Link küldése Link küldése

Célkeresztben az EB
2017.11.14.


 Megkezdte a felkészülést a következő szezonra Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló számára 2018-ban a fő verseny az Európa-bajnokság lesz. Az 50 km-es távon szeretne dobogóközelben végezni.


 Folyamatosan teljesíti a kilométereket edzéseken Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló a világbajnokság utáni szünetet követően megkezdte a felkészülést a következő szezonra. Szerdától Tatán edzőtáborozik az atléta, majd a jövő év elején Portugáliába utazik néhány napra. Tavasszal pedig beindul a versenyidény. A 20 km-es magyar bajnokság mellett Dudincében is elindul, de a tervek szerint nem 50, csak 35 km-t teljesít majd. A fő versenyre, az Európa-bajnokságra tartogatja erejét.

- A világbajnokság után a papírforma az lenne, hogy az EB-n dobogó közeli helyeken érjek célba, de ha már az első nyolcba kerülök és ezt a formát folyamatosan tudom tartani, akkor elégedett leszek. Az a cél, hogy minden évben stabilan az első nyolcban legyek - mondta Helebrandt Máté atléta.

Máté a 2020-as olimpián lehet majd a csúcson mind fizikálisan, mind mentálisan. A gyaloglók ugyanis harminc éves koruk környékén a legjobbak, addigra pedig annyi versenyrutinja is lesz, hogy akár éremért is harcolhat majd. A tavalyi évben váltottak edzőjével, Pokrovenszki Józseffel a hosszabb, 50 km-es távra, ami fizikálisan nagyon megterhelő, így egy évben csak egy-két versenyt lehet csúcsformában teljesíteni.

Dankó L

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Hosszabbított a liberó - Tóth Fruzsina jövőre is a Fatum Nyíregyháza játékosa

A nyíregyházi nevelésű játékos nemzetközi szinten is sikereket érne el

Felkészülés - szakadó eső a Nyíregyháza Spartacus első edzésén

A Szpari tréningjén sok fiatal labdarúgó is részt vett

A Real Madrid a Szpari buszában - Tarpán pályára is lépett a két csapat

A Nyíregyháza Spartacus is támogatta a tarpai pályaavató rendezését

Egy ország, két érem - Szikszai Róbert jól szerepelt Ausztriában

A nyíregyházi diszkoszvető jó formában várhatja a Gyulai MemorialtImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!