Link küldése Link küldése

A kereskedelmi kisvállalkozások nehéz helyzetbe kerültek az intézkedésekkel
2018.02.13.


Egyetért a FIDESZ azon, múlt héten megjelentetett nyilatkozatával az MSZP, melyben kérik, hogy etikus legyen a választás. Csabai Lászlóné szocialista megyei alelnök keddi, Jeszenszki András városi elnökkel tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: nekik ebben nincs teendőjük, a szórólapjaik ilyen szelleműek.


Majd megismételte: kormányközeli helyzetben mindenképpen felülvizsgálnák az intézmények normatív finanszírozását, mely azonos kellene, hogy legyen. Szerinte nem lehet az, hogy attól függően, ki a fenntartó, más normatívát kapjon akár oktatási, szociális vagy egészségügyi intézményről van szó. Harmadrészt a gazdaságfejlesztés egy kis szeletét, a kisvállalkozókat is szóba hozták, akikre – elsősorban a kereskedelemben dolgozókra gondolva – szerinte három csapás irányult az elmúlt időszakban, ezért adókedvezményt sürgetnek részükre és a támogatásuk hatékonyságát is megkérdőjelezik.

E Csabai Lászlóné által három csapásnak nevezett intézkedés között volt az online pénztárgépek bevezetése, melyet az MSZP megyei alelnöke mégsem kritizált, hiszen elemzése szerint ezt követően nem lehetett csalni az áfával, így szerinte ez helyes lépés volt, ezt mutatják a számok. Ám a másik, a kistelepülések boltjainál a dohánytermékek kivonása – meglátása alapján – komoly jövedelemcsökkenést eredményezett. Majd most, a harmadik, a minimálbérek megemelése volt, ami ugyan szerinte jó dolog, de komoly terhet rak a vállalkozásra, amit nehéz kitermelni.

Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke elmondta:

Ennek ma az a következménye, hogy nem elsősorban Nyíregyházán, hanem főleg a kistelepüléseken és Nyíregyházán a bokortelepüléseken boltok zárnak be. Vannak olyan települések már, ahol nemhogy bolt, de már kocsma sincs. Én azt gondolom, hogyha ebben változás nem történik, akkor ez a vidék elsorvadását fogja jelenteni és ez nagyon káros következményekkel jár.

 

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az extrém hideg megterheli a szervezetet

Az egészséges emberek is sokkal fáradékonyabbak lehetnek.

Rubint Réka: Az egészséget nem lehet megvásárolni

Február 25-én a Continental Arénába érkezik Rubint Réka.

Fiatal fogyatékkal élők otthonáért

Mert adni jó és kapni öröm.

Fagyriadó: állataink is veszélyben!

A jeges mínuszokban a kinn tartott, utcán sétáltatott állatokra komolyabban oda kell figyelnünk.

Hideg idő - Déltől életbe lép a vörös kód

A következő napokban extrém hideg idő várható.

A francia kulturális attasé látogatása az Eötvös Gyakorlóiskolában

Francia délutánt szerveztek az Eötvös Gyakorlóiskolában.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!