Több mint ezren vettek részt a táncfesztiválon


2017.03.20.


A hétvégén ötödik alkalommal rendezték meg az Abigél Országos Minősítő Táncfesztivált Nyíregyházán. Hazánk egyik legnagyobb minősítő versenyére több mint ezer táncos érkezett az ország 45 településéről, valamint Romániából és Ukrajnából. Az eseménynek a Bem József Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont.


Többfajta táncot is láthattak az érdeklődők a Bem József Általános Iskola tornacsarnokában. A hétvégén megrendezett V. Abigél Országos Minősítő Táncfesztivál keretében tíz kategóriában, a néptánctól a klasszikuson át a modern táncokig mutathatták meg tehetségüket a versenyzők korcsoportok és formációk szerint. A rendezvény a folyamatos fejlesztéseknek, és bővítéseknek köszönhetően mára már Kelet-Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb versenyévé nőtte ki magát, így idén minden eddiginél többen vettek részt rajta, nemcsak hazánkból, hanem Ukrajnából és Romániából is.

Dr. Szűcs Lászlóné dr. Siska Katalin, a Pro Homo Egyesület elnöke elmondta, amikor elkezdték az első táncminősítő szervezését, akkor maguk se gondolták, hogy az így ki fogja nőni magát. Először a saját intézményükben ötven fővel kezdték el, mostanra pedig kétnapos eseményen 1100 versenyző 220 műsorszámmal vesz részt.

Amatőrtől a profiig

Az idei versenyen számos újdonsággal várták a versenyzőket. Ettől az évtől először alkalmaztak felmenő versenyrendszert. A táncosok négy kategóriába sorolva, az amatőrtől a profiig versenyezhettek tudásszintjüknek megfelelően.

A jövőben nemcsak Nyíregyházán

A versenyzőket Magyarországon és külföldön is elismert szakemberekből, táncpedagógusokból, koreográfusokból és táncművészekből álló zsűri bírálta. A megmérettetésen közel 170 arany, ezüst és bronz minősítés talált gazdára. Ezen felül kiemelt arany minősítést és számos koreográfusi és versenyzői különdíjat is kiosztottak. A verseny nagy népszerűségét látva a szervezők azt tervezik, hogy a jövőben a nyíregyházi mellett Nyugat-Magyarországon és Budapesten is rendeznek majd minősítő táncfesztivált.

Zadubenszki Norbert

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Nyíregyházának Ausztráliában is híre ment

A The Sidney Morning Herald mutatta be a Nyíregyházi Állatpark oroszlánjait.

Kamion baleset az autópályán

A kamion vezetőjét további ellátásra kórházba szállították, az útpálya felszabadítását megkezdték.

Ütköztek

A Westsik Vilmos utcán egy előző jármű elé sorolt egy másik gépkocsi.

Fokozatosan nő az építkezési kedv

A legtöbben egy-, illetve kétlakásos házat választanak maguknak.

Ráfutás

A balesetben személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

Mentő jött érte

Személyi sérüléssel járó közúti baleset történt pénteken délután a Törzs utcán.

Ezt olvasta már?
X
Nyíregyházának Ausztráliában is híre ment
A The Sidney Morning Herald mutatta be a Nyíregyházi Állatpark oroszlánjait.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!