Link küldése Link küldése

Átépítik a Simai úti vasúti átjárót – Sebességkorlátozásra és útlezárásra számíthatnak
2018.09.19.


A MÁV Zrt. a magyarországi közforgalmú vasúti pályahálózat nagy részének üzemeltetőjeként mintegy 7000 kilométernyi vaspálya és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra működtetéséről gondoskodik. Most Nyíregyházán, a Simai úton is fejlesztenek – átépítik a vasúti átjárót.


Sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra is számíthatnak az arra közlekedők. Urbán Attila, a MÁV szóvivő-helyettes kiemelte:

A közúti forgalom a vasúti átjáró mellett kialakított ideiglenes átjárón haladhat. Sebességkorlátozás és félpályás útlezárás mellett, váltakozó irányban közlekedhetnek majd a járművek. A megszokottnál hosszabb menetidőre kell készülni, aki teheti, válasszon alternatív útvonalat. Az arra közlekedők megértését és türelmét kérjük. A munkák során széles közút- és gyalogosátjáró épül, 120 méter hosszban, valamint a kollégák felújítják a csatlakozó útburkolatokat is. Így az arra közlekedők hamarosan biztonságosabb és zökkenőmentesebb áthaladást tapasztalhatnak – a felújításnak ez lesz többek között az egyik gyakorlati haszna.

A közelmúltban a külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, 2022-ig 1500 milliárd forint segíti a magyar vasút fejlesztését.

Jövő év elején megkezdődhet a tervezési és engedélyezési munka, hogy 2023-ra befejeződjön a Budapest-Belgrád vasútvonal építése.

A visegrádi országok miniszterelnökei regionális gyorsvasúthálózat kiépítéséről állapodtak meg.

Egy év van arra, hogy a Budapest és Varsó közötti gyorsvasútra elkészüljenek a megvalósíthatósági tanulmányok. Szakmai konszenzus alapján a beruházással négy óra lesz a menetidő a magyar főváros és Varsó között, és ezzel akár már versenyezni lehet a légiközlekedéssel.

Budapest és Kolozsvár között átfogó fejlesztési stratégia keretében épülne gyorsvasút, amelynek útvonalát Bukarestig meghosszabbítanák a románok.

A magyarországi vasútvállalatok éves árbevétele egyébként 2017-ben meghaladta a 600 milliárd forintot, az ágazat éves szinten mintegy 150 millió utast és több mint 52 millió tonna árut szállított.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ünnepi megemlékezésekkel, egy drámai játékkal és koszorúzással telik az idei október 23-a

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezés lesz.

Pénteken megkezdődtek az 1956-os megemlékezések Nyíregyházán

A Hősök terén és az 56-os emlékműnél is várják a nyíregyháziakat.

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.

Ami a KGST piacon nem kapható, az tulajdonképpen nem is létezik

Óriási terület, 350-400 árus és több ezer vásárló.

Áprilisban gyönyörködhetünk legközelebb a Bujtosi Városliget mesés szökőkútjában

Szombaton kiemelték a szökőkutat a Bujtosból, sokáig kell várnunk, hogy újra láthassuk.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!