Az Egészségügyi Alapellátás fejlesztésére is jut 400 millió


Link küldése Link küldése

Az Egészségügyi Alapellátás fejlesztésére is jut újabb 400 millió
2018.02.20.


A Terület- és Területfejlesztési Operatív Program keretén belül újabb pályázatot nyert Nyíregyháza Önkormányzata, amely az Egészségügyi Alapellátás fejlesztésére fordítható. Ez már a második ütem lesz, ingatlanok komplex fejlesztését és eszközbeszerzést is tartalmaz a 400 millió forintos projekt.


A Nyíregyházi Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az Egészségügyi Alapellátásra, az elmúlt négy évben is több száz millió forintot fordított fejlesztésekre. Történtek önkormányzati saját erő felhasználásával korszerűsítések, az Egészségügyi Támogatói Alap Program keretén belül pályázhattak háziorvosok infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésre, európai uniós projekteknek köszönhetően a jósavárosi és a Vay Ádám körúti rendelők felújítása valósult meg, amely összesen 7 orvosi praxist jelent.

Fotó: Trifonov Éva

 

Ezen kívül megvalósult a Városi Rendelőintézet és a Micimackó Bölcsőde épületében működő védőnői szolgálat energetikai korszerűsítése, illetve kívülről és belülről is felújították a kis SZTK-t.

Jelenleg több, mint 400 millió forint fejlesztés van a tervezőasztalon. Szeretnénk a Fenyő utcai rendelőt felújítani, a Bokréta utcán egy egészségcentrumot létesíteni hajléktalan személyek számára, a Csillag utcán felújítani a romos saroképületet. Itt az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnának helyet.

– mondta el kérdésünkre Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere.

A hajléktalanok ellátása is a célok között szerepel

A Fenyő utcán található körzeti orvosi rendelő felújítását követően védőnői szolgálat is helyet kap az épületben. A Csillag utcán, Önkormányzati tulajdonban lévő, használaton kívüli épület átalakításával, korszerűsítésével egy egészségcentrum létesül, 7 orvosi rendelővel. Ebben is az alapellátáshoz kapcsolódó funkciók kapnak majd helyet. A pályázat lehetőséget ad a hajléktalanok 24 órás egészségügyi ellátását biztosító szolgáltatás kialakítására, ezért a Bokréta utcai, THG Nonprofit Kft. tulajdonában álló ingatlanon egészségügyi centrum épül, az Önkormányzat tulajdonában lévő „éjjeli menedékhely" épülete mellett, amely a hajléktalanok háziorvosi ellátását napi 24 órában biztosító szolgáltatásnak ad helyet.


Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Pollenriadó lépett életbe

Másodfokú riasztást adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet a magas pollenkoncentráció miatt.

Folyamatosak az útépítések és -fejlesztések Nyíregyházán

Az önkormányzat egy pályázat kapcsán 1,5 milliárd forintot fordít a rekonstrukcióra.

Napos idő várható

Az északkeleti szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.

Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál

A záró gálakoncert pedig augusztus 20-án, 19 óra 30 perckor kezdődik a Continental Arénában.

Ne etessék a madarakat!

A közelmúltban több madár is elpusztult a Bujtosi tónál.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!