Link küldése Link küldése

Bikinis lesz az idei Helló Nyíregyháza! április 20-án
2018.04.20.


Április végén – immár hagyományosan – 7. alkalommal ismét felpezsdül Nyíregyháza belvárosa, de nem az időpont, hanem a sztárvendég miatt lesz „bikinis”. Közel 10 helyszínen több színpaddal, Egyetem, Ifjúság, Honvédség, Tavasz utczákkal, Kölyök és Eszem-iszom térrel, valamint derűvel és jókedvvel üdvözöljük a tavaszt.


Ezen a napon egy olyan, nagy közösségi összefogás eredményeként megvalósuló rendezvény hoz vidámságot és felpezsdülést a nyíregyháziak életébe, ahol minden korosztály megtalálja a számára érdekes és izgalmas elfoglaltságot.

Az ifjúság napja

A tavalyi évhez hasonlóan, elsősorban az ifjúság lesz a középpontban. A szervezők számos programmal és koncerttel kedveskednek a fiatal korosztálynak. Délelőtt az óvodások töltik meg élettel a római katolikus társszékesegyház előtti teret. Délután nyíregyházi zenekarok, valamint énekesek és táncosok közös flashmobja is szórakoztatja a nagyközönséget. A Helló Nyíregyháza! helyszíni programjait és tematikus utczáinak kiállítóit megtalálják a rendezvény plakátján, most csak kedvcsinálóként szemezgetünk belőle.

Kölyök tér

Idén a Kossuth tér ad helyet a gyermekek kedvenc szórakozásának, a játékoknak, melyeket ezen a napon ingyenesen vehetnek igénybe kicsik és nagyok.

Civil Sziget – vidám kavalkád

A Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren egész nap civil szervezetek gondoskodnak a jó hangulatról színpadi produkciókkal, kirakodóvásárral és kultúrpiaccal. A részt vevő 70 szervezet bemutatja tevékenységét, aki az itt felállított standokhoz ellátogat, egészségügyi szűrésen, kézműves foglalkozásokon, gasztrokóstolókon és olyan interaktív programokon találhatja magát, mint a csörgőlabdázás, sakk, pingpong, vagy a MediBall bemutató.

Könyvsziget hősökkel

Akik a megyei könyvtár felé sétálnak, azokat Könyvsziget várja szabadtéri könyvtárral. A gyerekeket kreatív fajátékok (csigafuttató, sárkányetető, horgászás, gólyaláb, lengőteke) és kézműves foglalkozások várják. A legnépszerűbb magazinok friss számait és a legújabb könyveiket is olvashatják az érdeklődők (könyvtári olvasó). Ezen a napon ingyenes lesz a beiratkozás a város minden könyvtárában. S ezzel még nincs vége a meglepetéseknek, hiszen ingyen elvihető könyvekkel ajándékozzák meg a Könyvsziget látogatóit, valamint ajándék beiratkozási kuponnal is kedveskednek, ami ingyenes beiratkozásra jogosítja tulajdonosát és ez év végéig tudják beváltani a leendő olvasók. Természetesen idén sem maradhat el a Csi-hu-hu vonatozás.

Pezsgés, látvány, interaktivitás

A Takarékpalota és a Korona Hotel előtti téren vásári forgatag – virág, zöldség-gyümölcs, lekvár, méz, sajt –, arcfestés és madárkiállítás vár mindenkit. A Bethlen Gábor utcát a honvédség technikai bemutatója (harcjármű, felderítőjármű, fegyverbemutató) szimulátor és toborzósátor teszi izgalmas helyszínné.

Az Egyetem utczában a Városalapítók szobránál a „Fizika mindenkié” újdonsággal találkozhatnak a kilátogatók, ahol a fizika népszerűsítését szolgáló interaktív eszközkiállítás és -bemutató alkalmával az eszközök kipróbálhatók. Lesznek furfangos (akusztikus és elektronikus) hangszerek, ügyességi játékok, logikai játékok, óriás szappanbuborék stb.

 

Hasznos időtöltés

Az Ifjúság utczában, ami a Dózsa György utcán várja majd a fiatalokat, 13 kitelepülő szervezet kínál hasznos időtöltést. A Köz-Pont Ifjúsági Egyesület, a Labor Café, a Nemzeti Ifjúsági Tanács munkatársai mellett sok érdekességgel készül a megyei ifjúsági önkormányzat, a Human-Net Alapítvány, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, de megtalálható lesz a Periféria Egyesület, a Közösségi FACE-ek, Mustárház, Drogambulancia, Talentum Alapítvány, Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér. Újdonságként lesz jelen a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület. Nagy terveik vannak a jövőre vonatkozóan, amivel nagymértékben elő tudják segíteni a sport fejlődését és népszerűsítését. Kitelepülésük alkalmával 14.00 órától bemutatóval is szórakoztatják majd az érdeklődőket.

 

Nagyszínpadon a Bikini

Annyi biztos, hogy a szervezőknek és a számos közreműködő szervezetnek köszönhetően, aki április 20-án a belvárosban szeretné jól érezni magát, az 10 órától szó szerint lépten-nyomon talál valamilyen látnivalót. A nagyszínpadi programok pedig megkoronázzák a felhőtlen nyüzsgést, szórakozást. Délután az Ukulele Trió, a Diamond Zenekar, egy nagyon látványos flashmob, majd egy különleges Fizika-koncert után 18.30 órától érkezik a Bikini együttes, akik az egész napos rendezvényt egy fergeteges koncerttel zárják.

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!