Link küldése Link küldése

Civilek figyelem! Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírásai!
2019.01.16.


Teljesen megtelt a Városháza Krúdy terme szerda délelőtt – civil szervezetek képviselői érkeztek Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a megyei Civil Információs Centrum és a Nyíregyházi Civil Fórum közös Információs Partnerségi Napjára.


A rendezvény aktualitását a Nemzeti Együttműködési Alap keretében megjelent új felhívások adták. A NEA idén közel 6 milliárd forintos; a civil szervezetek január 16-ától már elérhetik a felhívásokat. Petneházyné Bugán Magdolna, a Nyíregyházi Civil Fórum elnöke elmondta:

Az Alap nagyon fontos a civileknek, hiszen éves bevételük jelentős részét ebből biztosítják a szervezetek.

A szervezetek újdonságokkal is találkozhatnak. Változás például, hogy összevonták a működési és szakmai pályázatokat, így csökkentik a pályázó civilek adminisztratív terheit – mondta a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Városházán tartott tájékoztatóján.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Szalay-Bobrovniczky Vince az egyszerűsített pályázatokról is szólt:

Minden olyan szervezet, amelyik rendelkezik a visszamenő két évben számviteli beszámolóval, nincsen az elmúlt két évben több bevétele mint 5 millió forint és regionális szervezet, tehát helyi szinten működik, az a kollégiumi bírálati rendszertől függetlenül 200 ezer forint támogatásban tud részesülni. A civilek a mintegy 1 milliárd forintos keret kimerüléséig tudnak pályázni.

A helyettes államtitkár a civileknek tartott előadásában is kiemelte, a normatív kiegészítő támogatást az eddigi 5 százalékról 10 százalékra emelték. A NEA kiírásokra tavaly mintegy 16 ezer pályázat érkezett be országosan, a megyeiek nagyon aktívak voltak, a több mint 3100 szervezet 1237 pályázatot nyújtott be. Ezzel országosan a harmadik legeredményesebb megye lett Szabolcs-Szatmár-Bereg. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, idén még több valós és hasznos pályázatot várnak.

 

Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin kereszt

Marad a napos, száraz idő vasárnap is

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!