Megosztás a Facebook-hoz Megosztás a Twitter-hez Megosztés a Google Reader-hez
Link küldése Link küldése Link küldése


Tankerületi igazgatói értekezlet


2013.03.06.


A beiskolázás és a szakszolgálati rendszer átalakítása. Az állami fenntartásba került oktatási intézmények működtetése mellett most ezek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ legfontosabb feladatai. Az aktuális teendőkről és az eddigi tapasztalatokról regionális tankerületi igazgatói értekezletet tartottak Nyíregyházán.


Januártól országosan mintegy 2800, Nyíregyházán 53 székhelyintézmény tartozik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz. Az állami fenntartásba került köznevelési intézmények eddigi tapasztalatairól és az aktuális feladatokról regionális tankerületi igazgatói értekezleten tanácskoztak Nyíregyházán. Marekné dr. Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke elmondta: az intézményfenntartó központ egyik legfontosabb feladata most a beiskolázás, a KLIK április 8-át és 9-ét jelölte ki az általános iskolai beiratkozásra. Aktuális feladat még a szakszolgálati rendszer átalakítása, ezt egy február végén megjelent minisztériumi rendelet írja elő.
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a KLIK működéséről azt mondta: a kezdeti nehézségek után a szabolcsi megyeszékhelyen zökkenőmentesen zajlik az átállás.
Kőhegyi Edit, a Nyíregyházi Tankerület vezetője elmondta: a KLIK nyíregyházi irodájának berendezéséhez szükséges közbeszerzési eljárás folyamatban van, ha ez lezajlik, a nyíregyházi oktatási intézményektől kölcsönvett eszközöket visszaadják. A tapasztalatok szerint az iskolákban az első időszakban gondot okozott az, hogy a működtetéshez szükséges eszközöket honnan szerezzék be, de ma ez már zökkenőmentes.
A pedagógusok béren kívüli juttatásáról a Klebelsberg Központ elnöke elmondta: a cafetéria adható juttatás. A kormány kérésére felmérték, hogy az intézményfenntartó központhoz átkerült pedagógusok közül korábban hányan részesültek juttatásban. Az adatok szerint 57 százalékuk kapott valamilyen béren kívüli juttatást, összesen mintegy 5 és fél milliárd forint értékben. A juttatásokról a kormány hivatott dönteni.« vissza
TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Két autó ütközött a Berenát utcánál

A balesetben vétlen autóban ketten sérültek meg, egy felnőtt és egy gyermek.

Lesodródott az útról

Egy személyautó lesodródott az útról és az árokba csapódott szerda délelőtt a 49-es számú főúton.

Tisztítják a csatornákat Nyíregyházán

A munkálatokat a 36-os főút átvezető szakaszán, a Vasgyár utcán és a Mező utcán végzik.

Adj nevet az elefántnak!

Június 19-én megszületett a Nyíregyházi Állatpark második afrikai elefántborja.

Ne ijedjen meg, nem lopták el a csatornáját!

A mai naptól megváltozik a digitális tévészolgáltatások műsorkiosztása.

Új otthonteremtési program

A korábbi szocpolt felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is kérhetik.

Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!