Link küldése Link küldése

„Előttem az utódom” – pódiumbeszélgetés a vállalkozói egyesületnél
2017.04.21.– Nagyon örülünk, hogy ennyi év után itt Nyíregyházán ismét megmutatkozhat a családunk – ezekkel a szavakkal indította a pódiumbeszélgetést Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa, vezetője, aki kisebbik fiával, Péterrel érkezett a rendezvényre. Pontosabban: egyre inkább ők, idősebb fivérével, az ifjabbik Lászlóval a tulajdonosok. Az édesapa ugyanis – aki a Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesület elnöke is – tudatosan, tervezetten adja át a stafétát gyermekeinek évek óta.


Generációváltás a vállalkozóknál

 

További képekért kattintson a fotóra!

Az első, fórumszerű program ötletét éppen az adta, hogy a rendszerváltozás utáni, ma is prosperáló vállalkozások vezetése generációváltáshoz érkezett: egyre nagyobb gond, hogy ki vegye át a cégek irányítását. – Próbáljuk bemutatni azokat az embereket, vállalkozásokat, akik már eljutottak abba a korszakba, hogy a gyerekei veszik át a vállalkozásnak az irányítását. Nagyon sok ismerősömnél ez már előfordult és nem döccenőmentes az átadás – emelte ki színpadi köszöntőjében Lakatos Tibor, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke.


A staféta átadása


Ő maga is érintett: fia, Balázs a cégének egyik jelentős részében vállal már meghatározó szerepet. A program során készített interjúkból kiderült: a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tagjai sorában is bőven vannak olyanok, akik éppen tervezik vagy élik ezt az időszakot. A tapasztalatok átadása egymásnak is hasznos volt, de Nyíregyháza polgármestere is annak értékelte, aki rendszeresen részt vesz a társaság összejövetelein, hiszen, mint a rendezvényen is vallotta: számára kiemelt fontossággal bírnak a helyi kis- és középvállalkozások.


­Fontos a helyi vállalkozások szerepe


– Mindig szívesen jövök ide, mert fontos eszmét cserélni a meghatározó helyi vállalkozókkal, s ez szinte már egy egyre növekvő baráti társaság. A gazdaság nagyon fontos egy város életében, ez az alap. Erről itt az elmúlt három évben többször volt módom beszélni: honnan indultunk 2010-ben, micsoda kilátástalan pénzügyi helyzetből, csődhelyzetből és most hol vagyunk. Alig tudjuk összeszámolni a sikeres pályázatainkat, s az ezekhez társuló milliárdokat, amiket nyert a város. De én mindig azt mondom, hogy ez csak egy lehetőség: a fő, hogy ebből mit tudunk kihozni, hogyan valósítjuk meg? Számomra mindig kulcsszó a működtethetőség, fenntarthatóság, hiszen egy beruházás akkor jó, ha ezek a szempontok is érvényesülnek hosszabb távon – mondta a pódiumon dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.


Folyamatosan segítenek


Az egyesület legutóbb például a kórházban támogatta a kültéri információs táblák kihelyezését, de nem csupán együttesen, hanem egyénenként, cégenként is gyakran áldoznak jó célokra Nyíregyházán. Ez a kisvárdai kötődésű, Master Good cégcsoportot képviselő Bárány-családra is érvényes, hiszen tavaly pénzben is kifejezhető partnerségi megállapodást kötöttek az Önkormányzattal, így bátran mondhatjuk, Nyíregyháza mecénásai közé tartoznak ők is. A pódiumbeszélgetés során apa és fia, Péter (a másik fiú, László akadályoztatása miatt nem volt jelen), nyíltan, és a segítés szándékával vallottak jó példaként arról, hogyan lehet megrázkódtatás nélkül a következő generáció kezébe adni a cég irányítását, miközben az idősebbek szerepe is megmarad a vállalat életében.

A jó visszajelzések is erősítették a döntést, hogy a fórumsorozat a tervek szerint májusban folytatódjon, Schiffer Miklós stílustanácsadó részvételével.

Tarczy Gyula

Fotó: Szarka Lajos

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Daruval mentették ki a sárba süllyedt teherautót a nyíregyházi tűzoltók

Nyírszőlős belterületén egy teherautó forgalmi okból letért az útról és megsüllyedt.

Terepjáróval ütközött egy személygépkocsi az Országzászló téren

Szerda délután az Országzászló téren egy autós figyelmetlenül kanyarodott.

Hetedik alkalommal lett a legjobb az eredményük

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, az ország 100 legjobb gimnáziuma közül az első helyen.

Motoros láncfűrésszel érkeztek a helyszínre a katasztrófavédelem szakemberei

Egy nagyméretű akácfa több ága is lehasadt egy lakóház udvarán a kora délutáni órákban Nyíregyházán.

Felújították a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ két épületét

A beruházás egy közel 225 millió forintos, európai uniós pályázat keretében valósult meg.

A Nyíregyházi Állatpark nem alszik téli álmot

A téli hónapokban is maradandó élményt nyújt a Nyíregyházi Állatpark.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!