Link küldése Link küldése

A piloxing az új õrület
2017.03.20.– Kicsit táncolunk, keverve a bokszoláshoz hasonlító elemekkel és a pilates mozdulatsoraival – egyszerûsítette le szerkesztõségünknek a lényeget Lesch Zsófia, aki hétfõnként, este héttõl a Kodály iskola tornatermében izzasztja meg jókedvûen a jelentkezõket. A derû nemcsak a tréner személyiségének köszönhetõ, hanem a csapat erejének is, ami már a legendássá váló zumbaórákon is sokat hozzátesz az élményhez.

 

Fejleszti az állóképességet

 

Bár jó tudni, ez nem táncparti, hanem igazi intervall edzés. – Azért nem kell megijedni – mosolyog Zsófi.

További képekért kattintson a fotóra!

– Igaz, hogy egy órás kardiófitneszben lehet része mindenkinek, de nem kell hozzá „elõzetes” állóképesség, hiszen az aerob jellegû mozgássorozatot bárki a saját tempójában végezheti, s közben meg is állhat. Így, ha valakinek még szerényebb az edzettségi állapota, azért jöjjön, hogy jobb legyen! Legfeljebb a megterhelõbb gyakorlatokat nem csinálja majd az elején olyan intenzíven.

 

Táncolás és zsírégetés

 

Aki pedig még nem hallott róla, ne aggódjon, hiszen Magyarországon még csak három éve ismerik, ûzik ezt a világon egyedülálló mozgáskombinációt, amit egy svéd hölgynek és az õ kreativitásának köszönhetünk. Az elnevezés ugyanis tulajdonképpen betûszó, ami a hölgyek elõtt jól ismert pilates, a box és a táncolás (dancing) keveredésébõl áll össze. Azaz, dehogy áll, nagyon is mozog, aki piloxingozik... Az egyensúlyérzéket fejlesztõ, törzsizmokat erõsítõ gyakorlatok, keményebb, „ökölvívós” elemek, és táncos blokkok váltják egymást. Zsófi lelkesen meséli, hogy az elején felviszik a pulzusszámot, majd késõbb zsírégetõ fázis is következik (szerinte ez is hívó szó lehet sokaknak...), s közben jól is érzik magukat. Pláne utána! Mert a tréner azt ígéri, aki fog járni, az fogja bírni. Hétfõnként lehet gyakorolni – polifoammal és mezítláb érkezve, a tréning jellege miatt. Úgyhogy, menõ csukára sem kell költeni, csak egy órát ezzel eltölteni!

Tarczy Gyula

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.

Lezajlott a 49. Nemzetközi Tisza Túra

Dr. Egri Kiss Tibor túravezető publikus beszámolója a 49. Nemzetközi Tisza Túráról.

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.

Könnyű nyári finomságok

Lukács Péter, a Korona Hotel séfjének ajánlásával.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!