Link küldése Link küldése

30 éves a Zay
2017.11.13.


Idén jubilál a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium. A 30 éves intézmény jubileumi rendezvénysorozatot indít, amelyet a mai napon nyitottak meg ünnepélyes keretek között. A gálaműsorra november 30-án kerül sor.


 

Megnyitó ünnepséggel vette kezdetét a Zays Hét elnevezésű jubileumi rendezvény, amelyet az iskola 30. évfordulójának tiszteletére rendeznek. Az intézmény nagy múltra tekint vissza, képzési rendszere a társadalmi igények szerint formálódott és alakult az elmúlt évtizedek alatt. 1949. októberében a sátoraljaújhelyi Állami Ápolóképző Iskola 2. éves osztályát áthelyezték Nyíregyházára, ezzel kezdődött az egészségügyi szakképzés az iskola jogelődjében. Oklevelet először 1950. októberében állítottak ki. Csecsemő-és gyermekápoló, általános betegápoló, valamint asszisztens szakokon folyt képzés évtizedeken át. 1967-ben a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban indult az első egészségügyi szakközépiskolai osztály, majd 8 osztályban folyt a képzés. 1987-ben költözött be új épületébe, amelyben ma is folyik a tanítás. Az intézmény 12 egészségügyi tanulócsoportos szakközépiskolaként épült, 4 előadóval, 6 kórteremmel, a szükséges kiegészítő helyiséggel, aulával, nagy tornateremmel, 200 fős kollégiummal, 1200 adagos konyhával, 100 fős étteremmel, hőközponttal és szolgálati lakással.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Érdemes visszatekinteni

 

– Úgy gondolom, hogy nagyon fontos egy 30 éves jubileumnál, hogy végig gondoljuk az eltelt időt, visszagondoljunk arra, milyen eredményeket értünk el. Nagyon sokat számít az, hogy összejön az a közösség, aki ebben a munkában részt vett. Meghívtunk minden olyan embert, aki valamilyen módon részese volt az elmúlt 30 évnek és nagyon sokat számít, hogy ilyenkor meg tudjuk ünnepelni a sikereinket, az esetleges kudarcainkat és előre tudjunk gondolni a jövőre is – mondta el Kelemen Lászlóné, a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője.

A jubileumi rendezvénysorozat november 13-tól december 7-ig tart, ez idő alatt lesznek előadások, kiállítások, lesz nyugdíjas találkozó, véradás, szűrű vizsgálatok, november 30-án pedig Gálaműsor. A programokra várnak mindenkit a szervezők, a belépés díjtalan.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Tragédia is történhetett volna – Eldobott cigarettacsikk okozott tüzet egy tízemeletesben

Kigyulladt egy tízemeletes panelház pincéjében az ott tárolt papír hétfőn délután Nyíregyházán.

Kátyúzási munkálatokat végez több helyen a város főútjain a Magyar Közút

Több helyszínen is zajlanak a kátyúzási munkálatok.

Lángokban állt a napkori családi ház

Az összehordott rongyok és a berendezési tárgyak egy része kapott lángra hétfő délután.

Teltházas táncgálával vette kezdetét a Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban

Gálával indult az idei Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban február 19-én, hétfőn.

Magyar Ápolók Napja – Huszonöt ápoló vehetett át kitüntetést

Idén is megtartották a Magyar Ápolók Napját.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!