Megosztás a Facebook-hoz Megosztás a Twitter-hez Megosztés a Google Reader-hez
Link küldése Link küldése Link küldése


Úszó érmek


2012.11.27.


Két arany- és egy ezüstérmet szerzett a Nyírsuli úszója, Buskó Csenge. A nyíregyházi versenyző Zsolnán vett részt egy nemzetközi versenyen.


A szlovákiai Zsolnán rendezték meg november utolsó hétvégéjén a Közép-Európai Országok serdülő úszóválogatottjainak viadalát (CECJM). A nyolc ország korosztályos válogatottjainak találkozóján mindig a junior korú (13-14 éves lányok, 15-16 éves fiúk) úszók mérik össze tudásukat. A sorozat színvonalát jelzi, hogy az ott feltűnt tehetséges úszók közül több mint negyven sportoló szerepel a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) Top 50-es ranglistáin, illetve szintén negyvenre tehető azok száma, akik a későbbiekben olimpiai, Európa-bajnoki, ifjúsági Eb, vagy ifjúsági olimpiai dobogón álltak már.
A nemzeti együttes tagjaként Buskó Csenge, a Nyírsuli úszója is rajtkőre állt, és végül két arany- és egy ezüstéremmel gazdagabban utazhatott haza a szlovákiai városból. Egyéniben 200 gyorson indulhatott Csenge és nagy versenyben, kiváló hajrával (a mezőny leggyorsabb második száz méterét úszva) sikerült megszereznie az ezüstérmet, és mindössze 47 századdal maradt el a győztes idejétől, aki egy évvel idősebb nála. A háromnapos versenyen a 4x100-as és a 4x200 gyorsúszó váltó tagjaként is jól teljesített a Krúdy Gyula Gimnázium tanulója, így az egyéni érem mellé két váltó aranyat is sikerült begyűjtenie. Güttler Károly ifjúsági szövetségi kapitány is elégedetten nyilatkozott Csenge teljesítményéről, és mivel egy évvel fiatalabbként került a válogatott csapatba, remélhetőleg jövőre több versenyszámban is lehetősége lesz a nemzetközi mezőnyben megmérettetnie magát. 

« vissza
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Fiatal nő késelt Nyíregyháza határában

Élettársát szúrta meg, majd hívta a rendőrséget.

Garázdaság miatt keresi a rendőrség

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

Nyíregyháza díszpolgára: Megyesi Mária

Az igazgatónőnek 2014-ben Inczédy György Életmű-díjat adományozott a város.

Vasárnap hol vásárolhatunk húsvétra Nyíregyházán?

A vásárlói kedv jelentősen megnő a húsvét előtti időszakban.

Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!