Link küldése Link küldése


Bélyegen a múzeum


2017.08.11.


Hamarosan postabélyegen jelenik meg a Jósa András Múzeum! Kelet-Magyarország legrégebbi közművelődési és tudományos intézménye jövőre lesz 150 éves. A jubileum alkalmából kisív, elsőnapi boríték és bélyegző is készülhet.


Idén 150 éves a magyar bélyegkibocsátás

 

1867. május elsején, az osztrák-magyar kiegyezés után jött létre az önálló Magyar Királyi Posta, vagyis idén 150 éve. Ennek emlékére jubileumi évet hirdetett a vállalat, amit különleges, új bélyegek kibocsátásával, múzeumi kiállításokkal és kulturális rendezvényekkel ünnepelnek országszerte. A Magyar Posta Filatéliai Osztálya dönt a bélyegkiadásokról, arról, hogy mi jelenhet meg bélyegen. Ez lehet különleges téma, jeles magyarok, kiemelkedő találmányok, híres épületek vagy egy jubileum is. Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Ulrich Attila még tavaly kereste meg a Filatéliai Osztályt. Több olyan nyíregyházi témát, eseményt javasolt, ami érdemes lenne arra, hogy magyar, hivatalos bélyegen megjelenjen. A Magyar Posta Zrt. tanácsa ebből elfogadott egyet, ez alapján a jövőre 150 éves Jósa András Múzeum hamarosan postabélyegen jelenhet meg.


Múzeumi jubileum

 

A Jósa András Múzeum Kelet-Magyarország legrégebbi közművelődési és tudományos intézménye. Jövőre lesz 150 éves. A múzeum többek között régészeti és numizmatikai kincseket őriz, kiállítótermeiben látványos állandó és időszaki tárlatok várják az érdeklődőket. A múzeum egyik legjelentősebb középkori lelete a 2002-es újfehértói éremkincs; ez az elmúlt 50 év legnagyobb középkori aranylelete. A múzeum 150 éves jubileuma alkalmából hamarosan postabélyegen jelenik meg az intézmény. Kisív, FDC, azaz elsőnapi boríték és bélyegző is készülhet majd. 1944-45-ben – a háború miatt – szükségbélyeg-kiadás volt Nyíregyházán, majd 1997-ben a bélyeggyűjtő kör kiadott egy kisívet, amelyen belvárosi képek szerepeltek. Ám eddig hivatalosan Nyíregyháza még nem szerepelt Magyar Posta által kibocsátott bélyegen, ezért is lesz jelentős a múzeumi bélyeg megjelenése.

Dér Vivien

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Színes programok a Krúdy Napon

Október 19-én több helyszínen, számos programmal várja az érdeklődőket a „Krúdy Nap” .

1956 hőseire emlékeztek az egyetemen

Ünnepségen emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Randevúzni tanítják a kondorkakast Sóstón

A szerelmet tanulja ezekben a napokban a Nyíregyházi Állatpark kondorkakasa.

Ne kockáztasson!

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Esélyteremtő óvoda

Szakmai konferencia Nyíregyházán.

Ingyenes járműátvizsgálás

Közlekedésbiztonsági családi nap október 21-én.

Ezt olvasta már?
X
Szüreteltek az óvodások
Vidám hangulatban telt a Szent Imre Katolikus Óvoda családi szüreti napja.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!