Csodás lesz a panoráma az új szállodából


2017.09.12.


Letették a Pangea Ökocentrum és Szálloda alapkövét a Blaha Lujza sétányon. A különleges többfunkciós épület egyszerre szolgál majd szakmai tanácskozások helyszíneként és az egyik legjobb panorámával rendelkező szálláshely lesz a városban. A Pangea 1,7 milliárd forintból épül fel, amit teljes egészében a kormány finanszíroz. Az átadását jövő nyárra tervezik.


A Hotel Dzsungel mellett nagy tábla hirdeti, hogy ide épül fel a Pangea Ökocentrum és Szálloda. A telken már javában dolgozik a kivitelező, a KEVIZ 21 Zrt.. Az épület Gáva Attila építész tervei szerint valósul meg. Közel negyven szoba lesz benne és egy szakmai tanácskozásokra is alkalmas, modern konferenciaterem. – Ezt a csodálatos panorámát szeretnénk kihasználni azzal, hogy a 38 szoba javarésze a tóra néz. Nyíregyházán egy egyedi hangulatot árasztó szállodáról van szó, ahová nagyon remélem, hogy sokan jönnek majd az ország más részéből is, de mivel a Nyíregyházi Állatparkban nagyon jelentős a szlovák, az ukrán és a román vendégek, illetve a lengyelek száma, őket is várjuk ide szeretettel – fejtette ki Gajdos László igazgató.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Az alapkő kipipálva

 

Ünnepélyes keretek között ma az új szálloda és konferenciaközpont alapkövét is lerakták. Ezen részt vett Nyíregyháza két országgyűlési képviselője, Vinnai Győző és Petneházy Attila, a megyeszékhely polgármestere, dr. Kovács Ferenc, valamint a városrész önkormányzati képviselője Ágoston Ildikó is. A Pangeáról kiderült, hogy közel 1,7 milliárd forintba kerül, a költségeket pedig 100 százalékban a kormány finanszírozza.

 

Kormánymegállapodással kezdődött

 

Dr. Kovács Ferenc hozzáfűzte, ezzel a beruházással elkezdődik az évekig hányatott sorsú Blaha Lujza sétány megszépülése is, emellett pedig az építésével jelentősen bővül majd a szálláshelyek száma Sóstógyógyfürdőn. – A szálláshely kapacitást bővítenünk kell, mert a fő szezonban, már az elmúlt 2-3 évben teljesen telt ház volt és itt nem állhattunk meg. Az elmúlt 5-6 év fejlődési trendjét megállíthatja a szálláshiány, de most ez megoldódik, hiszen 2 hotel is épül itt egyszerre Sóstón – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

 

Az új szálloda és konferenciaközpont átadását 2018 nyarára tervezik. Közben pedig elkezdődik az állatpark új bejáratának építése is.

 

Z. Pintye Zsolt

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nem adott elsőbbséget, összeütköztek

Baleset történt szerda délután a Szarvas utcán.

Visszafogadó ünnepség és konferencia

A KFOR békefenntartó haderő magyar katonáinak visszafogadó ünnepségét Nyíregyházán rendezik meg.

Szív Világnapja – az egészségünkért!

Idén is megrendezi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház a Szív Napját.

Betonkeverő rohant a karambolozókba

Szerda délután a Kert utcán egy autós balra akart kanyarodni, ezért fékezett.

Hamarosan Tirpák Fesztivál!

A rendezvényt idén ötödik alkalommal szervezik meg a Kossuth téren.

Plato találkozó – Kis- és középvállalkozások támogatva

Plato találkozót rendeztek Nyíregyházán.

Ezt olvasta már?
X
Nem adott elsőbbséget, összeütköztek
Baleset történt szerda délután a Szarvas utcán.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!