A piloxing az új õrület


2017.03.20.


Egyre újabb kifejezésekkel lehet találkozni a „Mozdulj Nyíregyháza!” programsorozatában. Az önkormányzat által szervezett ingyenes egészségmegõrzõ tréningek kínálatában már piloxingozhatunk is hétfõnként. De akkor mit is csinálunk...? (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2017.03.17-i számában.)


– Kicsit táncolunk, keverve a bokszoláshoz hasonlító elemekkel és a pilates mozdulatsoraival – egyszerûsítette le szerkesztõségünknek a lényeget Lesch Zsófia, aki hétfõnként, este héttõl a Kodály iskola tornatermében izzasztja meg jókedvûen a jelentkezõket. A derû nemcsak a tréner személyiségének köszönhetõ, hanem a csapat erejének is, ami már a legendássá váló zumbaórákon is sokat hozzátesz az élményhez.

 

Fejleszti az állóképességet

 

Bár jó tudni, ez nem táncparti, hanem igazi intervall edzés. – Azért nem kell megijedni – mosolyog Zsófi.

További képekért kattintson a fotóra!

– Igaz, hogy egy órás kardiófitneszben lehet része mindenkinek, de nem kell hozzá „elõzetes” állóképesség, hiszen az aerob jellegû mozgássorozatot bárki a saját tempójában végezheti, s közben meg is állhat. Így, ha valakinek még szerényebb az edzettségi állapota, azért jöjjön, hogy jobb legyen! Legfeljebb a megterhelõbb gyakorlatokat nem csinálja majd az elején olyan intenzíven.

 

Táncolás és zsírégetés

 

Aki pedig még nem hallott róla, ne aggódjon, hiszen Magyarországon még csak három éve ismerik, ûzik ezt a világon egyedülálló mozgáskombinációt, amit egy svéd hölgynek és az õ kreativitásának köszönhetünk. Az elnevezés ugyanis tulajdonképpen betûszó, ami a hölgyek elõtt jól ismert pilates, a box és a táncolás (dancing) keveredésébõl áll össze. Azaz, dehogy áll, nagyon is mozog, aki piloxingozik... Az egyensúlyérzéket fejlesztõ, törzsizmokat erõsítõ gyakorlatok, keményebb, „ökölvívós” elemek, és táncos blokkok váltják egymást. Zsófi lelkesen meséli, hogy az elején felviszik a pulzusszámot, majd késõbb zsírégetõ fázis is következik (szerinte ez is hívó szó lehet sokaknak...), s közben jól is érzik magukat. Pláne utána! Mert a tréner azt ígéri, aki fog járni, az fogja bírni. Hétfõnként lehet gyakorolni – polifoammal és mezítláb érkezve, a tréning jellege miatt. Úgyhogy, menõ csukára sem kell költeni, csak egy órát ezzel eltölteni!

Tarczy Gyula

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Őrületes fizikashow a Kossuth téren!

Április 21-én látványos és érdekes kísérletekből összeállított rendhagyó fizikaóra a Kossuth téren.

Virágos Nyíregyháza

A városüzemeltető cég munkatársai időben elültették a hagymás és kétnyári virágokat.

Nyíregyháza ismét a Top 10-ben!

Már most 2,5-szer több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre az immár 4 napos húsvét alkalmából.

Falusi húsvét

Már a jövő héten megkezdődnek a húsvéti előkészületek a Sóstói Múzeumfaluban.

Bringáztak

A Bringádám Egyesület április elsején megtartotta az idei év első túráját.

Virágzik az aranyeső

A kellemes tavaszi időjárás kedvez a növényeknek és az embereknek egyaránt.

Ezt olvasta már?
X
Egy félidő kevés a győzelemhez
Kikapott az NYKC a Kecskeméttől
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!