Link küldése Link küldése

A vígjátékok legjava a VIDORON!
2017.07.16. A színházigazgató örömmel hozta nyilvánosságra a fellépõk impozáns listáját, amelybõl kiderült, több elõadásban is fellép majd Kern András, aki színészi munkája mellett most társszerzõként is szerepel a versenyprogramban. Egyik szerepében az õ humorérzékével nagyon is rokonítható Woody Allen Szentivánéji szexkomédia c. darabjában lép színre, máskor pedig Dés Mihály Pesti barokk c. regényadaptációjának nagymama-figuráját játssza majd. Elõbbiben olyan partnerei lesznek, mint Hegyi Barbara vagy Seress Zoltán, utóbbiban pedig az unokáját játszó Szabó Kimmel Tamás. De csatlakozik a VIDOR forgatagához Jordán Tamás is, aki Hernádi Judittal és fiatal kollégáival lép színre a Salamon király szorong c. elõadásban. Itt lesz Trokán Péter és Székhelyi József is, akik egy kétszereplõs kamaraelõadásra hívják a nyíregyházi nézõket. Kovács Patrícia korosztályának legkedveltebb és legtöbbet foglalkoztatott színésznõje, aki a Bocs, félrement! c. elõadásban lesz látható a VIDOR-on.

ITT LESZ A MINDENKI SZTÁRJA

A közelmúltban Oscar-díjat nyert Mindenki c. film fõszereplõje, Szamosi Zsófia is erõsíti a VIDOR színészgárdáját, a Hazudj inkább, kedvesem! c. krimikomédia egyik fõszereplõjeként. Szinte állandó visszatérõje a fesztiválnak Mucsi Zoltán, aki ezúttal egy Tarantino-parafrázis fõszerepében hívja felszabadító és mégis elgondolkodtató kacagásra a közönséget, nem kisebb színészlegendával társulva az alkalomra, mint Fodor Tamás. Sorolhatnánk még hosszasan a fellépõ mûvészeket, köztük Õze Áron, Kaszás Gergõ, Trill Zsolt, Szûcs Nelli, Pokorny Lia, Dobó Kata, Tóth Ildikó, Szulák Andrea, Kerekes József vagy Nemcsák Károly nevét, vagy a fiatalabb generációból olyan nagyszerû színészeket, mint Bánki Gergely, Sipos Vera, Erdélyi Tímea, Schruff Milán, Mészáros Máté, Járó Zsuzsa, Pálmai Anna, Péter Kata, Kádas József, Olt Tamás, Krisztik Csaba vagy Grisnik Petra.
A rendezõk között találhatunk külföldi mûvészt (Viktor Rizsakov, Alexander Bargman), a magyar színházi világban évtizedek óta dolgozó alkotót (mások mellett Verebes István, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Karinthy Márton), filmrendezõt (Kapitány Iván, Paczolay Béla), színész-rendezõt (Szikszai Rémusz, Znamenák István, Végh Zsolt, Olt Tamás, Németh Kristóf) és a fiatal generáció képviselõi (Göttinger Pál, Dicsõ Dániel, Borgula András) mellett még írót is (Vinnai András).
A szerzõk névsorát végigböngészve észrevehetik a VIDOR nézõi, hogy a régi nagy nevettetõk, Woody Allen és Ray Cooney neve mellett sok magyar kortársunké is olvasható. – A mai magyar dráma hál’ isten bõségesen termi a VIDOR-ra kívánkozó darabokat, merészen kísérletezve a vígjáték egyébként szigorú szabályszerûségeivel, új tartalommal töltve meg azokat. Büszkén vonultatjuk fel tehát az új magyar termés kisebb keresztmetszetét is, mûsorra tûzve a mindig nagyszerû Háy János mellett Székely Csaba, Szabó Borbála és Vinnai András új írásait. A közelmúltban elhunyt Dés Mihály elsõ és egyetlen darabjával lesz jelen a válogatásban – nyilatkozta a színházigazgató.

GIMNAZISTA IS A ZSŰRIBEN

A versenyprogram elõadásai idén is a magyar színházmûvészet kiváló mûhelyeibõl érkeznek, köztük akadnak nagy múltúak is, mint a budapesti Víg, a József Attila, a Karinthy vagy a Nemzeti Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, és frissebb, fiatalabb, de máris országos hírû alkotóközösségek is, mint az Orlai Produkció, a Nézõmûvészeti Kft., a Szkéné, a Jászai Mari Színház, a Játékszín vagy a Rózsavölgyi Szalon. Mellettük örömmel vonultatjuk fel az egészen új, de máris nagy figyelmet kiérdemelt csapatokat is, mint a budaörsi Latinovits Színház, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, vagy éppenséggel a Dumaszínház, a FÜGE Produkció vagy a Vádli Alkalmi Színházi Társulás.
– Ebben az évben is hattagú a VIDOR Fesztivál zsûrije, melynek elnöke idén elsõ ízben Benedek Miklós, Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kiváló és Érdemes mûvész. Az elõzõ évekhez képest újdonság, hogy a zsûriben a Móricz Zsigmond Színház társulatát is képviseli egy fõ, a jelentkezõk közül Széles Zita, friss Domján Edit-díjas színmûvésznõt sorsoltuk ki. A nézõk soraiból banki osztályvezetõ, nyugdíjas, ügyész és gimnazista is bekerült a zsûribe. Helyhiány miatt kimaradt a VIDOR színházi versenyprogramjai közül, de elhoztuk a nyíregyházi Szabadtéri Színpadra a Balfácánt vacsorára! címû fergeteges vígjátékot Gáspár Sándor fõszereplésével, melyet 2017. augusztus 4-én, pénteken mutat be a közönségnek a székesfehérvári Vörösmarty Színház – folytatta. A VIDOR Fesztivál irodalmi programjai közül Mácsai Pál és Huzella Péter Villon-estjét ajánlják a lírakedvelõk figyelmébe, melynek címe: Befogad és kitaszít a világ, idõpontja 2017. augusztus 29., kedd 20 óra, helyszíne a MÛvész Stúdió lesz. A VIDOR jegyekért sorban állók már ezekre az elõadásokra is megvásárolhatják a Móricz Zsigmond Színház Szervezõ- és Jegyirodájában jegyeiket.

VIDOR ELŐVÁSÁRLÁSI JOG A BÉRLETESEKNEK

Kirják Róbert emlékeztette a közönséget, hogy a bérletújítás idõszaka péntekig, azaz máig tart: július 15-étõl online, 17-étõl pedig a színház szervezõ- és jegyirodájában is megvásárolhatóak az addig esetleg foglalt bérletes helyek. A VIDOR Fesztivál elõadásaira vonatkozó elõvásárlási jogosultsággal kapcsolatban az igazgató a színház honlapján közzétett átírási szabályzat néhány pontjára külön felhívta a figyelmet, amelyek szerint a VIDOR jegyek július 17–21. között csak személyesen, a bérletek felmutatásával válthatóak, továbbá hangsúlyozta: a bérletes nézõk elõadásonként maximum 2 darab jegyet, összesen legfeljebb 4 darab jegyet válthatnak – az elõvásárlási jog azokra a bérletesekre is vonatkozik, akik július 17–21. között váltják meg bérletüket. Az online VIDOR jegyvásárlás 2017. július 27-étõl válik elérhetõvé az érdeklõdõk számára.

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nyílt kollaborációt látott szocialista önkormányzati képviselőknél Szigetvári

Megkezdte az Együtt az aláírásgyűjtést Nyíregyházán is a 2018-as országgyűlési választásokra.

Járvány – Egy hét alatt közel másfélszeresével nőtt az influenza gyakorisága megyénkben

A legtöbb háziorvosnál már tavaly november elején kérhették az influenza elleni védőoltást.

Tévhit, hogy egyirányú utcában forgalommal szemben lehet kerékpározni

Ez csak akkor szabad, ha azt tábla és burkolatjel jelzi.

Szabolcs Kupa – Fodrászok, kozmetikusok és műkörömépítők versengenek hétvégén

A Szabolcs Kupán minden évben mesterfodrászok, sminkesek és műkörömépítők versenyeznek.

Teljes látogatási tilalom a Mátészalkai Kórházban

Már a Mátészalkai Kórházban is él a látogatási tilalom.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!