Link küldése Link küldése

Büntethetik a gazdátlan gazdákat
2017.11.18.


Akár büntetésre is számíthat, aki nem sepri el ingatlana elõl a faleveleket, mivel az csúszás-, balesetveszélyes – tájékoztatott a Közterület-felügyelet vezetõje. Bodrogi László kiemelte, õsszel hasonló a helyzet, mint télen, a jegesedés idején. Ha valaki a saját portája elõtti területet nem tartja tisztán és felszólítás után sem rendezi, eljárást is indíthatnak ellene. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017. november 17-i számában.)


Hetek óta tart a lombhullás, egyre több helyen rétegzõdik a járdákon az avar. Az esõs idõ sem kedvez, hiszen csúszóssá válnak a lehullott falevelek, ez akár balesetet is okozhat. A figyelmetlen közlekedõ könnyen eleshet. A téli idõszakban a jegesedés elkerülése érdekében seperni, akár sózni is érdemes a járdákat, azonban minden évszakban rendben kell tartani az ingatlanunk elõtti területet. Nyíregyházán is van erre vonatkozó rendelet. A közterület-felügyelõk ezért ellenõrzik az utcákat, járõrözés közben figyelik a porták elõtti területeket is. Sajnos bõven akad olyan hely, ahol mulasztottak a tulajdonosok, az esetleges szabálytalanságokat tablettel fotózzák a felügyelõk.

 

Elõször figyelmeztetnek

 

A közterület-felügyelõk elõször figyelmeztetnek, felszólítanak, de akár helyszíni bírságot is kiszabhatnak. Bodrogi László, a Közterület-felügyelet vezetõje elmondta: a helyszíni bírság 5-tõl 50 ezer forintig terjedhet. Ám ha ez sem megfelelõ szankció valakivel szemben, akkor a felügyelõ eljárást is kezdeményezhet, így akár 150 ezer forintos pénzbírságot is kaphat az érintett tulajdonos, fenntartó. Fontos tudni, hogy a közösségi együttélés alapvetõ szabályairól szóló rendelet nemcsak a családi házakra vonatkozik, hanem a társasházakra és üzletekre is, ezért minden ingatlantulajdonosnak, fenntartónak érdemes tisztán és rendben tartani a portája elõtti területét.

(Szerzõ: Dér Vivien)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A tűzoltók tegnap sem unatkoztak: több helyen okozott gondot a nagy mennyiségű csapadék

Több helyen a nagy mennyiségű csapadékvíz okozott gondokat szombaton.

Fának ütközött és az oldalára borult egy személygépkocsi Napkoron

Az úttestről lesodródott, fának ütközött és az oldalára borult egy személygépkocsi péntek délután.

Két szív – egy ritmusban

Pankotay Ygor és Goztola Krisztina lép fel Nyíregyházán.

Parkoló lezárás Nyíregyházán

Az igénybevétel korlátozása 2017. december 18-án 5 órától 2017. december 19-én 13 óráig tart.

Követtük a ruhák útját

Hová kerülnek a konténerbe dobott holmik?

Tóth Zolka karácsonyi varázsdoboza

Egy Rodolfó-féle varázsdoboz volt Tóth Zolka egyik legemlékezetesebb karácsonyi ajándéka.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!