Megosztás a Facebook-hoz Megosztás a Twitter-hez Megosztés a Google Reader-hez
Link küldése Link küldése Link küldése Link küldése


Tankerületi igazgatói értekezlet


2013.03.06.


A beiskolázás és a szakszolgálati rendszer átalakítása. Az állami fenntartásba került oktatási intézmények működtetése mellett most ezek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ legfontosabb feladatai. Az aktuális teendőkről és az eddigi tapasztalatokról regionális tankerületi igazgatói értekezletet tartottak Nyíregyházán.


Januártól országosan mintegy 2800, Nyíregyházán 53 székhelyintézmény tartozik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz. Az állami fenntartásba került köznevelési intézmények eddigi tapasztalatairól és az aktuális feladatokról regionális tankerületi igazgatói értekezleten tanácskoztak Nyíregyházán. Marekné dr. Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke elmondta: az intézményfenntartó központ egyik legfontosabb feladata most a beiskolázás, a KLIK április 8-át és 9-ét jelölte ki az általános iskolai beiratkozásra. Aktuális feladat még a szakszolgálati rendszer átalakítása, ezt egy február végén megjelent minisztériumi rendelet írja elő.
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a KLIK működéséről azt mondta: a kezdeti nehézségek után a szabolcsi megyeszékhelyen zökkenőmentesen zajlik az átállás.
Kőhegyi Edit, a Nyíregyházi Tankerület vezetője elmondta: a KLIK nyíregyházi irodájának berendezéséhez szükséges közbeszerzési eljárás folyamatban van, ha ez lezajlik, a nyíregyházi oktatási intézményektől kölcsönvett eszközöket visszaadják. A tapasztalatok szerint az iskolákban az első időszakban gondot okozott az, hogy a működtetéshez szükséges eszközöket honnan szerezzék be, de ma ez már zökkenőmentes.
A pedagógusok béren kívüli juttatásáról a Klebelsberg Központ elnöke elmondta: a cafetéria adható juttatás. A kormány kérésére felmérték, hogy az intézményfenntartó központhoz átkerült pedagógusok közül korábban hányan részesültek juttatásban. Az adatok szerint 57 százalékuk kapott valamilyen béren kívüli juttatást, összesen mintegy 5 és fél milliárd forint értékben. A juttatásokról a kormány hivatott dönteni.« vissza
TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink


További hírek ebben a kategóriában

Hatezer számítógép és táblagép várja gazdáját Nyíregyházán

Óriási az érdeklődés a Digitális Magyarország Program keretében kiosztandó eszközök iránt.

Jótékonysági nap a Nyíregyházi Állatparkban

Szombaton a látogatók jelképes összegért, 100 forintért tekinthetik meg az állatparkot.

Védjük meg Magyarországot!

Pregitzer Fruzsina színművésznő is Magyarország védelme mellett gyűjtött aláírásokat.

II. Mikulás Aerobik Fesztivál és Egészségnap Nyíregyházán

Nyíregyháza alpolgármestere nyitotta meg a mozgásprogramokban bővelkedő rendezvényt.

Mákból lett az év fája

Hogyan lett mákból tölgyes erdő Nyíregyházán?

Nyugodtabb lehet a Tisza mentén élők álma

A tározó az ország keleti csücskében 29 település számára biztosít védelmet az árvizek ellen.

Ezt olvasta már?
X
Mákból lett az év fája
Hogyan lett mákból tölgyes erdő Nyíregyházán?
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!