Link küldése Link küldése

A forgalmi torlódások megszüntetésén is dolgozik a város, most Örökösföldön!
2018.08.08.


Sokan örültek, amikor évekkel ezelőtt a város felújította a Szalag utca és a 4-es számú főút között a Törzs utcát. A fejlesztéssel a 41-es és a 4-es főút összeköttetést kapott.


 

Ám a megnövekedett forgalom miatt az alsóbb rendű utcákról nehezebb a kikanyarodás a Törzs utcára, forgalmi torlódások alakulnak ki nap mint nap például a Semmelweis-Törzs utcai csomópontnál is.

A tervek arról szólnak és azt vizsgáltuk meg, hogy hogyan lehet egy olyan csomópontot kialakítani, ami ezt a jelenlegi állapotot feloldja vagy javítja. Egy körforgalmi csomópont kiépítése, tervezése tűnt a legoptimálisabbnak ebben az esetben. Nyilván ez valamilyen szinten a Törzs utca forgalmát lassítja, ugyanakkor segíti, hogy a Semmelweis utcáról be tudjanak sorolni a közlekedők és egyenletesebb legyen a forgalom.

– mondta Pató István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője, majd hozzátette, lakossági fórumot is tartottak a fejlesztésekről, átalakításokról. Az örökösföldiek örülnek a beruházásnak, hiszen a forgalmi torlódások csökkenhetnek az érintett területeken.

A Törzs utca és a 41-es számú főút csomópontjánál, azaz az Orosi úti kereszteződésnél a jobbra kanyarodó sávot hosszabbítják majd.

Ez a főúttól csúcsidőben az áruházi körforgalomig visszahúzódó forgalom egyenletesebb szétosztását hivatott biztosítani.

A Törzs utca és a 4-es számú főút csomópontjában egy plusz jobbra kanyarodó sávot is kiépítenek majd, hiszen jelenleg a Pazonyi úti kereszteződésnél, a Törzs utcáról az egyenes irányú haladás és a jobbra kanyarodás lehetősége egy forgalmi sávban kapnak helyet.

A csúcsidőszakban drasztikusan megnövekvő forgalmat így biztonságosabbá teszik, nem lesznek nagy torlódások, gyorsabb haladás lesz biztosított valamennyi helyszínen.

Pató István hozzátette:

Az útfejlesztés természetesen érinti a környező utcákat is, tekintettel arra, hogy szigetként épülnének meg ezek a csomópontok. A Törzs, Szalag és Semmelweis utcák elég rossz állapotban vannak, tehát ezeknek a felújítására is sor kerül. A Semmelweis utca vonatkozásában kicsit több beavatkozásra kerül sor, mint a többi út vonatkozásában – tekintettel arra, hogy járdák, járdahiányok is vannak, illetve gyalogátkelőhelyeket is fogunk építeni.

Ezek mellett Örökösföldön több parkolót is felújítanak – a munkálatok előreláthatóan 2019. tavaszára valamennyi helyszínen befejeződnek.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ideiglenesen lezárták a Toldi utca Deák Ferenc és Kölcsey utca közötti szakaszát

Faápolási munkák miatt ideiglenesen lezárták a Toldi utca egy szakaszát.

Hidegkátyúzás a belvárosban – Folyamatos a téli útburkolati hibák javítása

Hidegkátyúzást végeztek a NYÍRVV Kft. szakemberei a belváros több útszakaszán.

Emlékdélutánt tartottak Henzsel Ágota főlevéltáros tiszteletére Nyíregyházán

A tavalyi év végén váratlanul elhunyt kollégára, kutatóra, Henzsel Ágota főlevéltárosra emlékeztek.

Fokozott rendőri jelenlét a téli időszakban – Öt tanács a Rendőr-főkapitányságtól

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsa.

A piros háznál parkolók figyelmét kérik!

A Vay Ádám körúti piros ház belső udvarán már korábban megváltozott a forgalmi rend.

Az Education járt és bemutatkozott a Nyíregyházi Egyetem – Folyamatos volt az érdeklődés

Az Educatio megnyitója után a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének hallgatói adtak műsort.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!