Új vezető a Bűnmegelőzési Osztályon


2017.02.15.


Új, megbízott vezető irányítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályát. Dr. Kovács Attila két évtizedes pályafutása alatt szerzett tapasztalatait felhasználva lát munkához. Kiemelten szeretne a fiatalok és az időskorúak védelmével foglalkozni.


Új megbízott osztályvezető szervezi a jövőben a Bűnmegelőzési Osztályt a megyei rendőr-főkapitányságon. Dr. Kovács Attila rendőr alezredes 20 éve dolgozik a szakmában, tevékenykedett a bűnmegelőzés, a közlekedés és a belső ellenőrzés területén is, így korábbi tapasztalatait felhasználva kezdte meg a munkát. Az alezredes úgy véli, jobb a bűnt megelőzni, mint például egy szerencsétlen eset után helyszínelni. Ezért, kiemelt feladatának tekinti a bűnmegelőzést.

 

A célokhoz együttműködés szükséges

 

Terveit úgy kívánja megvalósítani, hogy együtt szeretne dolgozni a rendőrség belső egységeivel és a külső szervekkel, például a civil szervezetekkel és az egyházakkal. Dr. Kovács Attila úgy véli, a bűnt nem lehet irodából megelőzni, ezért főbb feladatai terepen realizálódnának, és ehhez különböző kommunikációs eszközöket, technikákat kíván segítségül hívni. Két korosztályra kiemelten figyelni szeretne.

 

Fiatalok és idősek

 

Dr. Kovács Attila, mb. osztályvezető, rendőr alezredes elmondta, elsődlegesen az a céljuk, hogy minél több embert megszólítsanak azokkal a programokkal, amelyeket célkitűzésként választottak meg. Az alezredes hozzátette, leginkább a gyermeket, a fiatalkorúakat és az időskorúakat, főleg az egyedül élő réteget kívánják bűnmegelőzési tanácsokban részesíteni.

 

Haladni kell a korral

 

Az új osztályvezető munkája során alkalmazni kívánja a modern kommunikációs eszközöket és csatornákat, például a közösségi oldalakat. Úgy véli, a folyamatosan változó társadalmat és az információs technológiát a rendőrségnek követni kell. Ugyanakkor úgy nyilatkozott, fontos az állampolgárok hozzáállása is, hogyan fogadják a rendőrség információit. A sikeres bűnmegelőzés érdekében iskoláscsoportokkal is szeretne foglalkozni. A cél, hogy a munkatársai minél több oktatási intézménybe eljussanak és ott felhívják a tanulók figyelmét például az interneten rájuk leselkedő veszélyekre. Egy-egy látogatás során a családon,- illetve az iskolán belüli erőszakról is szólnak, valamint a designer-drogok veszélyeire is felhívják a tanulók figyelmét. Dr. Kovács Attila a fiatalokon és az időskorúakon kívül a hátrányos helyzetű emberekkel is szeretne foglalkozni. Kifejtette, a vagyonvédelem is jelentős részét teszi majd ki a munkának, hiszen meg kell győzni a lakosságot, figyeljenek értékeikre a lakáson belül és kívül is. Éppen ezért munkatársaival falunapokra is szeretne eljutni, ahol egy nagyobb közösség valamennyi korosztályához eljuttathatják az információkat.

ME.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Méltó helyére került a mente

A díszmagyar a Kállay Gyűjteményben kap helyet, az egykori tulajdonosát ábrázoló festmény előtt.

Ülésezett a Városi Diákparlament

Azért gyűltek össze, hogy olyan észrevételek és javaslatok szülessenek, amelyek hasznosíthatók.

Mintaprojekt a távhőmérésben

A Nyírtávhő Kft. munkatársai a lépcsőházakba adatgyűjtő egységeket szerelnek fel.

Nyílt nap az Aranyban

Az érdeklődők tanítási órákon vehettek részt és megismerkedhettek az iskola tanáraival.

Útjavítás

Munkálatokat végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. a Belső körút 21. és 23. előtti útszakaszon.

Baleset a Kállói úton

A baleset után a mentők három személyt szállítottak kórházba, de az anyagi kár is jelentős volt.

Ezt olvasta már?
X
Tanulni kell a hibákból
Vereséggel kezdte a tavaszi szezont a Nyíregyháza Spartacus
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!