Link küldése Link küldése

A Szakképzés Ifjú Tehetségeit díjazták ünnepélyes keretek között
2018.05.03.


Ünnepélyes keretek között köszöntötték a Nyíregyházi Szakképzési Centrum „Szakképzés Ifjú Tehetségeit”. Az intézmény 35 tanulója vett részt országos szakmai versenyen, ebből három tanuló első helyezést ért el, de a többek is kiemelkedően teljesítettek.


Az előző héten zárultak le az országos szakmai tanulmányi versenyek döntői, köztük a XI. Szakma Sztár Fesztivál Budapesten, amelyet több hónapon át zajló válogató versenyek előztek meg. A Nyíregyházi Szakképzési Centrumból közel háromszáz diák indult el a megmérettetéseken és a legeredményesebben szereplő tanulókat ünnepélyes keretek között ismerték el.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A különleges díjátadón azok a diákok vehettek részt, akik az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, Autótechnika Országos Tanulmányi Versenyen, az Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyén, az Országos Tudományos Diákkonferencián, valamint a SkillsHungary Versenyen a legeredményesebben szerepeltek. Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, ő mindegyik fiatalra nagyon büszke.

Én bízom abban, hogy kihasználják majd a Szakképzési Centrum és az iskolák adta lehetőségeket és még továbbtanulnak. Azt követően pedig itt, Nyíregyháza és térségében helyezkednek el. Remélem továbbképzik magukat, mesterekké válnak és itt fognak dolgozni a mi környezetünkben.

– tette hozzá Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

 

Nyíregyházáról került ki az ország legjobb autószerelője, vízügyi technikusa és női szabója. De többen értek el dobogós helyezést. Szabó Fanni Bianka női szabó szakában indult a versenyen, első helyezést ért el, amit először el sem akart hinni, elmondása szerint nagyon szoros volt a verseny.

Nagyon izgultam, mikor varrni kellett és az egész versenyen. Én ledöbbentem, mikor megnyertem, nagyon örültem. Utána a felkészítő tanárommal együtt sírtunk, mert nagyon nagy meglepetés volt.

– mondta Szabó Fanni Bianka, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának diákja.

A Nyíregyházi Szakképzési Centrum tagintézményeiben már készülnek a következő versenyekre, céljuk minél több kiemelkedő szakmai tudással rendelkező diák képzése.


Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Városnap és Szelektív Szombat

Nyíregyháza újratelepítésének a 265. évfordulóját ünnepelte a város a hétvégén.

Körözött hajómotort szállított

Ukrajna irányába akarta elhagyni az országot a külföldi sofőr.

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

Gyűrűvel birkóztak meg a tűzoltók

Személyi sérülés nem történt.

Kiválóan szerepeltek Eperjesen a nyíregyházi fúvósok

Arany minősítést szereztek egyaránt zene és mazsorett kategóriában.

Országszerte felhőszakadásra figyelmeztetnek

A zivatarokat kisebb szemű jégeső kísérheti.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!