Link küldése Link küldése

Digitális fejlesztés a Szent Imrében is!
2019.01.16.


Tabletekkel, személyi számítógépekkel és az oktatáshoz használható, programozható robotokkal fejleszti 3 fenntartása alá tartozó oktatási intézményt a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A program 23 millió forint összértékű, melyet pályázati forrásból szerzett meg a római katolikus egyházmegye. A fejlesztés Nyíregyházát is érinti, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium is részese.


Laptop és projektor segítségével tartanak matematika órát a nyíregyházi a Szent Imre Katolikus Gimnázium, és Általános Iskolában. A tanár a feladatokat és a megoldásokat is ezek segítségével mutatja be a diákoknak.

Az eszközök által sokkal motiváltabbá válnak a diákok, sokkal jobban leköti őket, mert a mai vizuális kultúrában több inger éri őket, ehhez vannak hozzászokva. Az eszközök által sokkal könnyebb bevonni őket a matematika óra folyamatába.

– fogalmazott Kalló Béla, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium pedagógusa.

Még robotokat is vesznek

A minőségi oktatás érdekében 23 millió forintból vásárol új digitális eszközöket a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye. A pályázaton nyert forrásból 100 tabletet, 25 személyi számítógépet, 6 projektort és 4 LEGO robotot vásárolnak, melyeket három iskolába juttatnak el. A korszerű, digitális eszközöket az etyeki Szent János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola valamint a geszterédi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvodába kapja meg. A cél, hogy az itt tanuló diákok azonos esélyt kapjanak a pályaválasztáshoz.

Nem véletlenül van a 3 intézmény között 2 olyan, ami elég sok olyan diákot tanít és nevel, akik nagyon hátrányos helyzetűek. Tehát ma már nem csak Magyarországon, de külföldön is elképzelhetetlen a diákoknak a sikeres pályaválasztása ezek nélkül a kompetenciák nélkül.

– tette hozzá Molnár Katalin, a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója.

A tanárok digitális tartalmakat készítenek

A digitális fejlesztést idén kezdik és 3 év alatt valósítja meg az egyházmegye. A digitális eszközök mellett a forrásokból képezik a pedagógusokat és új digitális tanmeneteket is készítenek.


Z. Pintye Zsolt

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin kereszt

Marad a napos, száraz idő vasárnap is

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!