Link küldése Link küldése

Dönts jól, jövőd a tét – 19. alkalommal rendezték meg a Pályaválasztási Kiállítást
2018.10.11.


Dönts jól, jövőd a tét címmel immár 19. alkalommal rendezte meg a Pályaválasztási Kiállítást a Megyei Kormányhivatal a Continental Arénában. A közel 80 kiállító a két nap alatt nem csak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak mutatja be a lehetőségeket, hanem a már szakmával rendelkező, de pályamódosítást tervező felnőtteknek is.


Immár 19. alkalommal nyitotta meg kapuit a Dönts jól, jövőd a tét elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás a Continental Arénában. Az ünnepélyes megnyitón többek között elhangzott, hogy az elmúlt években felértékelődött a szakképzés, a szakmatanulás, amit már az iskolaválasztásnál sem szabad figyelmen kívül hagyni. Aki pedig hiányszakmát tanul, könnyebben tud elhelyezkedni a munkaerő-piacon.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A két napos Pályaválasztási Kiállítást Román István kormánymegbízott nyitotta meg. Kiemelte, hogy a fiataloknak szeretnének segíteni abban, hogy a pályaválasztás kapcsán jó döntést hozzanak, jó szakmát válasszanak, amivel biztosítják a megélhetésüket. Ezért szervezték úgy a kiállítást, hogy ne csak a szakképző intézményeket ismerhessék meg, hanem a megye jelentős cégeit is.

Fontos a minőségi képzés

A Megyei Kormányhivatal egyik legnagyobb rendezvényének megnyitóján Nyíregyházát Jászai Menyhért alpolgármester képviselte. Hangsúlyozta, a városnak nagyon fontos, hogy a fiatalok minőségi képzést kapjanak, piacképes szakmával lépjenek ki az iskolarendszerből, és nyíregyházán maradjanak. Egyre több közepes és nagyvállalkozás telepszik le Nyíregyházán, mert jó szakemberek vannak, jó az életminőség, itt jó tanulni, élni és dolgozni.

Széles nyíregyházi kínálat

A pályaválasztási kiállításon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum jelentős területen mutatkozik be. Gurbánné Papp Mária főigazgató elmondta, mind a 10 iskolájuk kiállít külön-külön, de fontosnak tartja a szakmaudvarukat is, ahol az általuk kínált szakmákat ismerhetik meg, és azok eszközeit is kipróbálhatják.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A közel 80 kiállító a két nap alatt nem csak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak mutatja be a lehetőségeket, hanem a már szakmával rendelkező, de pályamódosítást tervező felnőtteknek is. Átfogó képet nyújtanak a megye iskolarendszerű képzési lehetőségeiről, a lehetséges továbbtanulási irányokról, a gyakorlati képzőhelyekről és a munkaerő-piaci igényekről.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Meseszép! – Nem kell messzire mennünk a teljes pompájukban nyíló hóvirágokért

Két hete érkezett szerkesztőségünkhöz egy kedves olvasói levél, fotókkal a nyíló hóvirágokról.

A görögkatolikusok megmutatták hogyan tudnak mulatni!

Tánc, móka és derű – közel 2400 mulattak szombaton este.

Jelentős anyagi kárral járó baleset történt Kőlaposnál

Ráfutásos baleset történt Kőlaposnál hétfő reggel.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a nyíregyházi gyalogos-átkelőhelyen elgázolt nőt

Szabályosan közlekedő, kerékpárját toló idős hölgyet gázolt el egy figyelmetlen sofőr hétfőn.

Elhagyta rendszámtábláját a padkának hajtó, majd KRESZ-táblát kidöntő sofőr

Baleset történt a Kert utca és a Szántó Kovács János utcai csomópontban.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!