A forgalmi torlódások megszüntetésén is dolgozik a város, most Örökösföldön!


Link küldése Link küldése

A forgalmi torlódások megszüntetésén is dolgozik a város, most Örökösföldön!
2018.08.08.


Sokan örültek, amikor évekkel ezelőtt a város felújította a Szalag utca és a 4-es számú főút között a Törzs utcát. A fejlesztéssel a 41-es és a 4-es főút összeköttetést kapott.


 

Ám a megnövekedett forgalom miatt az alsóbb rendű utcákról nehezebb a kikanyarodás a Törzs utcára, forgalmi torlódások alakulnak ki nap mint nap például a Semmelweis-Törzs utcai csomópontnál is.

A tervek arról szólnak és azt vizsgáltuk meg, hogy hogyan lehet egy olyan csomópontot kialakítani, ami ezt a jelenlegi állapotot feloldja vagy javítja. Egy körforgalmi csomópont kiépítése, tervezése tűnt a legoptimálisabbnak ebben az esetben. Nyilván ez valamilyen szinten a Törzs utca forgalmát lassítja, ugyanakkor segíti, hogy a Semmelweis utcáról be tudjanak sorolni a közlekedők és egyenletesebb legyen a forgalom.

– mondta Pató István, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője, majd hozzátette, lakossági fórumot is tartottak a fejlesztésekről, átalakításokról. Az örökösföldiek örülnek a beruházásnak, hiszen a forgalmi torlódások csökkenhetnek az érintett területeken.

A Törzs utca és a 41-es számú főút csomópontjánál, azaz az Orosi úti kereszteződésnél a jobbra kanyarodó sávot hosszabbítják majd.

Ez a főúttól csúcsidőben az áruházi körforgalomig visszahúzódó forgalom egyenletesebb szétosztását hivatott biztosítani.

A Törzs utca és a 4-es számú főút csomópontjában egy plusz jobbra kanyarodó sávot is kiépítenek majd, hiszen jelenleg a Pazonyi úti kereszteződésnél, a Törzs utcáról az egyenes irányú haladás és a jobbra kanyarodás lehetősége egy forgalmi sávban kapnak helyet.

A csúcsidőszakban drasztikusan megnövekvő forgalmat így biztonságosabbá teszik, nem lesznek nagy torlódások, gyorsabb haladás lesz biztosított valamennyi helyszínen.

Pató István hozzátette:

Az útfejlesztés természetesen érinti a környező utcákat is, tekintettel arra, hogy szigetként épülnének meg ezek a csomópontok. A Törzs, Szalag és Semmelweis utcák elég rossz állapotban vannak, tehát ezeknek a felújítására is sor kerül. A Semmelweis utca vonatkozásában kicsit több beavatkozásra kerül sor, mint a többi út vonatkozásában – tekintettel arra, hogy járdák, járdahiányok is vannak, illetve gyalogátkelőhelyeket is fogunk építeni.

Ezek mellett Örökösföldön több parkolót is felújítanak – a munkálatok előreláthatóan 2019. tavaszára valamennyi helyszínen befejeződnek.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Impromtu Nyíregyháza belvárosában

A film a tervek szerint jövő tavasszal kerül a mozikba.

Nagy melegben legjobb szomjoltó az egészséges, biztonságos csapvíz!

Az időjárás előrejelzések a következő napokra is meleg, kánikulai időt jósolnak.

Megtartotta augusztusi ülését Nyíregyháza Idősügyi Tanácsa

Napirendre került többek az Élettörténetek pályázat újbóli meghirdetése.

Felidézzük az ünnep egykori hangulatát

Egy riport 32 éve készült.

Lassan vége a dinnyeszezonnak

A gazdák szerint a jövő héten már búcsúzik a mézédes gyümölcs.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!