Link küldése Link küldése

A nem valós információk szórólapos terjesztésének gyakorlatát bírálták
2018.02.14.


Láthatóan Gyurcsány Ferenc kottájából játszik továbbra is Csabai Lászlóné – hangoztatta a „Ne feledjük a múltat!" című keddi sajtótájékoztatóján Szilvási István.


A Fidesz nyíregyházi önkormányzati képviselője példaként hozta fel erre, hogy az elmúlt napokban a szocialisták szórólapja azt taglalja, mennyivel jobb volt a nyugdíjasoknak korábban, ami szerinte a tények ferdítése. Nincs például mellette például egy táblázat, ami ezzel együtt az inflációt is megmutatná. Egyben arra is emlékeztetett, hogy a szocialisták voltak azok, akik 2009-ben kivezették a 13. havi nyugdíjat, elvéve ezzel a nyugdíjasoktól egyhavi járandóságukat, míg a Fidesz a folyamatos korrekciókkal tulajdonképpen visszaadta azt. Egyben jelezte: sem a rezsicsökkentéssel, sem az egyéb, lakosság életét könnyítő intézkedésekkel nem értettek egyet és nem szavazták meg. Szilvási István azt mondta, a szocialisták a magyar családok nagy részét adósságcsapdába kergették a devizahitelek felvételével. Mint mondta, ebben az időben Gyurcsány Ferenc még az MSZP miniszterelnökeként, Csabai Lászlóné pedig lakásügyi kormánybiztosként nem tájékoztatták a lakosságot arról, milyen esetleges következményei lehetnek annak, hogyha nem forintban adósodnak el az ingatlanvásárlások kapcsán. Ezek alapján arra kéri a szocialisták jelöltjét az etikai egyezség alapján, hogy a neve alatt kiadott szórólapokat nézze át alaposan, hogy ne kerüljenek a lakossághoz nem valós információk. Az ígérgetésre pedig régi szocialista példát idézett fel.

Szilvási István, a FIDESZ önkormányzati képviselője elmondta:

Van egy 2002-ben elhangzott és elhíresült mondat, ami úgy kezdődik – Lendvai Ildikótól idézek – lassan mondom, hogy mindenki megértse, lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse: nem lesz gázáremelés. Majd 2002 és 2006 között, csak az első ciklusban ÁFA nélkül 92 százalékkalal, ÁFÁ-val együtt 98 százalékkal emelték meg a lakossági gáz árát.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Hideg idő - Déltől életbe lép a vörös kód

A következő napokban extrém hideg idő várható.

A francia kulturális attasé látogatása az Eötvös Gyakorlóiskolában

Francia délutánt szerveztek az Eötvös Gyakorlóiskolában.

Meggyulladt a nádas, vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat

Kisebb területen a nádas gyulladt meg csütörtökön délután Rétközberencsen külterületén.

Megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól

Koszorúzásokat, megemlékezéseket tartottak a Kommunista Áldozatok Emléknapja alkalmából.

Szavak Embere: „Nekem a műsorvezetés hivatás és küldetés”

Tarczy Gyula rangos elismerést vehetett át a szóvivők bálján.

Ideiglenes forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők a Tünde utcán és Debreceni úton

A Tünde utcáról csak jobbra, kis ívben lehet a város felé közlekedni.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!