Link küldése Link küldése

30 éves a Zay
2017.11.13.


Idén jubilál a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium. A 30 éves intézmény jubileumi rendezvénysorozatot indít, amelyet a mai napon nyitottak meg ünnepélyes keretek között. A gálaműsorra november 30-án kerül sor.


 

Megnyitó ünnepséggel vette kezdetét a Zays Hét elnevezésű jubileumi rendezvény, amelyet az iskola 30. évfordulójának tiszteletére rendeznek. Az intézmény nagy múltra tekint vissza, képzési rendszere a társadalmi igények szerint formálódott és alakult az elmúlt évtizedek alatt. 1949. októberében a sátoraljaújhelyi Állami Ápolóképző Iskola 2. éves osztályát áthelyezték Nyíregyházára, ezzel kezdődött az egészségügyi szakképzés az iskola jogelődjében. Oklevelet először 1950. októberében állítottak ki. Csecsemő-és gyermekápoló, általános betegápoló, valamint asszisztens szakokon folyt képzés évtizedeken át. 1967-ben a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban indult az első egészségügyi szakközépiskolai osztály, majd 8 osztályban folyt a képzés. 1987-ben költözött be új épületébe, amelyben ma is folyik a tanítás. Az intézmény 12 egészségügyi tanulócsoportos szakközépiskolaként épült, 4 előadóval, 6 kórteremmel, a szükséges kiegészítő helyiséggel, aulával, nagy tornateremmel, 200 fős kollégiummal, 1200 adagos konyhával, 100 fős étteremmel, hőközponttal és szolgálati lakással.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Érdemes visszatekinteni

 

– Úgy gondolom, hogy nagyon fontos egy 30 éves jubileumnál, hogy végig gondoljuk az eltelt időt, visszagondoljunk arra, milyen eredményeket értünk el. Nagyon sokat számít az, hogy összejön az a közösség, aki ebben a munkában részt vett. Meghívtunk minden olyan embert, aki valamilyen módon részese volt az elmúlt 30 évnek és nagyon sokat számít, hogy ilyenkor meg tudjuk ünnepelni a sikereinket, az esetleges kudarcainkat és előre tudjunk gondolni a jövőre is – mondta el Kelemen Lászlóné, a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője.

A jubileumi rendezvénysorozat november 13-tól december 7-ig tart, ez idő alatt lesznek előadások, kiállítások, lesz nyugdíjas találkozó, véradás, szűrű vizsgálatok, november 30-án pedig Gálaműsor. A programokra várnak mindenkit a szervezők, a belépés díjtalan.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!