Csak egyszer lehet hibázni a migráció kapcsán


Link küldése Link küldése

Csak egyszer lehet hibázni a migráció kapcsán – mondta Orbán Viktor a Nyíregyházi TV-nek
2018.03.14.


Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében járt, melynek során Nyíregyházán találkozott dr. Kovács Ferenc polgármesterrel, valamint dr. Szabó Tündével és dr. Vinnai Győzővel, a FIDESZ-KDNP két nyíregyházi országgyűlési képviselőjelöltjével.


Ezt követően a Kossuth téren találkozott járókelőkkel, majd exkluzív interjút adott a Nyíregyházi Televíziónak, melyben megfogalmazta: kormányzásuk elmúlt nyolc évében nagy adósságokat törlesztettek a városvezetéssel együtt a nyíregyháziak felé, s ezek a beruházások a megállapodásuk alapján folytatódnak. A kormányfő azt mondta: Nyíregyháza a 2010-es évbe úgy érkezett meg, hogy majdnem agyonnyomta az adósság. Mint emlékeztetett, sokmilliárd forintról beszélünk, amit a kormány átvállalt, ekkor jutott egyáltalán levegőhöz a város. Orbán Viktor hozzátette: ma Nyíregyházinak lenni rang, s ő úgy tartja számon Nyíregyházát, mint az egyik legsikeresebb és leggyorsabban fejlődő városát Magyarországnak, mely nemcsak, hogy versenyképes, hanem igen előkelő helyet foglal el a magyar nagyvárosok sorában. A miniszterelnök szerint a közösen elért eredmények megvédése is a választás egyik tétje, hiszen a mostani ellenzék 2002 után eltörölt olyan dolgokat, amit annak idején még a polgári kormány hozott létre.

Orbán Viktor a Nyíregyházi Televízió stúdiójában.

A másik nagy veszélynek a kívülről érkező illegális migrációt nevezte, amely, nézete szerint ahol tömegessé vált Nyugat-Európában, a kulturális önazonosságot is veszélyezteti, s bár már szabadulnának tőlük azok az országok, de nem tudnak. A miniszterelnök szerint az ellenzéki pártok mind migránspártiak. Nem elég erősek, sem lélekben, sem szívben, sem politikailag. A kormányfő úgy véli, nem tudnak ellenállni, és egy részük nem is akar a brüsszeli nyomásnak. Orbán Viktor úgy látja, ha nem nemzeti kormány lesz Magyarországon, be fogják ide engedni a migránsokat, ami pénzügyileg is nehéz helyzetbe hozhatja az országot és a nyíregyháziakat is közvetlenül érintheti.

Orbán Viktor, miniszterelnök elmondta:

Beszéljünk erről egyenesen. Én a magyar gazdaság mostani állapotában, ami egyébként sokkal jobb, mint korábban volt, azt nem tudom megígérni senkinek, hogy egyszerre leszünk képesek migránsokat is ellátni, meg nyugdíjakat is emelni. Meg egyszerre ellátni a migránsokat, meg építeni nekik házakat meg elhelyezési körzeteket, és közben a fiataloknak is lakáskedvezményeket adni. Tehát vagy-vagy. A magyar gazdaság ma egész egyszerűen nem bírja el, hogy tömeges migráció legyen Magyarországon. Ezt jobb, ha egyenesen és világosan megmondjuk egymásnak még az elején, miután ne tehessünk egymásnak szemrehányást. Szeretném nagyon világosan megmondani, hogy a magyar gazdaság forrásait föl fogja emészteni a migráció, ha beengedjük őket Magyarországra. És mint mondtam, csak egyszer lehet elhibázni. A választás pont egy olyan pillanat, amikor meg is nyerhetjük a jövőt, meg el is veszíthetjük. Jól is dönthetünk és hibázhatunk. Úgyhogy én tisztelettel kérem a nyíregyháziakat, hogy mindezt jól fontolják meg.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Pollenriadó lépett életbe

Másodfokú riasztást adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet a magas pollenkoncentráció miatt.

Folyamatosak az útépítések és -fejlesztések Nyíregyházán

Az önkormányzat egy pályázat kapcsán 1,5 milliárd forintot fordít a rekonstrukcióra.

Napos idő várható

Az északkeleti szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.

Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál

A záró gálakoncert pedig augusztus 20-án, 19 óra 30 perckor kezdődik a Continental Arénában.

Ne etessék a madarakat!

A közelmúltban több madár is elpusztult a Bujtosi tónál.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!