Link küldése Link küldése

Átadták a KRESZ-tanpályát – Nyíregyházán minden adott a biztonságos kerékpározáshoz
2018.09.13.


A térvilágítási hálózat rekonstrukciójával befejeződött az önkormányzati forrásból 2015-től folyamatosan fejlesztett és bővített Krúdy Gyula utcai sportpálya, valamint ugyanott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság szakmai koordinálásával egy KRESZ-tanpálya kialakítása. A Zelk Zoltán Általános Iskola tanulói kerékpáros közlekedési versennyel avatták fel az új pályát.


A városüzemeltető társaság 2015-ben kezdte el a Krúdy Gyula utcai sportpálya felújítását, mely során helyreállították a területet, kicserélték a labdafogó hálót, újjáépítették a futópályát, amely vörös salakos borítást kapott. 2016-ban 11 szabadtéri kondieszközt állítottak fel, melyek közül három a gyermekek számára, 8 a felnőttek számára biztosít sportolási lehetőséget. A kondipark kialakítása nettó 6 millió forintba került. 2017-ben felújították a területen található 968 m2-es pálya aszfaltburkolatát.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az oktatási intézmények, valamint a Ferenc körúti kerékpárút közelsége okán pedig egy KRESZ-tanpályát alakítottak ki a területen. A fejlesztés nettó 4,6 millió forintba került.

Fontosak a közösségi színterek

Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, folyamatosan fejlesztik a közösségi színtereket a játszóterektől a kondiparkokon át most például a KRESZ-tanpályáig.

Fontos a biztonságos kerékpározás segítése, hiszen az elmúlt nyolc évben nagyon sok új kerékpárút épült, többen bicikliznek, de a balesetek számát szeretnénk a nullához közelíteni.

A KRESZ-tanpálya átadásán részt vett Jeszenszki András önkormányzati képviselő, aki egy korábbi közgyűlésen indítványozta a pálya létesítését és a térvilágítás korszerűsítését.

Tanpálya rendőri segítséggel

A tanpálya a Nyíregyházi Rendőrkapitányság szakmai koordinálásával létesült. Dr. Illés László kapitányságvezető kiemelte, ez a város egyik legfrekventáltabb területe, ahol több iskola is van, tehát sok gyerek is megfordul a környéken. Ezért is építették meg a tanpályát, hiszen a fiatalok közlekedésbiztonsági nevelését helyben könnyebben megoldhatják, akár iskolai keretek között, rendőri segítséggel, vagy autodidakta módon is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Zelk Zoltán Általános Iskola tanulói kerékpáros közlekedési versennyel avatták fel az új pályát. Az idei évben befejeződött a sportpálya térvilágítási hálózatának rekonstrukciója is, melynek során 13 korszerű, LED-es lámpatestet szereltek fel. Beállításuk során figyelembe vették, hogy a futókör a lámpasorokon kívül helyezkedik el, így sötétedés után a futópályán is biztonságos a sportolás. A világítás korszerűsítése nettó 2,7 millió forintba került.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Korcsolyaoktatást is tartanak a Nyíregyházi Jégpályán

Az oktatásra kortól és nemtől függetlenül mindenkit szeretettel várunk!

Sokat spórolhat, ha jól szigetelt az otthona - Akár 50 százalékos megtakarítás is elérhető

Akár negyven-ötven százalékos megtakarítás is elérhető egy családi ház teljes leszigetelésével.

Kívánjon valamit ma este - Intenzív csillagzápor várható szombaton éjszaka

1833-ban egy óra leforgása alatt mintegy 200 ezer hullócsillag tűnt fel az égen.

Napsütéses szombat november közepén - Mintha tavasz lenne

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Megmaradt a kedvezményes lakásáfa bizonyos ingatlanoknál

2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazását.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!