Link küldése Link küldése

Átadták a KRESZ-tanpályát – Nyíregyházán minden adott a biztonságos kerékpározáshoz
2018.09.13.


A térvilágítási hálózat rekonstrukciójával befejeződött az önkormányzati forrásból 2015-től folyamatosan fejlesztett és bővített Krúdy Gyula utcai sportpálya, valamint ugyanott a Nyíregyházi Rendőrkapitányság szakmai koordinálásával egy KRESZ-tanpálya kialakítása. A Zelk Zoltán Általános Iskola tanulói kerékpáros közlekedési versennyel avatták fel az új pályát.


A városüzemeltető társaság 2015-ben kezdte el a Krúdy Gyula utcai sportpálya felújítását, mely során helyreállították a területet, kicserélték a labdafogó hálót, újjáépítették a futópályát, amely vörös salakos borítást kapott. 2016-ban 11 szabadtéri kondieszközt állítottak fel, melyek közül három a gyermekek számára, 8 a felnőttek számára biztosít sportolási lehetőséget. A kondipark kialakítása nettó 6 millió forintba került. 2017-ben felújították a területen található 968 m2-es pálya aszfaltburkolatát.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az oktatási intézmények, valamint a Ferenc körúti kerékpárút közelsége okán pedig egy KRESZ-tanpályát alakítottak ki a területen. A fejlesztés nettó 4,6 millió forintba került.

Fontosak a közösségi színterek

Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, folyamatosan fejlesztik a közösségi színtereket a játszóterektől a kondiparkokon át most például a KRESZ-tanpályáig.

Fontos a biztonságos kerékpározás segítése, hiszen az elmúlt nyolc évben nagyon sok új kerékpárút épült, többen bicikliznek, de a balesetek számát szeretnénk a nullához közelíteni.

A KRESZ-tanpálya átadásán részt vett Jeszenszki András önkormányzati képviselő, aki egy korábbi közgyűlésen indítványozta a pálya létesítését és a térvilágítás korszerűsítését.

Tanpálya rendőri segítséggel

A tanpálya a Nyíregyházi Rendőrkapitányság szakmai koordinálásával létesült. Dr. Illés László kapitányságvezető kiemelte, ez a város egyik legfrekventáltabb területe, ahol több iskola is van, tehát sok gyerek is megfordul a környéken. Ezért is építették meg a tanpályát, hiszen a fiatalok közlekedésbiztonsági nevelését helyben könnyebben megoldhatják, akár iskolai keretek között, rendőri segítséggel, vagy autodidakta módon is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A Zelk Zoltán Általános Iskola tanulói kerékpáros közlekedési versennyel avatták fel az új pályát. Az idei évben befejeződött a sportpálya térvilágítási hálózatának rekonstrukciója is, melynek során 13 korszerű, LED-es lámpatestet szereltek fel. Beállításuk során figyelembe vették, hogy a futókör a lámpasorokon kívül helyezkedik el, így sötétedés után a futópályán is biztonságos a sportolás. A világítás korszerűsítése nettó 2,7 millió forintba került.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Tűzifaosztás és rezsicsökkentés – Segíti a hátrányos helyzetű családokat az önkormányzat

Még december elején megkezdődött a szociális tűzifaosztás Nyíregyházán.

Szálló por – Tovább romlott a levegő minősége Nyíregyházán

Emelkedett a szálló por levegőben mért koncentrációja az elmúlt napokban Nyíregyházán.

Elítélte a bíróság a vadakat elejtő férfit

Gyorsított eljárásban ítélték el H. J. vádlottat.

Továbbra is napsütésre számíthatunk, a ködös részeken is melegszik az idő

Kedden is általában napos, száraz időre számíthatunk.

Folytatódnak a faápolási munkálatok Nyíregyházán – Az Eötvös utca következik!

Február 19-től az Eötvös utcán folytatja a NYÍRVV Nonprofit Kft. a faápolási-ifjítási munkálatokat.

16-65 évesek figyelem! – Térítésmentes informatikai képzés indul a könyvtárban

Ismét megszervezik a térítésmentes informatikai képzést Nyíregyházán.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!