Link küldése Link küldése

A város legbiztonságosabb játszóhelye
2015.11.05.Zene és közös éneklés fogadta a gyerekeket a megújult játszótéren. A Benczúr téri játszóhely szebbé, korszerűbbé és biztonságosabbá vált. A területen lévő korábbi 3 eszközt elbontották, helyükre 9 új, egyedi tervezésű játékot építettek, amelyek illeszkednek a park környezetéhez.

A BELVÁROS LEGNAGYOBB ÉS LEGBIZTONSÁGOSABB JÁTSZÓTERE

– A korábban itt lévő eszközök túlnyomó része balesetveszélyes volt – mondta Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Ezeknek a felújítása már nem lett volna gazdaságos, ezért építettünk egy új játszóteret. Törekedtünk rá, és sikerült megépítenünk egy olyan teret, amely Nyíregyháza belvárosának legnagyobb és legbiztonságosabb játszóhelye lett.

A megújult játszóteret ünnepélyes keretek között adták át. Az eseményen részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Tormássi Géza önkormányzati képviselő és Bocskai Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője. A köszöntőbeszédek után az óvodások színes lufikat engedtek a magasba, majd birtokba vették a korszerű teret.

További képekért kattintson a fotóra!

MINTEGY 20 MILLLIÓ FORINTBÓL ÉPÜLT AZ ÚJ JÁTSZÓHELY

A Benczúr téren egy közel 20 méter hosszú, 4 tornyú kombinált játékvárat állítottak fel két íves cső- és egy tűzoltócsúszdával. A várra mászókövekkel, hálóval és egy fektetett bordásfal kapaszkodóval lehet feljutni. Két mérleghinta, négy lengőhinta, egyensúlyozó és négyüléses rugós játékok is helyet kaptak a téren, a legkisebbeknek pedig egy alig egyméteres csúszdaházat, egy rugós játékot és biztonságos bébihintákat telepítettek. A játékok alá 300 négyzetméter gumitégla burkolatot fektettek le, a lengőhinták alatt pedig 150 négyzetméter folyami homok ütéscsillapító talaj készült. A balesetveszély elkerüléséért a terület köré 50 méter hosszú kerítést építettek. A Benczúr téri játszótér felújítására önkormányzati forrásból bruttó 19,7 millió forintot fordítottak, amellyel a belváros legszebb, legmodernebb és legbiztonságosabb játszóhelyévé vált.

– Itt, a Benczúr téren a korábbinál jóval több eszközzel bíró és a belváros legbiztonságosabb játszótere valósult meg az itt élők és természetesen az én örömömre is – mondta Tormássi Géza önkormányzati képviselő. – Remélem, hogy minél többen használják majd ezt a megújult parkot, hiszen ez Nyíregyháza egyik legszebb környezetben lévő játszóhelye.

FOLYAMATOS A JÁTSZÓTEREK KORSZERŰSÍTÉSE

Idén a NYÍRVV Nonprofit Kft. két új játszóteret épített Mandabokorban és a Garibaldi utcán, további 9 játszóteret pedig felújítottak és bővítettek. Erre összesen bruttó 29,8 millió forint önkormányzati forrást fordítottak.
– Ez a program már harmadik éve zajlik – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Az elmúlt három évben a város saját erejéből – hiszen erre pályázati lehetőség most nem volt, korábban igen, de azzal nem éltek – összesen 103 és fél millió forintot tudott fordítani a játszóterek biztonságossá tételére és korszerűsítésére, valamint újak építésére is. A gyerekek nevelése, támogatása a város szempontjából kiemelt fontosságú, ezért pályázat nélkül saját forrást is fordítunk erre.

A Városüzemeltetés munkatársai folyamatosan végzik Nyíregyháza 94 játszóterének karbantartását és minden évben frissítik a homokozók földjét. A karbantartási munkára bruttó 20 millió forintot fordít a társaság.

F. A.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Karbantartási munkálatok miatt szünetelni fognak a határátléptetések

A hálózatfejlesztések a közúti és vasúti határátkelőhelyeket is érintik.

Örökségtúra a Felső-Tisza-vidéken, a Középkori Templomok Útján – Az ismeretlen Szatmár

A Középkori Templomok Útja Egyesület újabb túrára invitálja az érdeklődőket.

Baleset a felüljárón – Métereken át maga előtt tolta a vétlen járművet egy teherautó

Hétfő este a Tiszavasvári úti felüljáró tetején egy nyerges vontató szabálytalanul váltott sávot.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi a Garibaldi utcán kedd reggelre

Ma hajnalban a Garibaldi utcán kigyulladt egy személygépkocsi.

Közel 40 méteren keresztül tolt maga előtt egy járművet egy kisteherautó

Tegnap délután a Korányi Frigyes utcán egy teherautó figyelmetlenül váltott sávot.

Befejeződött a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének korszerűsítése

Több intézményt is felújítottak az elmúlt hónapokban Nyíregyházán.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!