Link küldése Link küldése

Dönts jól, jövőd a tét!
2017.10.11.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal által 18. alkalommal megrendezett eseményen idén 81 kiállító várja az érdeklődőket. A cél az, hogy a pályaválasztás és pályakezdés előtt álló fiatalok a munkaerőpiacra történő belépésüket megelőzően hasznosítható információkra tegyenek szert életpályájuk megtervezéséhez. A rendezvény nyitóünnepségén részt vett dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.


– A mai nappal kerültetek valószínűleg az életetekben a legközelebb a munkaerőpiachoz, hiszen most kaptok egy tömény benyomást arról, hogy mi is vár rátok és ahogy a mottó nagyon jól és kifejezően mutatja, hogy az a bizonyos „jól” döntés itt, ebben a teremben, ezekben a percekben vagy órákban dől el – mondta el beszédében dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár.

 


A pedagógusokon is nagy a felelősség


Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, a jelenlévő diákok életük legnagyobb döntése előtt állnak, meghatározza jövőjüket, hogy milyen szakmát választanak, hogy milyen iskolába és milyen pedagógusoknak a kezei közé kerülnek, hiszen a tanároknak is óriási felelősségük van a diákok életében.


– Én szeretném megkérni a jelenlévő pedagógusokat is, hogy nyitott szemmel járjanak körbe, mert a gyerekek figyelnek az önök véleményére, adnak az önök tanácsaira és nagyon fontos, hogy önök is tájékozottak legyenek a szakmák, a középiskolák, a gimnáziumok irányába és én azt gondolom, hogy akkor a gyerekek felé is sokkal inkább tudnak olyan véleményeket, javaslatokat, ötleteket megfogalmazni, mintha nem vettek volna részt ezen a rendezvényen, merthogy ez a rendezvény arról szól, hogy közösen mindannyian tájékozódjunk és meglássuk azt, hogy milyen lehetőségek vannak a továbbtanulásra – tette hozzá Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Érdemes Nyíregyházán tervezni a jövőt

 

Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere kiemelte, nem könnyű dönteni a jövőt illetően tizenévesen, de a városvezetés azt szeretné, ha Nyíregyháza szerepelne a fiatalok terveiben.

– A városvezetés hét éves munkájának az eredménye az, hogy ma már Nyíregyháza a hatodik legnagyobb városa Magyarországnak és a GDP -jét tekintve a harmadik a rangsorban, mindösszesen Győr és Debrecen előzi meg. Tehát a gazdasági alapja megvan és megvan a kulturális alapja is, amit elsősorban az itt lévő iskolák képviselnek – tette hozzá dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere.

 

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

 

Programozni is tanulhattak a diákok


A diákok mindenféle különlegességgel találkozhattak a kiállításon, a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium egy applikáció készítését mutatta be az érdeklődőknek, melyet az elkészítése után ki is próbálhattak.


Zagyva Dániel a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakgimnáziumában tanult, majd a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának Építőmérnöki szakára ment továbbtanulni, de a jövőjét Nyíregyházán tervezi.

– Haza szeretnék jönni és itt a Vízügyi Igazgatóságon szeretnék dolgozni – mondta el Zagyva Dániel.

 

A rendezvény két napig tart, csütörtök délután öt óráig várják az érdeklődőket a Continental Arénában.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Térítésmentes alapfokú informatikai képzés indul a könyvtárban

35 órás, térítésmentes alapfokú informatikai képzés indul 16-65 éves korosztály részére.

Erős hidegfront rontja el a strandidőt péntekre

Péntekre többfelé kiadós csapadékkal, viharos széllel és jelentős lehűléssel hidegfront érkezik.

Nyári diákmunka program – Három turnusban dolgozhatnak a fiatalok

A tanítás befejezésével hétfőn elindult a nyári diákmunka program.

Meghibásodott a Kótaji úti vasúti átjáró fényjelző és csapórúd berendezése

Már sokadszor hibásodott meg a Kótaji úti vasúti átjáró fényjelző és csapórúd berendezése.

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!

Véradókampánnyal toboroz a Vöröskereszt és az OVSZ.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!