Link küldése Link küldése

Az ellenzékiek sajnálják, hogy elmaradt az előterjesztésük tárgyalása
2019.02.12.


Az MSZP irodájában tartott közös sajtótájékoztatót Közgyűlés után címmel öt önkormányzati, ellenzéki képviselő, valamint egy olyan párt helyi vezetője, mely nem tagja a nyíregyházi testületnek.


A jobbikos Lengyel Máté felvezetésül arra utalt, hogy január elsejétől életbe lépett a munka törvénykönyvének módosítása, ezzel kapcsolatban nyújtottak be az ellenzéki képviselők közösen egy előterjesztést három határozati javaslattal. Ebben az önkormányzati, valamint az itt bejegyzett és működő cégeket kérnék, hogy ezt ne alkalmazzák, illetve az országgyűlési képviselőket arra, hogy nyújtsanak be parlamenti módosító javaslatot a megszüntetéséről. A képviselő nem érti, miért kellett ezt levenni a napirendről. Babosi György Momentumos városi elnök szerint tényleges dolog a négyszáz órás túlóra lehetősége. Hunyadi János DK-s képviselő azt mondta, a törvény keretjellegű, s ezzel arra akarták felhívni a figyelmet, nem feltétlenül kell alkalmazni, hanem lehetőség, hogy élnek-e vele. Póka Imre, a Függetlenek Egyesülete képviselője úgy látja, elegáns lett volna megtárgyalni a napirendet. Lövei Csaba képviselő szerint ez extrém esetben ötven szombatot is jelenthet. Jeszenszki András szocialista képviselő azt monda, bátran napirendre tűzhették volna, hogy megtárgyalják, aminek elmaradását sajnálják.

Jeszenszki András, MSZP-s önkormányzati képviselő kiemelte:

A közgyűlés önmaga egy politikai testület, hiszen a közgyűlés politikai választások útján jön létre, politikai pártok alkotják, frakciók, különböző politikai szervezetek, és egyébként a helyi szintű városi politizálásnak a színtere a közgyűlés. Éppen ezért egy ilyen fajsúlyos kérdésnek, mint például a négyszáz órás túlmunkának a kérdése, igenis helye van Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének a falai között.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ma lejár a felsőoktatási jelentkezések határideje

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre a E-felvételin kereszt

Marad a napos, száraz idő vasárnap is

Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!