Bábszínház és cukorágyú


2017.05.19.


Színes forgatag várta a gyerekeket Nyíregyháza belvárosában. A Városnapon a legkisebbekre is gondoltak a szervezők, így bábszínházi előadással, cukorágyúval és lufival kedveskedtek a gyerekeknek. Délután a nagyobbakat, este pedig a felnőtteket fogadják programok Nyíregyháza újratelepítésének 264. évfordulóján.


Programok gyerekeknek

 

A bátor kiskacsa történetével ismerkedhettek meg a gyerekek péntek délelőtt a Kossuth téren. A Burattino Bábszínház Nyíregyháza újratelepítésének 264. évfordulóján kedveskedett a zenés darabbal a legkisebbeknek. A gyerekeket a város óvodáiból kísérték az óvodapedagógusok a rendezvényre azért, hogy ne csak a gyermeknevelési intézmények falai között teljenek mindennapjaik.

Márcziné Szabó Csilla, a Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézmény óvodapedagógusa elmondta, minden egyes alkalmat kihasználnak annak érdekében, hogy a nagycsoportos korú gyermekek a saját közegükből kimozduljanak, és egy másfajta dimenzióban is megismerkedjenek Nyíregyháza főterével.

A kis kirándulás a gyerekeknek is nagyon tetszett.

 

Bábszínház után lufi és cukorka

 

További képekért kattintson a fotóra!

A bábszínházi előadást követően cukorágyúból lőttek édességet az óvodásoknak. A kicsik jókedvűen szedegették a földre hullott nyalánkságot.

A gyerekek nem távoztak üres kézzel, hiszen minden részvevő lufit is kapott. Az érdeklődőket délelőtt mindezek mellett kézműves és iparművészeti termékek vására, ugrálóvár és kisvonat is várta. A programot a szervezők úgy állították össze, hogy minden korosztály, így a gyerekek is találtak maguknak való elfoglaltságot a Városnapon.

 

A város odafigyel a gyerekekre is

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere kifejtette, fontos, hogy a gyerekek érezzék azt, hogy Városnap van, még ha könnyed formában is. Hozzátette, lényeges, hogy egy kicsit szórakozzanak a gyerekek is. Az alpolgármester azt mondta, sokan elfogadták a meghívásukat és ez fontos, hiszen a város nagyon sok mindent megtesz azért, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Ennek érdekében nyáron lekezdődnek olyan felújítási munkák az óvodákban, amelyek szebbé varázsolják a kicsik által használt részeket.

 

Kenyérlángos és koncert

 

A városnapi programsorozat egész pénteken kínál kikapcsolódási lehetőséget Nyíregyháza lakóinak. Péntek délután a település tánccsoportjai szórakoztatták a nézőket, majd 15 órától dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere kínálta az ezer adagos, 13 méter hosszú kenyérlángost a járókelőknek. A tirpák ételkülönlegességet a Sipkay Barna Középiskola diákjai készítették el 50 kilogramm lisztből, 40 kiló túró, 25 kiló lilahagyma, kapor és 40 kiló szalonna felhasználásával. A programok késő estig tartanak, 20 órától a Kállay Saunders Band ad koncertet a Kossuth téren.

ME.
Fotó: Szarka Lajos

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az okostelefon után itt az okos bankszámla

Az Erste Smarttal az ügyfelek korlátlan számban indíthatnak átutalásokat az internetbankon.

Közétkeztetés

Közgyűlés után címmel tartottak sajtótájékoztatót a nyíregyházi önkormányzat szocialista képviselői.

Négyen közösen a történelem emlékeiért - Múzeumi együttműködés

Négy ország múzeumainak vezetői kötöttek együttműködési megállapodást a Jósa András Múzeumban.

Szép volt Dani!

3-4-5-6. évfolyamos tanulók számára rendeztek országos természet és környezetismereti versenyt.

Alakuló ülését tartotta a Köznevelési Tanács

Alakuló ülését tartotta Nyíregyháza Köznevelési Tanácsa.

5,7 milliárd az Állatparkra

Az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjának ötödik állomása volt szombaton a Nyíregyházi Állatpark.

Ezt olvasta már?
X
Az okostelefon után itt az okos bankszámla
Az Erste Smarttal az ügyfelek korlátlan számban indíthatnak átutalásokat az internetbankon.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!