Link küldése Link küldése

Dönts jól, jövőd a tét – 19. alkalommal rendezték meg a Pályaválasztási Kiállítást
2018.10.11.


Dönts jól, jövőd a tét címmel immár 19. alkalommal rendezte meg a Pályaválasztási Kiállítást a Megyei Kormányhivatal a Continental Arénában. A közel 80 kiállító a két nap alatt nem csak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak mutatja be a lehetőségeket, hanem a már szakmával rendelkező, de pályamódosítást tervező felnőtteknek is.


Immár 19. alkalommal nyitotta meg kapuit a Dönts jól, jövőd a tét elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás a Continental Arénában. Az ünnepélyes megnyitón többek között elhangzott, hogy az elmúlt években felértékelődött a szakképzés, a szakmatanulás, amit már az iskolaválasztásnál sem szabad figyelmen kívül hagyni. Aki pedig hiányszakmát tanul, könnyebben tud elhelyezkedni a munkaerő-piacon.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A két napos Pályaválasztási Kiállítást Román István kormánymegbízott nyitotta meg. Kiemelte, hogy a fiataloknak szeretnének segíteni abban, hogy a pályaválasztás kapcsán jó döntést hozzanak, jó szakmát válasszanak, amivel biztosítják a megélhetésüket. Ezért szervezték úgy a kiállítást, hogy ne csak a szakképző intézményeket ismerhessék meg, hanem a megye jelentős cégeit is.

Fontos a minőségi képzés

A Megyei Kormányhivatal egyik legnagyobb rendezvényének megnyitóján Nyíregyházát Jászai Menyhért alpolgármester képviselte. Hangsúlyozta, a városnak nagyon fontos, hogy a fiatalok minőségi képzést kapjanak, piacképes szakmával lépjenek ki az iskolarendszerből, és nyíregyházán maradjanak. Egyre több közepes és nagyvállalkozás telepszik le Nyíregyházán, mert jó szakemberek vannak, jó az életminőség, itt jó tanulni, élni és dolgozni.

Széles nyíregyházi kínálat

A pályaválasztási kiállításon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum jelentős területen mutatkozik be. Gurbánné Papp Mária főigazgató elmondta, mind a 10 iskolájuk kiállít külön-külön, de fontosnak tartja a szakmaudvarukat is, ahol az általuk kínált szakmákat ismerhetik meg, és azok eszközeit is kipróbálhatják.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A közel 80 kiállító a két nap alatt nem csak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak mutatja be a lehetőségeket, hanem a már szakmával rendelkező, de pályamódosítást tervező felnőtteknek is. Átfogó képet nyújtanak a megye iskolarendszerű képzési lehetőségeiről, a lehetséges továbbtanulási irányokról, a gyakorlati képzőhelyekről és a munkaerő-piaci igényekről.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.

Ami a KGST piacon nem kapható, az tulajdonképpen nem is létezik

Óriási terület, 350-400 árus és több ezer vásárló.

Áprilisban gyönyörködhetünk legközelebb a Bujtosi Városliget mesés szökőkútjában

Szombaton kiemelték a szökőkutat a Bujtosból, sokáig kell várnunk, hogy újra láthassuk.

Kórházban a Sóstói úton elgázolt kerékpáros

Több baleset is történt az elmúlt hétvégén a Sóstói úton.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!