Link küldése Link küldése

Dönts jól, jövőd a tét – 19. alkalommal rendezték meg a Pályaválasztási Kiállítást




2018.10.11.


Dönts jól, jövőd a tét címmel immár 19. alkalommal rendezte meg a Pályaválasztási Kiállítást a Megyei Kormányhivatal a Continental Arénában. A közel 80 kiállító a két nap alatt nem csak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak mutatja be a lehetőségeket, hanem a már szakmával rendelkező, de pályamódosítást tervező felnőtteknek is.


Immár 19. alkalommal nyitotta meg kapuit a Dönts jól, jövőd a tét elnevezésű Pályaválasztási Kiállítás a Continental Arénában. Az ünnepélyes megnyitón többek között elhangzott, hogy az elmúlt években felértékelődött a szakképzés, a szakmatanulás, amit már az iskolaválasztásnál sem szabad figyelmen kívül hagyni. Aki pedig hiányszakmát tanul, könnyebben tud elhelyezkedni a munkaerő-piacon.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A két napos Pályaválasztási Kiállítást Román István kormánymegbízott nyitotta meg. Kiemelte, hogy a fiataloknak szeretnének segíteni abban, hogy a pályaválasztás kapcsán jó döntést hozzanak, jó szakmát válasszanak, amivel biztosítják a megélhetésüket. Ezért szervezték úgy a kiállítást, hogy ne csak a szakképző intézményeket ismerhessék meg, hanem a megye jelentős cégeit is.

Fontos a minőségi képzés

A Megyei Kormányhivatal egyik legnagyobb rendezvényének megnyitóján Nyíregyházát Jászai Menyhért alpolgármester képviselte. Hangsúlyozta, a városnak nagyon fontos, hogy a fiatalok minőségi képzést kapjanak, piacképes szakmával lépjenek ki az iskolarendszerből, és nyíregyházán maradjanak. Egyre több közepes és nagyvállalkozás telepszik le Nyíregyházán, mert jó szakemberek vannak, jó az életminőség, itt jó tanulni, élni és dolgozni.

Széles nyíregyházi kínálat

A pályaválasztási kiállításon a Nyíregyházi Szakképzési Centrum jelentős területen mutatkozik be. Gurbánné Papp Mária főigazgató elmondta, mind a 10 iskolájuk kiállít külön-külön, de fontosnak tartja a szakmaudvarukat is, ahol az általuk kínált szakmákat ismerhetik meg, és azok eszközeit is kipróbálhatják.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A közel 80 kiállító a két nap alatt nem csak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak mutatja be a lehetőségeket, hanem a már szakmával rendelkező, de pályamódosítást tervező felnőtteknek is. Átfogó képet nyújtanak a megye iskolarendszerű képzési lehetőségeiről, a lehetséges továbbtanulási irányokról, a gyakorlati képzőhelyekről és a munkaerő-piaci igényekről.

 

Szoboszlai Tibor





« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Így fest Nyíregyháza belvárosa az első havazás után a magasból – Videóval!

Leesett az első hó Nyíregyházán is, végre okkal reménykedhetünk a fehér karácsonyban!

Így alakul a nyíregyházi piacok ünnepi nyitvatartási ideje

Így alakul a piacok ünnepi nyitvatartása Nyíregyházán.

A Sóstói-erdő télen – Mesébe illő környezetben csipegetnek az erdő madarai

Szombaton került megrendezésre az E-misszió Egyesület Madárkarácsony rendezvénye.

Csütörtöktől ingyenes a parkolás Nyíregyházán – Itt vannak a részletek!

Hasznos információk a NYÍRVV Nonprofit Kft.-től az ünnepek előtt.

Miniszteri elismerésben részesült Tamás Attila, a Vikár intézményvezetője

Miniszteri elismerés a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének.



Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!