Link küldése Link küldése

Bécsben szervezett, nemzetközi frizbi versenyen jártak az Apáczais diákok
2018.04.30.


A 2018. április 20-án Gyöngyösön megrendezett Ultimate Frizbi Diákolimpia országos elődöntője után egy héttel a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI 12 éves játékosai első nemzetközi versenyükön szerepeltek Bécsben.


A Vienna Junior League elnevezésű ultimate frizbi versenyen Magyarországot debreceni, budapesti és győri csapatok mellett a Nyíregyházi Apáczai Iskola csapata is képviselte. Az U15-ös korcsoportban a nyíregyházi diákokkal együtt 10 csapat versengett a helyezésekért Olaszországból, Ausztriából, Szlovéniából, Szlovákiából.

A nagyszerű rendezésű, hangulatú, színvonalú versenyen az Apáczais diákok 12 évesen hat mérkőzésből hármat tudtak megnyerni a 15 éves korosztályban és a 6. helyen végeztek.

Nagyon sok tapasztalatot szereztünk és büszkék lehetünk a nyújtott teljesítményünkre. Nagyszerűen segítette felkészülésünket a közelgő diákolimpiai és országos bajnoki mérkőzéseinkre.

– nyilatkozták.

A tavalyi eredményeikkel felkerültek az ultimate frizbi egyre színesebb magyarországi térképére, és ezzel a szerepléssel Nyíregyháza már az európai frizbisek népes táborának is tagja lett.

A csapat játékosai:

1. Bándi Bernát 5.b

2. Dallos Csenge 5.a

3. Mónus Laura 5.a

4. Morauszki Roland 5.a

5. Sziklai Szabolcs 5.a

6. Takács Bence 5.a

7. Takács Orsolya 5.a

8. Teremi Bercel Zétény 5.a

9. Ujvári Diána 5.a

10. Zomborszky-Fehér Levente 5.b

Edző:

Bodnár Mihály

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriábanImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!