Link küldése Link küldése

Bikinis lesz az idei Helló Nyíregyháza! április 20-án
2018.04.20.


Április végén – immár hagyományosan – 7. alkalommal ismét felpezsdül Nyíregyháza belvárosa, de nem az időpont, hanem a sztárvendég miatt lesz „bikinis”. Közel 10 helyszínen több színpaddal, Egyetem, Ifjúság, Honvédség, Tavasz utczákkal, Kölyök és Eszem-iszom térrel, valamint derűvel és jókedvvel üdvözöljük a tavaszt.


Ezen a napon egy olyan, nagy közösségi összefogás eredményeként megvalósuló rendezvény hoz vidámságot és felpezsdülést a nyíregyháziak életébe, ahol minden korosztály megtalálja a számára érdekes és izgalmas elfoglaltságot.

Az ifjúság napja

A tavalyi évhez hasonlóan, elsősorban az ifjúság lesz a középpontban. A szervezők számos programmal és koncerttel kedveskednek a fiatal korosztálynak. Délelőtt az óvodások töltik meg élettel a római katolikus társszékesegyház előtti teret. Délután nyíregyházi zenekarok, valamint énekesek és táncosok közös flashmobja is szórakoztatja a nagyközönséget. A Helló Nyíregyháza! helyszíni programjait és tematikus utczáinak kiállítóit megtalálják a rendezvény plakátján, most csak kedvcsinálóként szemezgetünk belőle.

Kölyök tér

Idén a Kossuth tér ad helyet a gyermekek kedvenc szórakozásának, a játékoknak, melyeket ezen a napon ingyenesen vehetnek igénybe kicsik és nagyok.

Civil Sziget – vidám kavalkád

A Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren egész nap civil szervezetek gondoskodnak a jó hangulatról színpadi produkciókkal, kirakodóvásárral és kultúrpiaccal. A részt vevő 70 szervezet bemutatja tevékenységét, aki az itt felállított standokhoz ellátogat, egészségügyi szűrésen, kézműves foglalkozásokon, gasztrokóstolókon és olyan interaktív programokon találhatja magát, mint a csörgőlabdázás, sakk, pingpong, vagy a MediBall bemutató.

Könyvsziget hősökkel

Akik a megyei könyvtár felé sétálnak, azokat Könyvsziget várja szabadtéri könyvtárral. A gyerekeket kreatív fajátékok (csigafuttató, sárkányetető, horgászás, gólyaláb, lengőteke) és kézműves foglalkozások várják. A legnépszerűbb magazinok friss számait és a legújabb könyveiket is olvashatják az érdeklődők (könyvtári olvasó). Ezen a napon ingyenes lesz a beiratkozás a város minden könyvtárában. S ezzel még nincs vége a meglepetéseknek, hiszen ingyen elvihető könyvekkel ajándékozzák meg a Könyvsziget látogatóit, valamint ajándék beiratkozási kuponnal is kedveskednek, ami ingyenes beiratkozásra jogosítja tulajdonosát és ez év végéig tudják beváltani a leendő olvasók. Természetesen idén sem maradhat el a Csi-hu-hu vonatozás.

Pezsgés, látvány, interaktivitás

A Takarékpalota és a Korona Hotel előtti téren vásári forgatag – virág, zöldség-gyümölcs, lekvár, méz, sajt –, arcfestés és madárkiállítás vár mindenkit. A Bethlen Gábor utcát a honvédség technikai bemutatója (harcjármű, felderítőjármű, fegyverbemutató) szimulátor és toborzósátor teszi izgalmas helyszínné.

Az Egyetem utczában a Városalapítók szobránál a „Fizika mindenkié” újdonsággal találkozhatnak a kilátogatók, ahol a fizika népszerűsítését szolgáló interaktív eszközkiállítás és -bemutató alkalmával az eszközök kipróbálhatók. Lesznek furfangos (akusztikus és elektronikus) hangszerek, ügyességi játékok, logikai játékok, óriás szappanbuborék stb.

 

Hasznos időtöltés

Az Ifjúság utczában, ami a Dózsa György utcán várja majd a fiatalokat, 13 kitelepülő szervezet kínál hasznos időtöltést. A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület, a Labor Café, a Nemzeti Ifjúsági Tanács munkatársai mellett sok érdekességgel készül a megyei ifjúsági önkormányzat, a Human-Net Alapítvány, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, de megtalálható lesz a Periféria Egyesület, a Közösségi FACE-ek, Mustárház, Drogambulancia, Talentum Alapítvány, Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér. Újdonságként lesz jelen a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület. Nagy terveik vannak a jövőre vonatkozóan, amivel nagymértékben elő tudják segíteni a sport fejlődését és népszerűsítését. Kitelepülésük alkalmával 14.00 órától bemutatóval is szórakoztatják majd az érdeklődőket.

 

Nagyszínpadon a Bikini

Annyi biztos, hogy a szervezőknek és a számos közreműködő szervezetnek köszönhetően, aki április 20-án a belvárosban szeretné jól érezni magát, az 10 órától szó szerint lépten-nyomon talál valamilyen látnivalót. A nagyszínpadi programok pedig megkoronázzák a felhőtlen nyüzsgést, szórakozást. Délután az Ukulele Trió, a Diamond Zenekar, egy nagyon látványos flashmob, majd egy különleges Fizika-koncert után 18.30 órától érkezik a Bikini együttes, akik az egész napos rendezvényt egy fergeteges koncerttel zárják.

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Így fest Nyíregyháza belvárosa az első havazás után a magasból – Videóval!

Leesett az első hó Nyíregyházán is, végre okkal reménykedhetünk a fehér karácsonyban!

Így alakul a nyíregyházi piacok ünnepi nyitvatartási ideje

Így alakul a piacok ünnepi nyitvatartása Nyíregyházán.

A Sóstói-erdő télen – Mesébe illő környezetben csipegetnek az erdő madarai

Szombaton került megrendezésre az E-misszió Egyesület Madárkarácsony rendezvénye.

Csütörtöktől ingyenes a parkolás Nyíregyházán – Itt vannak a részletek!

Hasznos információk a NYÍRVV Nonprofit Kft.-től az ünnepek előtt.

Miniszteri elismerésben részesült Tamás Attila, a Vikár intézményvezetője

Miniszteri elismerés a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!