Link küldése Link küldése

Csúcson a fogászati röntgen – Naponta 80 páciens veszi igénybe a készüléket
2018.09.14.


Helyszíni bejáráson mutatták be a szakemberek a néhány hónapja már üzemelő korszerű fogászati röntgengépet a Városi Rendelőintézetben. A 26 millió forint értékű készüléket naponta átlagban 80 páciens veszi igénybe.


A fogászati képalkotás új korszakát képviseli az a berendezés, melynek pontossága, kiváló képminősége a 2 és 3 D-s CBCT típusú eszközök magas színvonalának köszönhető. Az új technológiához korszerű beteghívó rendszer is tartozik, mely talán már a jövő év elején előjegyzésre is lehetőséget ad.

Alapellátásról beszélek – mondta Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere –, hiszen itt vagyunk az alapellátás épületében, egyébként a fogászati röntgen egy szakellátás, amit az önkormányzat nyújt. Természetesen a beutalóval érkező betegek számára térítésmentesen, de lehetőség van arra, aki magánorvost választ, hogy úgy kérjen panoráma röntgen felvételt a koponyáról, a fogsoráról, ami az orvosi beavatkozást, a diagnózist elősegíti és megkönnyíti. 26 millió forintot költöttünk a röntgenkészülékre, teljes mértékben önkormányzati forrásból. Egyértelműen látszik, hogy a betegek száma emelkedik, egyre többen veszik igénybe.

Nagy számban nő manapság a fogbeültetések száma. Ezen beavatkozásokat, illetve a bölcsességfogakkal vagy egyéb műtétekkel kapcsolatos szájsebészeti gyógyítást is jelentősen megkönnyíti a modern diagnosztika.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A betegek a digitalizált technikának köszönhetően pillanatok alatt kézbe kapják a CD vagy DVD felvételt, illetve az orvos kérésére e-mailben a rendelőt is értesítik a röntgen vagy CT eredményéről.

Kompletten mindent tud ez a gép. A 2 D-t és a 3 D-t is magában foglalja, ami a csúcstechnológiát jelenti már. A CBCT maga az a 3 D része a gépnek. Egy átvariálható, komplett gépről van szó. Panoráma felvétel készítésére, illetve teleröntgen készítésére is alkalmas. A modern technológia csúcsa az, hogy a fogászati röntgenek nem minden esetben látnak bele a test bizonyos területeire. Na, ez a CBCT–vel kiküszöbölhető.

– fogalmazott Tisza Tímea, a Fogászati Röntgen Koordinációs vezetője.

A szakellátás a Szent István utca 14. szám alatt, a Városi Rendelőintézetben érhető el hétfőn, kedden és szerdán 8-14 óráig, csütörtökön ezen túl van egy délutáni rendelés is 15-17 óráig, pénteken pedig 8-12-ig fogadja a betegeket a fogászati röntgen.


Matyasvoszki Edit

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Elítélte a bíróság a vadakat elejtő férfit

Gyorsított eljárásban ítélték el H. J. vádlottat.

Továbbra is napsütésre számíthatunk, a ködös részeken is melegszik az idő

Kedden is általában napos, száraz időre számíthatunk.

Folytatódnak a faápolási munkálatok Nyíregyházán – Az Eötvös utca következik!

Február 19-től az Eötvös utcán folytatja a NYÍRVV Nonprofit Kft. a faápolási-ifjítási munkálatokat.

16-65 évesek figyelem! – Térítésmentes informatikai képzés indul a könyvtárban

Ismét megszervezik a térítésmentes informatikai képzést Nyíregyházán.

Sokba kerülhet a fácán leves – Bíróság előtt a besenyődi orvvadász

A Nyíregyházi Járási Ügyészség soron kívül állítja bíróság elé a besenyődi orvvadászt.

Családi ház égett Szabolcsbákán – Egy ember füstmérgezéssel került kórházba

Szabolcsbákán családi ház szobájában égtek berendezési tárgyak hétfőn.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!