Link küldése Link küldése

Átadták a KRESZ-tanpályát – Nyíregyházán minden adott a biztonságos kerékpározáshoz
2018.09.13.


A térvilágítási hálózat rekonstrukciójával befejeződött az önkormányzati forrásból 2015-től folyamatosan fejlesztett és bővített Krúdy Gyula utcai sportpálya, valamint ugyanott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság szakmai koordinálásával egy KRESZ-tanpálya kialakítása. A Zelk Zoltán Általános Iskola tanulói kerékpáros közlekedési versennyel avatták fel az új pályát.


A városüzemeltető társaság 2015-ben kezdte el a Krúdy Gyula utcai sportpálya felújítását, mely során helyreállították a területet, kicserélték a labdafogó hálót, újjáépítették a futópályát, amely vörös salakos borítást kapott. 2016-ban 11 szabadtéri kondieszközt állítottak fel, melyek közül három a gyermekek számára, 8 a felnőttek számára biztosít sportolási lehetőséget. A kondipark kialakítása nettó 6 millió forintba került. 2017-ben felújították a területen található 968 m2-es pálya aszfaltburkolatát.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az oktatási intézmények, valamint a Ferenc körúti kerékpárút közelsége okán pedig egy KRESZ-tanpályát alakítottak ki a területen. A fejlesztés nettó 4,6 millió forintba került.

Fontosak a közösségi színterek

Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, folyamatosan fejlesztik a közösségi színtereket a játszóterektől a kondiparkokon át most például a KRESZ-tanpályáig.

Fontos a biztonságos kerékpározás segítése, hiszen az elmúlt nyolc évben nagyon sok új kerékpárút épült, többen bicikliznek, de a balesetek számát szeretnénk a nullához közelíteni.

A KRESZ-tanpálya átadásán részt vett Jeszenszki András önkormányzati képviselő, aki egy korábbi közgyűlésen indítványozta a pálya létesítését és a térvilágítás korszerűsítését.

Tanpálya rendőri segítséggel

A tanpálya a Nyíregyházi Rendőrkapitányság szakmai koordinálásával létesült. Dr. Illés László kapitányságvezető kiemelte, ez a város egyik legfrekventáltabb területe, ahol több iskola is van, tehát sok gyerek is megfordul a környéken. Ezért is építették meg a tanpályát, hiszen a fiatalok közlekedésbiztonsági nevelését helyben könnyebben megoldhatják, akár iskolai keretek között, rendőri segítséggel, vagy autodidakta módon is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Zelk Zoltán Általános Iskola tanulói kerékpáros közlekedési versennyel avatták fel az új pályát. Az idei évben befejeződött a sportpálya térvilágítási hálózatának rekonstrukciója is, melynek során 13 korszerű, LED-es lámpatestet szereltek fel. Beállításuk során figyelembe vették, hogy a futókör a lámpasorokon kívül helyezkedik el, így sötétedés után a futópályán is biztonságos a sportolás. A világítás korszerűsítése nettó 2,7 millió forintba került.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!