Rendezvénynaptár
 
Programajánló

Hírek » Helyik hírek

Ülésezett az Idősügyi Tanács

2013.06.18.
Megosztás a Facebook-hoz Megosztás az iWiW-hez Megosztás a Twitter-hez Add a Startlaphoz Megosztés a Google Reader-hez Link küldése

Ülésezett Nyíregyháza Megyei Jogú Város Idősügyi Tanácsa. Idén negyedik alkalommal ültek össze a felek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a városban élő idősek helyzetét. A tanácskozáson szó volt útfelújítási munkálatokról és azokról a közlekedési szabályokról, amelyek az időseket érintik a biztonságos közlekedés érdekében.

Az Idősügyi Tanács egyik legfontosabb témája a biztonságos közlekedés volt. Problémaként vetették fel, hogy szerintük vannak olyan városrészek, ahol nem megfelelőek a járdák. A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársa tájékoztatta a tanács tagjait a közelgő útfelújítási munkálatokról és azokról a műszaki, technikai cserékről, amelyek az idősek biztonságos közlekedését segítik elő. Az Idősügyi Tanács kiemelt gondnak tekinti azt, hogy sok úton egybeesik a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak fenntartott közlekedési sáv.
Fintor Károlyné, Nyíregyháza MJV Idősügyi Tanácsának titkára elmondta: – Az időseket nagyon érinti, mert elég sok panasz érkezik hozzánk ezen a területen, hogy mennyire veszélyben vannak az idősek a járdákon, amióta ott kerékpároznak. De sajnos nem csak ott, ahol ki van jelölve, mert ott tudomásul veszi az idős ember és félre is húzódik, hanem mindenhol óriási sebességgel kerékpároznak az emberek.
Az Idősügyi Tanács ülésén a közlekedés mellett jogi ügyekben is kaphattak segítséget a tanács képviselői, illetve az őket érintő pályázati lehetőségekről is hallhattak beszámolót. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata ugyanis minden évben öt pályázati alapot hirdet meg önszerveződő csoportok számára.
Dr. Krizsai Anita, a Szociális és Köznevelési Osztály vezetője a következő tájékoztatást adta: – Ezek közül a civil alap és kulturális alap az, amelyre be lehet nyújtani pályázatot. Jelen pillanatban ezt május 31-éig lehetett megtenni. Illetőleg minden évben a szociális és egészségügyi alaphoz is be lehet nyújtani a pályázatot, erre októberben kerül sor. Ezeknek konkrét célja van, a karácsonyi programok támogatása.
A tanácskozáson szó esett a rendkívüli időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról. A nagy meleg miatt Nyíregyháza polgármestere és az Idősügyi Tanács titkára felhívással élt a város lakóihoz, hogy ebben a kánikulai melegben fokozottan figyeljenek oda idős embertársaikra. Kiemelt figyelmet érdemelnek az egyedül élő idős emberek, ezért kérik a környezetükben élőket, hogy hívják fel a figyelmüket a megfelelő folyadékbevitelre és arra, hogy a déli nagy melegben tartózkodjanak a hűvösben és viseljenek könnyű, szellős ruházatot.
Mikita 
Megosztás

További hírek

Ma Emma napja van.
Első kézből
A Bencs Villa névadója »
A Sóstói úti villasor egyik impozáns épülete a Bencs Villa. Az épület polgármester lakhelye volt egykor, hiszen itt élt családjával dr. Bencs Kálmán, a villa építtetője és névadója. A sorozat előző részében bemutatott Bencs László legkisebb fiáról van szó, aki 1918-ban lépett apja nyomdokaiba, amikor polgármesterré választották.
Nekem itthon, Nyíregyházán van dolgom »
Nyíregyháza biztosan új képviselőt választ vasárnap: dr. Kovács Ferenc úgy döntött, hogy a polgármesteri posztért indul újra ősszel, mert a kisebb parlamentben már csak főállású honatyák lesznek. A politikus szerint olyan képviselőre van szüksége a városnak, aki érdekérvényesítő képessége révén képes újabb beruházásokat, forrásokat hozni a városba.
Elkezdődött az elektromos főelosztók fejlesztése »
Az intézeti elektromos főelosztók fejlesztésével újabb állomáshoz érkeznek a Tömbkórház Projekthez kapcsolódó munkafolyamatok a Jósa András Oktatókórház területén. A csütörtöktől elkezdődő munkálatok során a transzformátorok és az elektromos szekrények cseréjét végzik el a szakemberek.
Legfrissebb szám, olvassa online! »
Nyíregyházi Napló archívum »


 
Hírek
Városháza
Városinfo
Amennyiben kérdése, vagy észrevétele lenne üzenjen szerkesztőségünkbe!
Impresszum