Link küldése Link küldése

Augusztus 7-én rajtol Berlinben az Európa-bajnokság – Hajrá Máté, hajrá Robi!
2018.08.06.


A magyarok rekordlétszámban, összesen 33-an kvalifikálták magukat a német fővárosban szervezett kontinensviadalra. A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben versenyző Szikszai Róbert diszkoszvető, valamint a gyalogló Helebrandt Máté vesz részt a megmérettetésen.


Az egyéni sportolók többsége azért dolgozik, hogy nagy világeseményeken is megmutathassa magát. Nincs ez másként az atlétikában sem, melynek egyik jeles, nyíregyházi képviselője, Szikszai Róbert is egyre többször eljut, kijut az ilyen viadalokra. A fiatal diszkoszvető májusban megdobta élete eddigi legjobbját, az országos bajnokságon az olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltánt is megelőzve első lett és az EB előtti utolsó versenyén is 62 méter fölött dobott. Augusztus 7-én, kedden áll majd először Berlinben a dobókőre. A selejtezők két csoportban zajlanak majd.

Összesen 28 diszkoszvetőt hívtak meg az EB-re, az évek során a mezőny egyre erősebb lett, így nem lesz könnyű dolga Szikszai Róbertnek, aki a legfiatalabb induló.

– mondta a sportoló edzője, Kerekes László. A cél, hogy a legjobb 12 közé bekerüljön a nyíregyházi diszkoszvető.

A tapasztalt atléták sorát erősíti Helebrandt Máté, aki szintén a hét második napján, reggel 8.30-kor áll a rajthoz az 50 km-es gyaloglásban. Az utóbbi napok meleg időjárása egy kicsit megnehezítette az ő felkészülését is, ám zökkenőmentes, jól sikerült időszak áll mögötte. Az 50 km-es távon 37-en indulnak, a sportoló szeretne az első nyolc között zárni az EB-n – ez az idei legfontosabb fellépése a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójának. Pokrovenszki József tanítványa ebben az évben szinte alig versenyzett, az ötven kilométeres bajnokságot korábban ki kellett hagynia, áprilisban viszont behúzta 20 kilométeren a tizedik bajnoki aranyát és azóta készül a kontinensbajnoki fellépésre.

Az augusztus 7-12-ig tartó berlini Európa-bajnokság különlegessége, hogy a berlini Olimpiai Stadion mellett az utcai számok célját a belvárosi Breitscheid téren alakítják ki, ahol az ünnepélyes éremosztásokat is tartják majd, ez pedig az atlétikai kontinensviadalok 1934 óta író történetében egyedülálló lesz, hiszen stadionon kívül még nem tartottak eredményhirdetést.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Legyőzték a Galdiátorok a Tigriseket - nem juthat rájátszásba a Nyíregyháza

A Tigers amerikaifutball együttes 20-12-re kikapott a Gladiators-től az U19-es bajnokságban

Győzelem Újpesten - jó játékkal nyert a Fatum Nyíregyháza idegenben

Több jó egyéni teljesítmény is volt a csapatban

Győzelem Bécsben - Fucsovics Marci jól kezdett az ATP 500-as versenyen

A nyíregyházi teniszező hátrányból fordított

Ezrek a lelátón - végérvényesen visszatért a salakmotor a megyébe!

Nemzetközi mezőny a versenyeken, lengyel, cseh, ukrán, bolgár és a legjobb magyar riderekkel

Vereség Kaposváron - a Szpari sem tudta megállítania somogyiakat

A 13. fordulót rendezték a labdarúgó NB-II-ben

NYKC - Tovább kell várni az első hazai győzelemre

A Balmazújváros elvitte az egyik pontotImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!