Link küldése Link küldése

Bemutatkozott a Vörös Postakocsi
2017.03.16.„Az úgynevezett halál kávéház a végességgel, haldoklással és halállal kapcsolatos kérdésekre specializálódott filozófiai kávéházként fogható fel.”

Karap Zoltán esztéta, zenész és novellista olvasott fel először szövegéből részleteket. Ezt abból a friss Vörös Postakocsi gyűjteményből tette, melyben olyan szerzők munkái szerepelnek, akik 2016-ban már publikáltak írásokat a folyóirat online felületén.

 

SZAKMAI PRESZTÍZS

 

A folyóirat egyik szerkesztője, Kürti László azt nyilatkozta, rendkívül jó szerzőik vannak. Az eseményen kifejtette, hogy nem csak az a fontos számukra, hogy a szakma legjobbjaitól hozzanak írásokat, hanem az is, hogy olyan pályakezdőket tudjanak bemutatni, akár legelső közlésükben is segíteni őket, ami alapján nem csak printben, hanem online is láthatóvá válnak. A költő azt is kiemelte, hogy a Vörös Postakocsi nagy szakmai presztízzsel is rendelkezik, évről évre az év eleji antológiákba is válogatnak be innen verseket.

 

A PRINT SZÉP OLDALA

 

A folyóirat idén lett tízéves. A válogatás megjelenése ennek a jubileumnak ünnepléseként is felfogható, amit a város önkormányzata is támogatott. A rendezvényen Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila is köszöntőt mondott, aki úgy látja, jó az az út, melyen a szerkesztők haladnak. Fontosnak tartja, hogy közelebb hozzák az irodalmat a mai eberekhez, kicsit kimozdítva őket így az okostelefonok világából.

 

FIATALOK PÁLYÁZATA

 

A folyóirat főszerkesztője, Kulin Borbála nem csak a válogatás változatos összetételéről beszélt, hanem jövőbeli terveikről is. Szeretné még jobban bevonni Nyíregyháza fiatalságát egy tehetséggondozó program segítségével. Ez a kezdeményezés várhatóan tavasz folyamán fog megjelenni a Vörös Postakocsi hivatalos weboldalán. A nagy érdeklődést látva a főszerkesztő és író azt is hangsúlyozta, hogy a nyomtatott lapszámnak még mindig nagy jelentősége van az olvasók körében.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Százötven éves a nyíregyházi Jósa András Múzeum

Az idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a nyíregyházi Jósa András Múzeum.

„Mindig elvarázsol, ha valakiben meglátom a szent mániát”

A Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán lesz látható Pregitzer Fruzsina Mécs László-estje.

Nálunk járt a Szent Korona másolata

A „Kárpátalja története a VIII. századtól 1920-ig" című állandó kiállítás kapcsán érkezett.

Verspályázatot hirdet az Értéktár

Rímekbe faragott értékek címmel hirdet verspályázatot a Nyíregyházi Települési Értéktár.

Országos Ifjúsági Néptáncfesztivál Nyíregyházán

Szombaton ismét országos jelentőségű néptáncos rendezvény lesz a megyeszékhelyen.

Egyedülálló kiállítás nyílik a ZIG Galériában

Székhelyi Edith és Homonyik Katalin Éva időszaki kiállítása nyílik meg a ZIG Galériában.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!