Bővül a kondiparkok száma: Oroson is edzhetnek az emberek


Link küldése Link küldése

Bővül a kondiparkok száma
2015.08.04.Az elmúlt évben felújította az orosi sportpályán lévő régi, elavult játszóteret a NYÍRVV Nonprofit Kft. Akkor uniós előírásoknak megfelelő, modern és biztonságos játszóteret hoztak létre közel 7 millió forintból az itt élők örömére. Az Élet utcai szabadidős tér felújítása idén folytatódik, közel 6 millió forint értékben 12 kondieszközzel bővül a park kínálata.

 

Sportpark az igények szerint

 

Dr. Tirpák György, a településrész önkormányzati képviselője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a sportpálya a környék lakóinak igényeit szolgálja. A képviselő hozzátette, a kondipark építésének gondolata már 2014-ben is felvetődött, de akkor az itt élők inkább a játszótér felújítása mellett döntöttek. Miután az elkészült, ebben az évben lehetőség nyílt arra is, hogy a kondipark megvalósuljon.

 

Teljes lesz a sportpálya

 

A kondiparkkal teljes lesz a sportpálya, hiszen minden korosztály találhat majd magának megfelelő mozgásos elfoglaltságot. A nyújtók és függeszkedők alá 50 négyzetméter gumi ütéscsillapító talaj kerül a sportolók biztonsága érdekében. A statikus eszközök mellett szabadtéri kondigépeket, evezőpadot, gyaloglót, gerinckarikát és láblengetőt is felállítanak azért, hogy minél több mozgásformát vehessenek igénybe az orosiak. Az Élet utcai kondipark a tervek szerint szeptember végére készül el. Ezzel kilencre emelkedik a nyíregyházi sportparkok száma.

 

Nyíregyháza a sportos város

 

A kondiparkokat azért építi Nyíregyháza önkormányzata, hogy ezzel is ingyenes testmozgási lehetőséget biztosítsanak a lakosságnak. Ez is része annak a sportprogramnak, amit négy évvel ezelőtt hirdetett meg a város. Ennek keretein belül, szervezett formában ingyenes sportórákon és szabadtéri tréningeken edzhetnek a nyíregyháziak.

M. E.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Műszaki mentést igényelt

Baleset történt péntek hajnalban a Kert utcán.

Lopás miatt keresik

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

Ünnepi díszbe öltözött a város

Államalapításunk ünnepének közelségét jelzi, hogy napok óta lobogók díszítik Nyíregyháza fő utcáit.

Impromtu Nyíregyháza belvárosában

A film a tervek szerint jövő tavasszal kerül a mozikba.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!