Link küldése Link küldése

Csúcson a fogászati röntgen – Naponta 80 páciens veszi igénybe a készüléket
2018.09.14.


Helyszíni bejáráson mutatták be a szakemberek a néhány hónapja már üzemelő korszerű fogászati röntgengépet a Városi Rendelőintézetben. A 26 millió forint értékű készüléket naponta átlagban 80 páciens veszi igénybe.


A fogászati képalkotás új korszakát képviseli az a berendezés, melynek pontossága, kiváló képminősége a 2 és 3 D-s CBCT típusú eszközök magas színvonalának köszönhető. Az új technológiához korszerű beteghívó rendszer is tartozik, mely talán már a jövő év elején előjegyzésre is lehetőséget ad.

Alapellátásról beszélek – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere –, hiszen itt vagyunk az alapellátás épületében, egyébként a fogászati röntgen egy szakellátás, amit az önkormányzat nyújt. Természetesen a beutalóval érkező betegek számára térítésmentesen, de lehetőség van arra, aki magánorvost választ, hogy úgy kérjen panoráma röntgen felvételt a koponyáról, a fogsoráról, ami az orvosi beavatkozást, a diagnózist elősegíti és megkönnyíti. 26 millió forintot költöttünk a röntgenkészülékre, teljes mértékben önkormányzati forrásból. Egyértelműen látszik, hogy a betegek száma emelkedik, egyre többen veszik igénybe.

Nagy számban nő manapság a fogbeültetések száma. Ezen beavatkozásokat, illetve a bölcsességfogakkal vagy egyéb műtétekkel kapcsolatos szájsebészeti gyógyítást is jelentősen megkönnyíti a modern diagnosztika.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A betegek a digitalizált technikának köszönhetően pillanatok alatt kézbe kapják a CD vagy DVD felvételt, illetve az orvos kérésére e-mailben a rendelőt is értesítik a röntgen vagy CT eredményéről.

Kompletten mindent tud ez a gép. A 2 D-t és a 3 D-t is magában foglalja, ami a csúcstechnológiát jelenti már. A CBCT maga az a 3 D része a gépnek. Egy átvariálható, komplett gépről van szó. Panoráma felvétel készítésére, illetve teleröntgen készítésére is alkalmas. A modern technológia csúcsa az, hogy a fogászati röntgenek nem minden esetben látnak bele a test bizonyos területeire. Na, ez a CBCT–vel kiküszöbölhető.

– fogalmazott Tisza Tímea, a Fogászati Röntgen Koordinációs vezetője.

A szakellátás a Szent István utca 14. szám alatt, a Városi Rendelőintézetben érhető el hétfőn, kedden és szerdán 8-14 óráig, csütörtökön ezen túl van egy délutáni rendelés is 15-17 óráig, pénteken pedig 8-12-ig fogadja a betegeket a fogászati röntgen.


Matyasvoszki Edit

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!