Link küldése Link küldése

A népszerű advent után jön a hagyománnyá váló disznótoros
2019.01.12.


 Bár a Napló megjelenésekor lassan január közepe felé tart a naptár, mivel ez az első lapszám az esztendőben, csak most van lehetőség visszatekinteni a közelmúltra. Nyíregyházi Advent néven szervezte meg tavaly az önkormányzat a karácsonyi forgatagot, melynek számos új eleme volt, s a jelzője bátran lehet a visszajelzések és a részvétel alapján az, hogy: népszerű. (Megjelent a Nyíregyházi Napló január 11-ei számában)


 – Sokan dicsérték már az új elhelyezését is a tavalyi adventi rendezvénysorozatnak, mely most kifejezetten a Kossuth térre koncentrált – értékelt szerkesztőségünknek Kósa Árpád polgármesteri kabinetvezető, aki ez esetben a sorozat szervezőbizottságát is képviselte.

– A vélemények és a sokszor nagy látogatottságú rendezvények azt igazolják, hogy a nyíregyháziak idõjárástól függetlenül szívesen jönnek együtt ünnepelni a fõtérre, ha az tele van élettel és lehetõségekkel.

Újszerű elemek és helyszín

Ez utóbbiak között egyszerre utalt a szórakozásira és az étkezésire is Kósa Árpád, hiszen mindkét területen voltak újdonságok. A különlegesen világított, magasba repítõ körhintát több mint tízezren választották, de a téliesítésben partner fõtéri kávézók is elégedettek lehettek a közönség számával. Emellett egy külön faházban adventi menüvel, egy másikban digitális játékokkal várták az érdeklõdõket, s a programok száma is duplájára bõvült, a sztárvendégek mellett nyíregyházi mûvészekkel és tehetségekkel – ezek is százakat-ezreket csalogattak ki a belvárosba, a sokszor kedvezõtlen idõ ellenére is. De sokaknak tetszett a városházi kiállítás, és egyértelmû siker volt a díszkivilágítás megújítása, mely a városüzemeltetõ cég, a NYÍRVV nevéhez fûzõdik.

Van még ötlet bőven

– Látható volt, hogy szívesen készítenek fotókat a gyönyörûen megvilágított környezetben a városlakók. S noha olvastam, hogy egy szaklap Magyarország legszebb adventi vásárai között ajánlotta a nyíregyházit, mégis azt mondom, hogy ez csak a „nulladik” lépés volt. Tele vagyunk ötletekkel, tervekkel, szeretnénk idén a területet és a szórakozási lehetõségeket is bõvíteni. Az alapelvünk viszont – amit polgármester úr kért a szervezõktõl – nem változik majd: legyen különleges élmény a nyíregyháziaknak ez a néhány hét, és legyen miért feljönni a térre – fogalmazott a kabinetvezetõ.

Dr. Ulrich Attila kultúráért felelõs alpolgármester mindezt azzal egészítette ki kérdésünkre, hogy nemsokára újabb nagyrendezvény mozgathatja meg a nyíregyháziakat: február közepén már a második disznótorost rendezik a felújítás alatt álló Sóstói Múzeumfaluban.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Kerékpárját toló nőt gázoltak el egy újfehértói kijelölt gyalogos-átkelőhelyen

Péntek reggel Újfehértó belterületén egy kerékpárját a zebrán áttoló nőt gázolt el egy haszonjármű.

Ikergyermekeket hagyott hátra a Sóstói úti társasház kilencedik emeletéről kizuhanó nő

Csütörtök délután a Sóstói úton egy társasház kilencedik emeletéről kizuhant egy nő.

Véget ért a Rejtett Kincsek Down Egyesület érzékenyítő projektje

Lezárta a Láss másként és segíts elnevezésű érzékenyítő projektjét a Rejtett Kincsek Down Egyesület.

7700 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővül az Eissmann – 140 új munkahely létesül

2,08 milliárd forintos beruházással bővíti nyíregyházi gyárát az Eissmann.

Megújul a Tófürdő! A munkálatok elkezdődtek, nyárra be is fejeződnek!

A Sóstói tó déli része a Tófürdő; a terület nyáron az egyik kedvence a turistáknak.

Gyászol a mérnök társadalom – Elhunyt Nagylucskay László József

Mély megrendüléssel tudatjuk a szomorú hírt, hogy Nagylucskay László József váratlanul elhunyt.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!