Link küldése Link küldése

Adj vért és nyerj! – Értékes díjakat sorsolnak ki az önzetlen segítők között
2018.06.21.


„Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért!” elnevezéssel indított nyári véradókampányt a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A véradókra értékes heti, havi nyeremények várnak és egy fődíjat is kisorsolnak a játékban résztvevő önzetlen segítők között.


Véradó kampánnyal toboroz a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Nyáron a nagy meleg és a szabadságolások miatt csökken a véradói aktivitás, ezért döntöttek úgy az országos szervezetek, hogy június 18-a és szeptember 2-a között kampányt indítanak. Mindenki, aki vért ad, egy személyre szabott köszönőkártyát kap, amely egyben nyereményszelvény is. Akik feltöltik a kártyán szereplő kódot a www.voroskereszt.hu/veradasnyar oldalra, értékes heti és havi nyereményre pályázhatnak, sőt, a kampány végén egy fődíj is gazdára talál. A heti nyertes egy igazi véradó élménycsomaggal gazdagodik, mely tartalmaz egy páros belépőt a Budapest Park valamelyik koncertjére, egy páros RepTár belépőt a szolnoki repülőmúzeumba és egy két személyre szóló borkóstolót a Badacsonyba. A szervezők havonta kisorsolnak egy kétszemélyes, 3 nap 2 éjszakás exkluzív wellness pihenést is a véradók között, a fődíj pedig egy nagy képernyős tévé lesz.

A napi biztonságos vérellátáshoz 1600-1800 véradóra lenne szükség, ezért a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat minden lehetőséget megragad, hogy véradókat toborozzon.

Én szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy sokszor felmerül az a kérdés, hogy hogyan tudnánk segíteni a másikon. Nagyon sokan nagyon sokféle formáját választják a segítségnyújtásnak. Vért az aki egészséges, elmúlt 18 éves, a testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot, nincsen olyan ismert betegsége, ami kizárná, hogy vért adjon, tud vért adni. Magyar állampolgárnak kell lenni és be kell mutatnia a TAJ kártyáját a lakcím kártyáját, és a személyigazolványát. Ez különösen fontos akkor, ha hétvégi rendezvényekhez kapcsolódik a véradás.

– mondta el Gurály Edina, a Magyar Vöröskereszt, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének igazgatója.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu és www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Vöröskereszt ingyenes véradós mobilapplikációján érhetőek el.


Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Egy különleges sportágválasztó Nyíregyházán

A programok ugyancsak népszerűnek bizonyultak a fiatal vendégsereg körében.

Visszhangja is van a Nyírség Füvészkertjének

Hányan jártak már Önök közül hazánk egyik legfiatalabb füvészkertjében? Pedig nincs messze...

Felértékelődött a diákmunka a munkaerőhiány miatt

Fontos, hogy megbízható iskolaszövetkezet legyen a foglalkoztató.

5 ezer doboz cigaretta

A barabási Tipet-hegy térségében elfogott férfiak 9 mesterkarton cigarettát csempésztek Ukrajnából.

Nagydíjgyőzelem - minden kategóriában győzött Dél-Koreában a Cantemus!

Óriási sikert aratott a nyíregyházi kórus Jeju szigetén

Előfordulhat felhőszakadás

Napközben csak kevés helyen alakulhat ki zivatar.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!