Bemutatkozott a Vörös Postakocsi


2017.03.16.


A Városi Galériában mutatták be a Vörös Postakocsi irodalmi, művészeti, kritikai folyóirat új lapszámát. Az eseményen a kiadvány szerkesztői olvastak fel szövegeikből, a jazzes hangulatról az Artézis Trió gondoskodott.


„Az úgynevezett halál kávéház a végességgel, haldoklással és halállal kapcsolatos kérdésekre specializálódott filozófiai kávéházként fogható fel.”

Karap Zoltán esztéta, zenész és novellista olvasott fel először szövegéből részleteket. Ezt abból a friss Vörös Postakocsi gyűjteményből tette, melyben olyan szerzők munkái szerepelnek, akik 2016-ban már publikáltak írásokat a folyóirat online felületén.

 

SZAKMAI PRESZTÍZS

 

A folyóirat egyik szerkesztője, Kürti László azt nyilatkozta, rendkívül jó szerzőik vannak. Az eseményen kifejtette, hogy nem csak az a fontos számukra, hogy a szakma legjobbjaitól hozzanak írásokat, hanem az is, hogy olyan pályakezdőket tudjanak bemutatni, akár legelső közlésükben is segíteni őket, ami alapján nem csak printben, hanem online is láthatóvá válnak. A költő azt is kiemelte, hogy a Vörös Postakocsi nagy szakmai presztízzsel is rendelkezik, évről évre az év eleji antológiákba is válogatnak be innen verseket.

 

A PRINT SZÉP OLDALA

 

A folyóirat idén lett tízéves. A válogatás megjelenése ennek a jubileumnak ünnepléseként is felfogható, amit a város önkormányzata is támogatott. A rendezvényen Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila is köszöntőt mondott, aki úgy látja, jó az az út, melyen a szerkesztők haladnak. Fontosnak tartja, hogy közelebb hozzák az irodalmat a mai eberekhez, kicsit kimozdítva őket így az okostelefonok világából.

 

FIATALOK PÁLYÁZATA

 

A folyóirat főszerkesztője, Kulin Borbála nem csak a válogatás változatos összetételéről beszélt, hanem jövőbeli terveikről is. Szeretné még jobban bevonni Nyíregyháza fiatalságát egy tehetséggondozó program segítségével. Ez a kezdeményezés várhatóan tavasz folyamán fog megjelenni a Vörös Postakocsi hivatalos weboldalán. A nagy érdeklődést látva a főszerkesztő és író azt is hangsúlyozta, hogy a nyomtatott lapszámnak még mindig nagy jelentősége van az olvasók körében.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A marokkói hercegnõnek adtak koncertet

Dr. Bubnó Tamást idén érdemes mûvész címmel tüntették ki.

Hello, Dolly! Nyíregyházán

A televízió képernyőjéről jól ismert Szente Vajk állította színpadra a klasszikus darabot.

Sárkányölő Krisztián – Főpróba a színházban

A félig báb szereplőknek a közönség segíthet kiszabadítani az elrabolt királylányt.

Könyvtárosok világnapja

A Könyvtárosok Világnapjáról emlékezett meg a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Megyei Szervezete.

Az Úr érkezése – Ökumenikus szavalóverseny a Kossuthban

A diákoknak a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó alkotásokat kell előadniuk.

Új igazgató a múzeum élén

Április elsejétől Dr. Rémiás Tibor történész a Jósa András Múzeum igazgatója.

Ezt olvasta már?
X
Egy félidő kevés a győzelemhez
Kikapott az NYKC a Kecskeméttől
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!