Link küldése Link küldése

30 éves a Zay
2017.11.13.


Idén jubilál a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium. A 30 éves intézmény jubileumi rendezvénysorozatot indít, amelyet a mai napon nyitottak meg ünnepélyes keretek között. A gálaműsorra november 30-án kerül sor.


 

Megnyitó ünnepséggel vette kezdetét a Zays Hét elnevezésű jubileumi rendezvény, amelyet az iskola 30. évfordulójának tiszteletére rendeznek. Az intézmény nagy múltra tekint vissza, képzési rendszere a társadalmi igények szerint formálódott és alakult az elmúlt évtizedek alatt. 1949. októberében a sátoraljaújhelyi Állami Ápolóképző Iskola 2. éves osztályát áthelyezték Nyíregyházára, ezzel kezdődött az egészségügyi szakképzés az iskola jogelődjében. Oklevelet először 1950. októberében állítottak ki. Csecsemő-és gyermekápoló, általános betegápoló, valamint asszisztens szakokon folyt képzés évtizedeken át. 1967-ben a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban indult az első egészségügyi szakközépiskolai osztály, majd 8 osztályban folyt a képzés. 1987-ben költözött be új épületébe, amelyben ma is folyik a tanítás. Az intézmény 12 egészségügyi tanulócsoportos szakközépiskolaként épült, 4 előadóval, 6 kórteremmel, a szükséges kiegészítő helyiséggel, aulával, nagy tornateremmel, 200 fős kollégiummal, 1200 adagos konyhával, 100 fős étteremmel, hőközponttal és szolgálati lakással.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Érdemes visszatekinteni

 

– Úgy gondolom, hogy nagyon fontos egy 30 éves jubileumnál, hogy végig gondoljuk az eltelt időt, visszagondoljunk arra, milyen eredményeket értünk el. Nagyon sokat számít az, hogy összejön az a közösség, aki ebben a munkában részt vett. Meghívtunk minden olyan embert, aki valamilyen módon részese volt az elmúlt 30 évnek és nagyon sokat számít, hogy ilyenkor meg tudjuk ünnepelni a sikereinket, az esetleges kudarcainkat és előre tudjunk gondolni a jövőre is – mondta el Kelemen Lászlóné, a Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium intézményvezetője.

A jubileumi rendezvénysorozat november 13-tól december 7-ig tart, ez idő alatt lesznek előadások, kiállítások, lesz nyugdíjas találkozó, véradás, szűrű vizsgálatok, november 30-án pedig Gálaműsor. A programokra várnak mindenkit a szervezők, a belépés díjtalan.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Próbára tette a nyíregyházi lakosokat a levéltetvek hada, de már lassan itt a vége!

Az elmúlt időszakban próbára tette a gyalogosokat és a biciklizőket a levéltetvek hada.

A csatornák állapotát vizsgálják szerte a városban, több ponton forgalomkorlátozás várható

Az Erdő soron és az Északi körúton kamerás járművel vizsgálják a csatornák állapotát.

Kórházba szállították a Tiszavasvári úti felüljárón felborult kerékpárost

Szerda reggel a Tiszavasvári úti felüljáró járdáján felborult egy kerékpáros.

Történelem, környezettudomány és sport – Elismerő okleveleket kaptak a hallgatók

A Nyíregyházi Egyetem rektora elismerő oklevelet adott át két hallgatónak.

Nyári táborok – 7 helyszín, 25 turnus, 1600 boldog kisdiák

Hét helyszínen, összesen 25 turnusban 1600 kisdiák töltheti színes programokkal a vakációt.

Térítésmentes alapfokú informatikai képzés indul a könyvtárban

35 órás, térítésmentes alapfokú informatikai képzés indul 16-65 éves korosztály részére.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!