mert a gyerekek figyelnek az önök véleményére, adnak az önök tanácsaira és nagyon fontos, hogy önök is tájékozottak legyenek a szakmák, a középiskolák, a gimnáziumok irányába és én azt gondolom, hogy akkor a gyerekek felé is sokkal inkább tudnak olyan véleményeket, javaslatokat, ötleteket megfogalmazni, mintha nem vettek volna részt ezen a rendezvényen, merthogy ez a rendezvény arról szól, hogy közösen mindannyian tájékozódjunk és meglássuk azt, hogy milyen lehetőségek vannak a továbbtanulásra – tette hozzá Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Érdemes Nyíregyházán tervezni a jövőt

 

Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere kiemelte, nem könnyű dönteni a jövőt illetően tizenévesen, de a városvezetés azt szeretné, ha Nyíregyháza szerepelne a fiatalok terveiben.

– A városvezetés hét éves munkájának az eredménye az, hogy ma már Nyíregyháza a hatodik legnagyobb városa Magyarországnak és a GDP -jét tekintve a harmadik a rangsorban, mindösszesen Győr és Debrecen előzi meg. Tehát a gazdasági alapja megvan és megvan a kulturális alapja is, amit elsősorban az itt lévő iskolák képviselnek – tette hozzá dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere.

 

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Programozni is tanulhattak a diákok


A diákok mindenféle különlegességgel találkozhattak a kiállításon, a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium egy applikáció készítését mutatta be az érdeklődőknek, melyet az elkészítése után ki is próbálhattak.


Zagyva Dániel a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnáziumában tanult, majd a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának Építőmérnöki szakára ment továbbtanulni, de a jövőjét Nyíregyházán tervezi.

– Haza szeretnék jönni és itt a Vízügyi Igazgatóságon szeretnék dolgozni – mondta el Zagyva Dániel.

 

A rendezvény két napig tart, csütörtök délután öt óráig várják az érdeklődőket a Continental Arénában.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!