Link küldése Link küldése


Indul a vizes vb: a MÁV-csoport kedvezményekkel várja a szurkolókat


2017.07.14.


A 17. FINA Világbajnokság versenyszámaira jegyet vásárló nézők vonattal féláron utazhatnak a rendező városokba szurkolni, annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, melyet a MÁV-START Zrt.-vel kötött a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. A vasúttársaság a nagy budapesti pályaudvarokon több pénztárral és jegyautomatákkal, Balatonfüreden mobilpénztárral várja a jegyvásárlókat.


Balatonfüreden, a napokban átadott felújított vasútállomáson utasbiztonsági kampánnyal készülnek 15-től 21-ig, a világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott mozdony pedig június közepétől, országszerte hirdeti a nemzeti vasúttársaság elkötelezettségét és nagyrabecsülését a vb és a világversenyen részt vevő sportolók iránt.


A megállapodás értelmében a vasúttársaság – kiemelt személyszállítási partnerként – a világbajnokságra jegyet vásárló nézők számára 50%-os kedvezményes utazást biztosít. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvényre szóló belépőjegy felmutatásával együtt érvényes, illetve az otthon nyomtatott FINA belépőjegyeket a rendezvény helyszínein, a MÁV-START pénztárban le kell bélyegeztetni. A sportesemény helyszínein, azaz a Duna Arénában, a Margitszigeten, 10 és 20 óra között a MÁV-START standjánál, valamint Balatonfüreden a vasúti mobilpénztárnál lesz lehetőség a jegyek bélyegzésére és belföldi, illetve nemzetközi vonatjegyek vásárlására is, továbbá a sportesemény látogatói utazási információkat kérhetnek, de a fővárosi standoknál gyereksarok is lesz.


A MÁV-csoport többek között megerősített szolgálattal készül a világeseményre; növelték a járműszerelők, kocsivizsgálók, takarítók, a biztonsági őrök, polgárőrök és a készenléti rendőrök számát, valamint tartalék szerelvények és mozdonyok is készenlétben állnak. Több pénztárossal üzemelnek Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar jegypénztárai, az első kettőben 14-14, a Déliben 13 jegykiadó automata is az utasok rendelkezésére áll, Balatonfüreden pedig a mobil jegypénztár várja a jegyvásárlókat. Érdemes igénybe venni az internetes jegyvásárlást és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét is a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ weboldalon keresztül, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet. A balatonfüredi állomáson, az Elit és Masters nyíltvízi rendezvények idején mobil emelőszerkezet segíti a kerekesszékes, mozgássérült utasokat a fel- és leszállásnál.

A rendezvény ideje alatt a 17. FINA Világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott Taurus típusú mozdony országszerte hirdeti a nemzeti vasúttársaság elkötelezettségét és nagyrabecsülését a vb és a világversenyen részt vevő sportolók iránt.
A vasúttársaság és a rendőrkapitányság közös utasbiztonsági kampányt tart Balatonfüreden, a vizes vb idején. A füredi vasútállomáson július 15-től 21-ig – 17-e kivételével – minden nap, valamint augusztus 10-től 12-ig, 12 órától 16 óráig tájékoztatják a sporteseményre vonattal érkezőket és a turistákat a biztonságos közlekedés feltételeiről és felhívják a figyelmet az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Tekintve, hogy a sérülések nagy része egy kis odafigyeléssel elkerülhető lenne, a szervezők remélik, hogy a szurkolókat is minél nagyobb számban elérik a kampánnyal.


Háttérinformáció:
A rendezvény meghatározó napjain az alábbi vasúti járatok közlekednek nagyobb kapacitással:
A szombathelyről, Tapolcán át Délibe és a visszafelé közlekedő vonatok július 14-23-ig, naponta plusz gyorsvonati kocsival közlekednek.
A Záhonyból – Debrecen és Kelenföld érintésével – Balatonfüredre, illetve Tapolcára közlekedő vonatokat, valamint a Déliből 8 órakor induló Tekergő gyorsvonatokat további gyorsvonati kocsival bővítik minden nap.
Július 15-én, szombaton 13 órakor, a Déliből induló, visszafelé pedig Balatonfüredről 19 órakor induló Kék Hullám sebesvonatot szintén gyorsvonati kocsival erősítjük meg.
Július 16-án, vasárnap 7 órakor a Déliből, visszafelé Balatonfüredről 13 órakor induló Kék Hullám sebesvonatot is gyorsvonati kocsival egészítjük ki.
Július 18-tól 21-ig, 7 órakor a Déliből, visszafelé Balatonfüredről 19 órakor induló Kék Hullám sebesvonatot gyorsvonati kocsival erősítjük meg.
A Katica sebesvonatok a világbajnokság mindkét hétvégéjén tripla Desiro motorvonat-egységgel közlekednek, július 17-től 21-ig pedig minden Katica elnevezésű vonat dupla egységgel jár.
Július 14-től 30-ig, a Budapestről 23 óra után induló vonatok a megnövekedett utazási igénynek megfelelő ülőhely-kapacitással közlekednek.


MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

(Fotó: Internet)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

KRESZ: jövőre a kormány állja a 20 év alattiak tanfolyamát és vizsgáját

A visszatérítés 25 ezer forintos értékhatárig jár.

Fekete Péntek: Több mint egymillió vásárlást várnak

A magyarországi kereskedők az idei fekete pénteken 25-30 milliárd forint forgalomra számítanak.

Csökkent a benzin ára

Csökkent bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára pénteken.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 8 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti árát.

Koraszülöttek Világnapja

Hiánypótló projekt indult útjára a legkisebbek túléléséért.

NFM: az idén átadott útszakaszok lesznek fizetősek jövőre

A gyorsforgalmi hálózatba becsatlakozó szakaszok használata a következő év elejétől díjköteles.

Ezt olvasta már?
X
Kis doboznyi szeretet
A Jósa András Múzeum december 20-ig cipős dobozban várja a rászorulóknak szánt ajándékokat.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!