Link küldése Link küldése

Célkeresztben az EB
2017.11.14.


 Megkezdte a felkészülést a következő szezonra Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló számára 2018-ban a fő verseny az Európa-bajnokság lesz. Az 50 km-es távon szeretne dobogóközelben végezni.


 Folyamatosan teljesíti a kilométereket edzéseken Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló a világbajnokság utáni szünetet követően megkezdte a felkészülést a következő szezonra. Szerdától Tatán edzőtáborozik az atléta, majd a jövő év elején Portugáliába utazik néhány napra. Tavasszal pedig beindul a versenyidény. A 20 km-es magyar bajnokság mellett Dudincében is elindul, de a tervek szerint nem 50, csak 35 km-t teljesít majd. A fő versenyre, az Európa-bajnokságra tartogatja erejét.

- A világbajnokság után a papírforma az lenne, hogy az EB-n dobogó közeli helyeken érjek célba, de ha már az első nyolcba kerülök és ezt a formát folyamatosan tudom tartani, akkor elégedett leszek. Az a cél, hogy minden évben stabilan az első nyolcban legyek - mondta Helebrandt Máté atléta.

Máté a 2020-as olimpián lehet majd a csúcson mind fizikálisan, mind mentálisan. A gyaloglók ugyanis harminc éves koruk környékén a legjobbak, addigra pedig annyi versenyrutinja is lesz, hogy akár éremért is harcolhat majd. A tavalyi évben váltottak edzőjével, Pokrovenszki Józseffel a hosszabb, 50 km-es távra, ami fizikálisan nagyon megterhelő, így egy évben csak egy-két versenyt lehet csúcsformában teljesíteni.

Dankó L

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Idegenben - az MTK Törökbálint vendége volt a Nyíregyháza Blue Sharks

Izgalmas mérkőzést játszottak a férfi kosarasok az NB-I/B-ben

Fittvasárnap - Rubint Réka a Continental Arénában tart órát

Ingyenes sport- és egészségügyi programokkal várják a nyíregyházi családokat

Sportprogramok - több csapatunk is hazai pályán játszik a hétvégén

A női röplabdások az Újpestet fogadják, a Nyíregyháza Spartacus pedig a Gyirmóttal találkozik

Győzelem és némi izgalom

Vasárnap rendezték az Utánpótlás Országos Bajnokság 11. fordulóját.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!