Link küldése Link küldése

Bravúr Újpesten - az első bajnokit játszotta idén a Fatum Nyíregyháza
2019.01.12.


 Nagy csatát vívtak a női röplabdások. 


A nyíregyházi csapatból többen is sérüléssel, betegséggel bajlódtak a héten, Szabó Lili, Varga Eliza és Ancsin Kitti sem volt egészséges.

Az első szett szorosan alakult, bár a játékrész elején a Nyíregyháza vezetett, 11-11-nél viszont döntetlen volt az állás. A Fatum játszott pontosabban, és a jól játszó Dani Brisebois és Lászlop Alexandra ütéseivel a mieink kezdhették előnnyel a hajrát, és nyerték is a játékrészt.

A második felvonás újpesti vezetéssel indult, így 4-1-nél időt kellett kérnie Hollósy Lászlónak. Sajnos nem használt, mert 8-2-nél már hat pont volt a hátrány, és később sem változott a különbség. Már-már úgy tűnt, elúszik a szett, de nagy hajrával felzárkóztak a mieink, és 19-17-nél csak két pont volt a differencia, 21-20-nál pedig egyenlítési lehetőség volt, mellyel nem sikerült élni. Nyerte a játszmát izgalmas hajrá után az UTE és egyenlített.

A harmadik felvonás hat nyírségi ponttal kezdődött! A folytatásban ugyan közelebb kerültek a lilák, de a Fatum vezetett. 9-15-nél ismét megléptek a mieink, és Dani Briseboist nem tudták tartani a hazaiak. Genesis Francesco remek labdákkal szolgálta ki, a kanadai légiós pedig rendre ponttal fejezte be az akciókat. Jazmine White blokkjai és Sanja Kalicanin ászai után már tíz ponttal vezetett a Nyíregyháza. Az i-re a pontot Tatjana Matic tette fel, nyerte is játszmát a csapat.

A negyedik szett elején felváltva estek a pontok, majd négy ponttal elhúztak a mieink. 15-15-nél utolérték a Nyíregyházát a lilák, és nagy csata volt minden egyes labdamenetben. Nagy játék után sikerült négy pontot szerezni egymás után, így ismét a Fatum vezetett. Tóth Dalmát is bevetette Hollósy László, Tatjana Matic pedig egy lépéssel ismét közelebb segítette csapatát a győzelemhez. A másik oldalon Valdez tartotta meccsben az Újpestet, és 22-22-nél egyenlített. 23-24-nél meccslabdát hárítottak a lilák, 24-25 után viszont ez már nem sikerült, győzött a Nyíregyháza!

Újpest – Fatum Nyíregyháza 1-3 (-20, 23, -12, -24)

Fatum Nyíregyháza: G. Francesco 4, Lászlop 4, Kalicanin 7, White 11, Matic 11, Brisebois 20
Csere: Tóth F.(liberó), Ancsin 1, Tóth D.
vezetőedző: Hollósy László

Dankó László

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A csoport legerősebb csapata érkezik pénteken Nyíregyházára

A listavezető Ceglédet fogadja a kosárlabda NB-II-ben a Sunshine NYIKSE

Futsal utánpótlás torna - ilyen még nem volt a Continental Arénában

A házigazda Blue Sharks együttese jelenleg vezeti a bajnokságot

Félmilliós összdíjazás - rangos kispályás torna január végén Nyíregyházán!

A T-Forg Trans Kupán számos kiegészítő program is várja az érdeklődőketImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!