Link küldése Link küldése

A Rotary Club Nyíregyháza Legyél Te is életmentő című DVD-ket ajándékozott a városnak
2018.10.16.


 Az Újraélesztés Világnapja alkalmából a Rotary Club Nyíregyháza 200 darab Legyél Te is életmentő című DVD-t ajándékozott a városnak. Az adathordozón található kisfilm a defibrillátorok és az újraélesztés folyamatáról ad hasznos és teljes információt.


 A tájékoztató kisfilmet három évvel ezelőtt készítette a Nyíregyházi Televízió, többek között a Móricz Zsigmond Színház színészei is szerepelnek benne, a szakmai hátteret pedig az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság biztosította. A videó a defibrillátorok és az újraélesztés folyamatáról ad hasznos és teljes információt.

2015-ben a Búza téri piaccsarnok épületében helyeztek el egy defibrillátort a Rotary Club Nyíregyháza felajánlása jóvoltából. A megyeszékhelyen ezzel együtt, jelenleg 46 életmentő készülék van, ám a tapasztalatok azt mutatják, az emberek tartanak a defibrillátorok használatától. Aktualitását így nem vesztette el a kisfilm – a cél az ismeretterjesztés, a figyelemfelhívás. Dr. Barabás László, a Rotary Club Nyíregyháza alelnöke hangsúlyozta:

Azt szeretnénk elérni vagy támogatni, hogy minél több ember leküzdje az ismerethiányokat, illetőleg aggályokat. Hogy minél több ember tudjon bánni az újraélesztő készülékekkel és ne gondolja azt, hogy adott esetben ezzel nagyobb kárt okoz, mint amennyi hasznot tud hozni és ennek a figyelemfelhívását, valamint az emberek képzését szolgálja ez a DVD film. 

 


További képekért kattintson a fotóra!

Az Újraélesztés Világnapja alkalmából a Rotary Club Nyíregyháza 200 darab Legyél Te is életmentő című DVD-t ajándékozott a városnak. Az átadóval egybekötött tájékoztatón elhangzott, az adathordozón található ismeretterjesztő kisfilmet többek között a kórház is népszerűsíti majd, a DVD-ket pedig a város juttatja el elsősorban oktatási- és közintézményekbe. Az első DVD-ket már több helyi iskola igazgatója átvette a Városházán tartott tájékoztatón. Dr. Ulrich Attila alpolgármester hozzáfűzte, a város különböző pontjain kihelyezett defibrillátorok elérhetőségére is fel szeretnék hívni a figyelmet.

A következő időszakban táblák jelennek meg Nyíregyháza különböző pontjain, iskoláknak, közintézményeknek a megnevezésével, pontos címével, hogy hol is található a városban defibrillátor. Azért, hogy az emberek, ha segítség kell, akkor könnyen és gyorsan tudják azt, hogy honnan lehet ezeket a készülékeket magukkal vinni, ezáltal embertársaink életét megmenteni. 


A tájékoztató táblák várhatóan 2019. június végéig kerülnek ki a városba.

Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Van már mikulás-sapkád?

Fontos! Találkozzunk december 6-án a Kossuth téren!

Regionális szabálysértési workshop a Nyíregyházi Törvényszéken

Négy törvényszék szabálysértési ügyszakban dolgozó szakembereinek részvételével rendezték meg.

Kötetbemutató a Jósa András Múzeumban – Vértes a huszárok Doberdója

Hiteles kutatások nyomán tény, hogy a Vértes 1945-ben olyan volt, mint az I. világháborúban Doberdó.

Egyszerre tolattak – Forgalmas bevásárlóközpont parkolójában történt baleset

A Korányi úti bevásárlóközpont parkolójában egyszerre tolatott két személygépkocsi és összeütköztek.

Két gyalogost gázoltak el egyszerre az Országzászló téri zebrán

Péntek délelőtt az Országzászló téren a zebrán sodort el két gyalogost egy személygépkocsi.

Hármas karambol a Debreceni úton – Jelentős az anyagi kár

Csütörtök délután a Debreceni út bevezető szakaszán egy autós forgalmi okból fékezett.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!